Hét dolog, amit nem tudtál Marianóról

Az AS válogatott össze néhány érdekességet a Real Madrid legfrissebb érkezőjével, Mariano Díaz Mejíával kapcsolatban.

1. Családi háttér
A Real Madrid Marianója már a harmadik Mariano Díaz a családban, az édesapja és a nagyapja után. Előbbi testépítőként tevékenykedett fiatalabb korában, egy ideig pedig még egy saját edzőterme is volt Premià del Mar városában. Ez a település a katalóniai partok mellett található, és Mariano is itt született. Utóbbi – unokájához hasonlóan – a futballpályán kereste a kenyerét, elsősorban kisebb, regionális csapatoknál.

2. Az Espanyol elutasította, mert
Első profi klubja az Espanyol volt. A kapcsolatfelvétel után próbajátékra hívták az U12-es utánpótláscsapathoz, a Canal+ által szervezett Fútbol 7 nevű barátságos tornára. Mariano felvételt nyert a barcelonai egyesület akadémiájára, de végül mindössze két szezont töltött ott, mielőtt visszatért szülővárosa csapatához, a CE Premiàhoz. Egy közeli barátja, aki névtelenül nyilatkozott, azt mondta, hogy „azért rúgták ki az Espanyoltól, mert túlságosan alacsony volt”.

3. Egy mérkőzés a Dominikai Köztársaság színeiben
Mindig is nyíltan beszélt arról, hogy szeretné magára ölteni a spanyol nemzeti tizenegy címeres mezét, így nem meglepő, hogy már számtalan megkeresést utasított el a Dominikai Köztársaság futballszövetségének munkatársaitól. Mariano ugyanis nemcsak dominikai gyökerekkel, de dominikai állampolgársággal is rendelkezik. Mindennek ellenére, 2013-ban egyszer pályára lépett édesanyja szülőhazájának színeiben. Ekkor egyébként az azóta már megszüntetett Real Madrid C játékosa volt. Mivel csupán egy barátságos meccsről van szó, ez nem zárja ki, hogy a jövőben Spanyolországot is képviselje – feltéve, hogy Luis Enrique szövetségi kapitány bizalmat szavaz neki.

4. A megmentő neve: Zidane
A 2014/15-ös szezon közepén sorozatos izomsérülések gátolták a szárnyalását. Nemcsak a szezonja, hanem a madridi jövője is veszélybe került. A klub orvosai tehetetlenek voltak, de edzője, Zinédine Zidane közvetítésével felkeresett egy svájci fizioterapeutát, aki képes volt diagnosztizálni és kezelni a problémát. Azóta szinte egyetlen mérkőzést sem kellett kihagynia sérülés miatt.

5. A harc megszállottja
Nemcsak a pályán, hanem azon kívül is imád az akció közelében lenni. Mariano ugyanis nagy rajongója a kontakt alapú küzdősportoknak, mint például az MMA, a box és a UFC. Conor McGregor iránti szimpátiájából sosem csinált titkot, Jonathan „Maravilla” Alonsót (akinek egyébként szintén vannak dominikai gyökerei) pedig személyesen is ismeri.

6. A volánnál sem esik pánikba
Amellett, hogy rendkívül tehetséges góllövő, kiváló sofőr is. Két évvel ezelőtt az Audi jóvoltából a Real Madrid játékosai egy gokartversenyen mérkőzhettek meg egymással, Mariano ott a harmadik helyen végzett – Nacho és Ramos mögött.

7. A fenevad”​
Habár csak egyetlen szezont töltött Franciaországban, a szurkolók igencsak megkedvelték őt. Testi ereje és harcias játékstílusa miatt a La Bête becenevet kapta a Lyon-drukkerektől, melynek jelentése: „a fenevad”​.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK