Lopetegui: Carvajal holnap sem fog pályára lépni

A Real Madrid edzője válaszolt az újságírók kérdéseire a Sevilla elleni bajnoki rangadót megelőzően.

A találkozó: „Egy top kategóriás ellenfélel állunk szemben, akik teljesen elsajátították Pablo Machín mester filozófiáját. 5-3-2-ben és 5-2-3-ban is képesek játszani, mindenhogyan veszélyesek. Az eddigi meccsek alapján annyit biztosan kijelenthetünk, hogy bármelyik rivális dolgát képesek megnehezíteni, és nincs gondjuk a gólszerzéssel. Ez egy komoly kihívás, ami motiválóan hat ránk. A Real Madridnak minden mérkőzést ugyanazzal a kifogástalan hozzáállással kell várnia. Kemény meccs lesz.”

Isco: „Beszéltem az orvosokkal, Iscónak orvosi ellátásra van szüksége a vakbélgyulladása miatt. Remélem, hogy minden jól megy, gyors lesz a felépülése, és hamar visszanyeri a mostani formáját. Bizonyos kényszerpihenőket sajnos nem lehet megelőzni. Egy sérülés sosem jó hír az edző számára, hiszen ez azt jelenti, hogy eggyel kevesebb játékos áll a rendelkezésére. Ki kell találnunk, hogyan felejtethetjük a hiányát, hogyan vagyunk a legerősebbek nélküle. Bárkit is küldök pályára, bízom benne.”
(Ahogy arról már beszámoltunk, Iscót azóta megműtötték. A hírek szerint minden rendben ment. – a szerk. kieg.)

A FIFA-gála: „Az edzők nem igazán szeretik az egyéni díjak körüli felhajtást, de a modern futballnak ez már teljesen a részévé vált. Örülök, ha a játékosaimat elismerik, de az első mindig a kollektíva, a csapatérdek. A sajtó? Sok dologban nem értek egyet az újságírókkal, például hogy pontosan mi alapján kellene kiosztania ezeket a díjakat, vagy hogy valójában mennyi is az értékük ezeknek. A saját játékosaim sikereinek örülök, ahogy elmondtam, de ezen túlmenően nem igazán érdekel a dolog, a díjakat minden évben kiosztják, ez minden. Az persze vitathatatlan, hogy ezek a srácok mindannyian világklasszis labdarúgók, sokan pedig korszakos legendává váltak a történelmi sikereknek köszönhetően, mint például a sorozatban elnyert BL-trófeák.”

Videóbíró: „A videóbíró-rendszer segít egyes nehéz döntések meghozatalában és a tisztánlátásban. Nem mondom, hogy hibátlanul működik, de sokkal jobb, mintha egyáltalán nem lenne ilyen jellegű segítsége a játékvezetőknek. A valóságban nincs olyan, hogy valami tökéletesen működjön, ezt mindenkinek észben kell tartania.”

Carvajal állapota: „Egy kicsit túlterheltük, és nem úgy haladt a regenerációja, ahogy gondoltuk. Egy kis pihenésre van szüksége, ez minden. Holnap biztosan nem fog pályára lépni.”

Kapuskérdés: „Három kiváló kapusom van. Mindig könnyen hozom meg a döntést az aktuális kezdőcsapat összállításával kapcsolatban, hiszen Keylor, Kiko és Courtois is rendkívül profi mentalitással rendelkezik, és mindannyian nagyon minőségi játékosok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…