Amikor Özil találkozott Zidane-nal

Amióta csak az eszét tudja, Mesut Özil, az Arsenal jelenlegi és a Real Madrid korábbi középpályása példaképként tekintett Zinédine Zidane-ra. Úgy nőtt fel, hogy gyerekként mindig a francia legendát próbálta utánozni a pályán és a nevével ellátott mezben játszott a barátaival. Az Arsenal hivatalos oldalának mesélt arról, amikor először találkozott a Real Madrid korábbi csillagával.

Amikor megtudtad, hogy a Madrid játékosa lehetsz, merre voltál? Mit csináltál épp? Emlékszel még?

Igazából a barátaimmal és a családommal voltam Mallorcán, mivel volt egy kis szünetünk a világbajnokság után. Amikor meghallottam, hogy a Madrid érdeklődik irántam, vegyes érzéseim lettek. Ideges, boldog, hálás voltam egyszerre, hiszen a Madrid hatalmas klub. Az egyik álmom is ez volt, hiszen a példaképem, Zidane is játszott ebben a csapatban. Az első időszakban, Mourinhóval és az akkori játékostársaimmal, csendesebb voltam, hiszen óriási klubhoz érkeztem, ahol nagyszerű játékosokkal voltam körülvéve. A legjobb az volt, amikor találkoztam Zidane-nal.

Mesélj nekünk arról az első találkozásról.

Az öltözőben történt. Mourinho segítőjeként csatlakozott az első csapathoz. Bejött, mindenkivel kezet fogott. Olyan ideges lettem, hogy a kezem izzadni kezdett. Ilyenkor próbálsz valamit mondani, de ő nagyon laza és nyugodt volt. Nagyon élveztem az első találkozást.

Özil és Zidane

Kívülről te is mindig nyugodtnak tűnsz, de amikor megláttad, hogy az öltözőbe lép, mi játszódott le benned?

Gyerekoromban senki nem hitt abban, hogy a Real Madridban fogok játszani. Gyerekként a nagy klubokról álmodozol, mindent beleadsz a pályán és azon kívül is, hogy elérd a céljaidat. Én pedig a Madridban voltam, amikor először megláttam, szóval sok dolog járt a fejemben. Eszembe jutottak a fiatalkori éveim, amikor a barátaimmal fociztunk, megvettem a mezét és játék közben én voltam Zidane. Szóval nagyon jó érzés volt, de még mindig csak 20 vagy 21 éves voltam, egy nagyon fiatal játékos. A társaim tudják, hogy nyugodt ember vagyok, keveset beszélek, végzem a dolgom, de amikor vele találkoztam, ideges voltam.

Ha ki kellene választanod az Arsenal és a Real Madrid 4+1-es álomfelállását, hogy állítanád össze a két csapatot?

A Madriddal kezdeném. Természetesen Zidane benne lenne. Aztán Ramos, Cristiano Ronaldo, Raúl. Ez így már négy, úgyhogy akkor természetesen Casillas. Legendás játékosok, nagyon sok meccset játszottak a klubnál, mindent megnyertek.

Mondhattam volna még Roberto Carlost, Gutit vagy a brazil Ronaldót is, de velük nem volt szerencsém játszani. Nagyon jó játékosaik voltak a múltban is.

Az Arsenal csapata így nézne ki: Henry, Bergkamp, Pires, Ljungberg és a kapuban Seaman. Ez a legendás Arsenal-csapatom.

Forrás: Arsenal
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK