A Real Madrid új Ronaldója

Nem kétséges, hogy a Real Madrid egy óriási játékost veszített nyáron, hiszen Cristiano Ronaldo évről évre annyi gólt termelt, amit sok csapat játékosai együttes erővel sem voltak képesek elérni. Igazi helyettese nem érkezett, de nézzük meg, miként próbálja pótolni őt a klub az eddig látottak alapján.

Büntetők – Sergio Ramos
Korábban Cristiano Ronaldo volt a klub első számú büntetőrúgója. Ez a felelősség a csapat kapitányára, Sergio Ramosra szállt át, aki a nemrég induló idényben sikeresen értékesítette a csapat javára megítélt mindhárom büntetőt.

VIP-páholy – Sergio Ramos
A büntetőrúgásokhoz hasonlóan Sergio Ramos örökelte meg azt a területet a Bernabéu VIP-páholyában, amit korábban Cristiano Ronaldo családja használt.

Harmadik számú kapitány – Karim Benzema
Távozása előtt Cristiano Ronaldo a klub harmadik számú kapitánya volt, a megüresedett tisztség pedig Karim Benzemára szállt át. Sergio Ramos és Marcelo után a francia támadó számít rangidősnek a klubnál eltöltött évek alapján.

A babona – Karim Benzema
A nagyérdemű már jól megszokhatta, hogy a csapatok pályára lépésekor mindig Cristiano Ronaldo az a játékos, aki utoljára lépi át az oldalvonalat. Az idei szezonban ezt a „gyakorlatot” a csapat francia támadója végzi.

A legjobban kereső játékos – Gareth Bale
A portugál szupersztár távozásával Gareth Bale lépett elő a klub legjobban fizetett játékosává. Az eddigi teljesítménye alapján talán nem túlzás kijelenteni, hogy nem érdemtelenül.

Gólok – Karim Benzema
Az nyilvánvaló, hogy egy ember nem tudja pótolni azt a gólmennyiséget, amit a portugál „magával vitt”, ám Karim Benzema eddig jó úton halad efelé. A francia csatár már négy gólnál tart a bajnokságban, amivel vezeti az aktuális góllövőlistát. 

Mez – Mariano Díaz
A nyár egyik legnagyobb kérdése volt… meg persze a leginkább vitaindító. A meze végül – sokak bánatára – Marianónál kötött ki. Kétség nem férhet hozzá, a dominikai játékos rongyosra fogja szaggatni, és abban is biztosak lehetünk, hogy nagyon kevés meccsen marad majd száraz az a habfehér dressz.

Helye a buszon – Antonio Pintus
A Real Madrid erőnléti edzője használja azt az ülést a csapatbuszon, amelyen eddig a portugál szupersztár foglalt helyet. Ronaldo mindig ugyanazon a helyen ült, babonából.

Helye a meccs előtti fotón – Casemiro és Benzema
A portugál sztár mindig az álló sor bal szélén tűnt fel a képeken, az eddigi tapasztalatok alapján ezt a pozíciót vagy Benzema, vagy Casemiro foglalja el.

A BBC-ben betöltött helye – Asensio
BBC helyet a BAB jelentkezik az idei szezonban, Bale és Benzema társa mostantól Marco Asensio. A fiatal spanyol azonban nem a gólgép szerepét fogja ellátni a trióban, ez teljesen nyilvánvaló.

Díjak – Luka Modrić
A Real Madrid játékosai mindig is közel lesznek az egyéni címekhez, különösen akkor, ha csapatuk mellett a válogatottjukkal is kiemelkedő eredményeket érnek el. Most nagyon úgy tűnik, hogy az egyéni trófeákat Cristiano helyett Luka Modrić szállíthatja a klubnak, legalábbis a jelenlegi idényben.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK