Egytől egyig: Real Madrid – Leganés (4-1)

A bajnokság második hazai mérkőzésén a Real Madrid a Leganést fogadta. A Lopetegui-csapat eddig meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő mind a Getafe, mind a Girona ellen, nem volt ez másképp ezen a meccsen sem. A csapatból többen nagyon jó teljesítményt raktak le a pályára, csapatszinten többször gyönyörű játékkal szolgálták ki a Bernabéu népét. A madridistáknak viszont különösképp megnyugtató lehet, hogy egy bizonyos Karim Benzema feltámadását ünnepelhetik immáron, aki nagyon úgy tűnik, hogy egy nagyon hosszú téli álomból ébredt fel Lopetegui érkezésére. Jöjjön tehát az értékelés!

Csapatok

Real Madrid (9)

Újabb meggyőző teljesítmény a csapattól, ezúttal hazai pályán. A kissé tompább, kevésbé kreatívabb kezdést követően a második félidőben megint felkapcsolt a Real Madrid, ami ellen az ellenfélnek semmilyen ellenszere nem volt. A madridi támadósor a betömörülő védelem ellen is ki tudott bontakozni és helyzeteket kialakítani, végig uralva a mérkőzést. Többször tényleg szemet gyönyörködtető játékkal állt elő a Lopetegui-csapat. A labda 77 százalékban a Madridnál volt, valamint 798 sikeres passzt mutatott be a csapat, ami a legmagasabb szám, mióta statisztikákat készítenek erről. A stílusváltás egyértelműen látszódik a csapaton, eddig kifizetődőnek látszik a Lopetegui-taktika. Habár a bajnokságban a nehezebb meccsek még csak ezután következnek, eddig több, mint biztató a csapat teljesítménye.

Leganes (5)

Nem igazán tudtak veszélyt jelenteni a Real Madrid kapujára. A büntetőn kívül nem tudtak érdemi helyzeteket kidolgozni, de a hazaiak tizenhatosához is csak nagyon ritkán jutottak el. Az első félidőben még jól hatástalanították a Real Madrid támadásait, kevés területet hagyva Benzemáék előtt, ám a második játékrészben ez már kevés volt, végül pedig nem tudtak már beleszólni a végeredménybe.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Karim Benzema (10)

Big Benz visszatért. Ha volt is hibája, eladott labdája, vagy épp rossz döntése, az se érdekel, mert nagyon régóta várok tőle egy ilyen teljesítményt. Főleg úgy, hogy eddig állandósulni látszik a jó performansz. Az utóbbi idényekhez képest Benzema rég nem látott jó formában kezdte a szezont: három mérkőzés után négy góllal áll a francia, tavaly összesen lőtt ötöt. Második gólja is tökéletesen mutatta, mennyire érzi a kaput, miután már-már kiszorított helyzetből lőtte ki laposan a hosszú alsót úgy 17 méterről. Asensio beadása után szinte teljesen kiszorított helyzetből szerzett majdnem gólt kapásból, ami jelzi, hogy az önbizalma kezd helyre billenni. Nagyon kelleni fog az idei szezonban egy kiegyensúlyozott Benzema, aki állandó gólveszélyt tud jelenteni az éppen aktuális ellenfél kapujára. A kritikusokat egyelőre elnémította, csak így tovább, Karim!

Thibaut Courtois (7)

Teljesen rendben volt, bár nyilván senki nem várta, hogy ezen a meccsen váltja meg a világot. A magas labdákra rendre jól jött ki, de a játékba is nyugodt szívvel be tudták venni a társak. A bekapott büntetőért fölösleges hibáztatni, mindenesetre kíváncsi leszek, hogy Lopetegui hogy osztja meg a játékperceket közte és Navas között.

Dani Carvajal (8)

Csendesen tette a dolgát, fáradhatatlanul segítette a támadásokat, nem egyszer veszélyes helyzeteket kialakítva az ellenfél kapuja előtt. Hátul gyakorlatilag átjátszhatatlan volt, habár nem állították lehetetlen feladat elé az ellenfél játékosai. 4 kulcspassz fűződik a nevéhez, ami a legjobb teljesítmény a csapatban, Asensióval egyetemben, valamint az első gólnál szépen fejelte vissza a labdát Bale-nek, amiből meg is született a vezető találat.

Sergio Ramos (8,5)

A spanyol bástya a védelem közepén ezúttal sem bízott semmit a véletlenre és hallatlan magabiztossággal hatástalanított minden próbálkozást az ellenfél részéről, valamint többször középpályásokat megszégyenítő módon segítette a támadásokat egy-egy keresztlabdával. Ő passzolta a legtöbbet a csapatból, 113 átadásából 108 sikeres volt, a büntetőt hidegvérrel értékesítette megint, a mérkőzés egyik legjobbja volt.

Raphaël Varane (7)

Mivel a védelmet nem tette igazán próbára a Leganes, így teljesítménye jórészt észrevehetetlen maradt, de gyakorlatilag hiba nélkül hozta le a meccset a francia világbajnok. Tökéletes meccs volt arra, hogy játékba rázódjon a kisebb pihenő után.

Marcelo (8)

A szokásos Marcelo-produkció. Folyamatosan segítette a támadásokat a bal oldalon, 2 kulcspasszt osztott ki a társaknak. A támadótrió akármelyik tagjával tökéletesen megértik egymást, ami elengedhetetlen a hatékony támadások építéséhez. Nagyon fontos eleme a Real Madrid támadójátékának. Szerencséje, hogy ezúttal sokat nem kellett hátra jönni segíteni a társaknak.

Casemiro (7)

Jól játszott, csírájában fojtotta el a Leganes támadásait, megküzdött a labdáért az ellenfél térfelén is. A mai meccs képe alapján viszont érdekes, hogy végig a pályán volt, ha nála egy sokkal támadóbb típusú játékost cserél be Lopetegui, előre még hatékonyabb lett volna a Real. Persze nem probléma, hogy végigjátszotta a meccset a brazil, de ilyen meccseken, amikor 77 (!!!) százalékban a Real Madridnál van a labda és az ellenfél semmilyen veszélyt nem jelent a madridi kapura, akkor talán játszhatna helyette más is.

Toni Kroos (7,5)

95 százalékos passzhatékonyság, két kulcspassz, két lövés és bizony nem kellett sok a gólhoz sem. Jól irányította a középpályát, több hosszú labdával a szélekre igyekezett megbontani a Leganes védelmi vonalait. Nála is hasonló a helyzet, mint Marcelónál: ha nem kell sokat hátrajönni védekezni, akkor a legjobb neki. Mindenesetre jó mérkőzésen van túl a német.

Luka Modrić (7)

Először kapott lehetőséget kezdőként a horvát mágus, akire a mester minden bizonnyal állandó kezdőként számít majd ezentúl. Egyelőre nem éreztem annyira élesnek, bár most is villantott szemet gyönyörködtető dolgokat, illetve adott egy gólpasszt is. Kell neki pár meccs, hogy újra belerázódjon a nagy hajtásba, alapvetően egy elég fárasztó nyár van mögötte. Vicces, hogy nála erre mondjuk azt, hogy még nem volt az igazi.

Marco Asensio (8,5)

A gól elmaradt, viszont a támadó harmadban megint maradandó teljesítményt pakolt le az asztalra. Az első félidőben bújócskát játszott, aztán a második játékrészre előjött és elkezdett úgy játszani, ahogy mindenki várja tőle. 4 kulcspassza Carvajallal együtt a legtöbb a csapatban, 3 lövést is megeresztett az ellenfél kapujára. Első helyzeténél, ha csak egy kicsit pontosabban emeli át a kapust, akkor már nagyon hamar vezetést szerezhetett volna a Madrid, de annyi baj legyen, egy gólpasszt érő átadást így is Benzema fejére varázsolt a spanyol talizmán, valamint újra összehozott egy büntetőt Ramosnak.

Gareth Bale (7,5)

Gólt szerzett újra a walesi, reméljük az 1 gól/meccs átlagot képes lesz produkálni továbbra is. Mindazonáltal simán triplázhatott volna is akár, viszont kissé pontatlan volt a befejezéseknél. 5 lövéséből 2-szer találta el a kaput, viszont addig ez nyilván kevésbé fontos, amíg gólt, gólokat szerez. Alapvetően azért nagy nyomás nehezedik rá idén, kimondva-kimondatlanul mindenki azt várja tőle, hogy Ronaldo szerepét átvéve legyen a csapat gólzsákja és húzóembere ezentúl. Én azt mondom, ha ilyen teljesítményeket tud hozni meccsről meccsre, addig nem kell aggódni és jó szezon elé néz a Real Madrid.

Cserejátékosok

Isco (7,5)

Valahogy így képzelem el a hasznos és jó cserét. Habár véleményem szerint a kezdőcsapatban lett volna a helye a kis spanyolnak, 27 perc alatt is bemutatta, hogy miért is hasznos tagja a csapatnak. Új színt és kreativitást hozott a madridi támadójátékba, a tizenhatos sarkánál bemutatott parádés cselére csak úgy csettintett a Bernabéu közönsége.

Dani Ceballos ()

Az idén több szerepet kapó Ceballos ma Asensiót váltotta, majd 100 százalékos hatékonysággal passzolta le ezt a szűk negyedórát. Van benne potenciál, de idén is nehéz dolga lesz a csapatba kerülésért vívott harcban.

Lucas Vázquez ()

Kapott pár percet ő is a mestertől, ennyi idő alatt nagyon nehéz megváltani a világot.

Edzői teljesítmény

Julen Lopetegui (8)

Egyik, ha nem a legerősebb kezdőt rakta fel a pályára a mester. A világbajnokságon döntőt játszó Modrićot és Varane-t is visszarakta a kezdőbe, már egy 4-3-3-at játszatva a csapattal. Nagyon érdekes lesz ez az idei kapussztori Madridban, mert konkrétan két világklasszis kapus van a keretben. Az most különösképp érdekesen hatott, hogy az éppen frissen év legjobb kapusának megválasztott Keylor Navast a padról kellett felhívni, hogy mutassa be a díját a közönségnek. Ezen felül Casemiro kezdőbe jelölése és végig pályán hagyása talán túlzott óvatosságot feltételez, de nem ettől fogunk a kardunkba dőlni az biztos, főleg amíg ilyen eredményeket szállítanak a pályán lévők. A csapaton egyértelműen látszik már a keze munkája, több helyen parádés kombinációkat mutatott be a Real Madrid. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…