Asensio: Az 1-0 ugyanannyit ér, mint a 3-0

Varane, Odriozola, Asensio és Courtois nyilatkoztak a sajtó képviselőinek az Espanyol elleni győzelmet követően.

Varane

Kemény bajnokság: „Nem fogunk minden mérkőzést 5-0-ra megnyerni, nagyon nehéz a bajnokság, ezt mindenkinek tudomásul kell vennie. Az Espanyol nagyon jó futballt játszik. Kiválóan védekeznek csapatként, meg kellett küzdenünk a három pontért. Nehéz volt, szenvedtünk, de egységesek voltunk és nem kaptunk gólt, végül pedig győztünk.”

Hibák száma, játékstílus: „A hiba a futball része. Az elmúlt szezonban többször is előfordult, hogy hibáztunk, de most minimalizálni akarjuk a számukat. A csapat hozzáállása a fontos, mindig motiváltak vagyunk, előre játszunk, ezt kéri az edzőnk, és a lehető legjobban meg akarjuk valósítani a pályán az általa megálmodott dolgokat. Nagyon világos elképzelésünk van arról, hogy milyen futballt is kívánunk játszani.”

Odriozola

Odriozola

Debütálás: „Nehéz szavakba önteni, hogy milyen érzés is pontosan a bemutatkozás a Real Madridban. Ennél nincs feljebb, egy labdarúgó számára ez a csúcs. Gyerekkorom óta álmodom erről a napról. Keményen küzdöttem azért, hogy oda kerüljek, ahol most vagyok, most élvezni fogom ezt, és mindent meg fogok tenni a csapatért.

Érzések: Amikor pályára léptem, arra gondoltam, mi történhet a meccsen, mit kell tennem, és gondolatban mindent jól csináltam. Az első perctől kezdve jól éreztem magam a pályán, a világ legjobb játékosai mellett ez könnyebbé válik. Próbálom a saját játékomat játszani, és nem túlizgulni a dolgokat. Nagyon boldog vagyok, és elégedett, hogy debütálhattam.

Rivalizálás: „Carvajal a világ egyik legjobbja a posztján, példaként szolgál a számomra, és immár nap mint nap tanulhatok tőle. Mindig jó, ha van versengés egy adott pozícióért.”

Espanyol: „Gratulálnunk kell az Espanyolnak, ugyanis kiválóan játszottak. Ez a világ legjobb bajnoksága, és nehézzé tették a mérkőzést a számunkra. Néha szenvedtünk, de a csapat keményen dolgozott. Nehezebb volt, mint a Roma elleni mérkőzésen, de a csapat munkamoráljára helyezzük a hangsúlyt, képesek vagyunk szenvedni, és kapott gól nélkül lehoztuk a mérkőzést. Az Espanyol nagyszerű csapat, okosan játszik, de végül itthon tartottuk a három pontot.”

Sérülés az előszezonban: „Az előszezonban balszerencsés voltam, amikor megsérültem, de az embernek keményen kell dolgoznia, és én pontosan ezt tettem, hogy mielőbb meggyógyuljak. Fizikailag jól reagáltam, és emiatt nagyon boldog vagyok.”

Asensio

A mérkőzés: „Csak a három pont számít. Az első félidőben minden rendben volt, de a második félidőben a fáradtság jelei voltak láthatóak a hétközi találkozó után, szerdán pedig következik az újabb mérkőzés. Az első félidőben jobban teljesítettünk, jobban járattuk a labdát. Ezt követően a második játékrészben türelmetlenek voltunk, direktebben próbáltunk játszani, néha többet kellett volna tartanunk a labdát. De ami a legfontosabb, az a győzelem, az 1-0 pontosan ugyanannyit ér, mintha 3-0-ra győztünk volna. Kiváló csapat volt ma az ellenfelünk.”

Gól: „Azonnal mondtam a játékvezetőnek, hogy szerintem szabályos volt a gól, ugyanis az ellenfélről pattant elém a labda, én pedig nem tartózkodtam lesen. Végül kiderült az igazság, jó, hogy a videobíró megfelelően működik.”

Következő ellenfél: „Most a Sevillához megyünk, nagy kihívás lesz, keményen játszanak, egész magasan próbálnak meg letámadni, de győznünk kell.”

Odriozola és Mariano debütálása: „Mindketten nagyszerűen illeszkedtek be a csapatba, és látható, hogy már most mennyire jók. Biztos vagyok benne, hogy rengeteget fognak segíteni nekünk.”

Asensio

Courtois

Érzések: „Nehéz mérkőzés volt a hétközi Bajnokok Ligája fellépést követően, de felvillanyoz a győzelem. Most két nagyon kiélezett meccs következik élcsapatok ellen, de készen állunk. Nem akarunk több pontot hullajtani. Erős csapat vagyunk, amelybe rengeteg tehetség szorult. Jó formában érzem magam, élvezem a meccseket, és a csapattársaimmal együtt jól dolgozunk. A Bernabéu elképesztő stadion, imádom a szurkolók buzdítását.”

Forrás: realmadrid.com; MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK