Konganak a vészharangok?

Senki sem állította, hogy könnyű lesz, de talán Julen Lopetegui sem gondolta, hogy ennyire megterhelő lehet a Real Madrid kispadja. Nem lehet egyszerű átvenni Zinédine Zidane örökségét, ráadásul Cristiano Ronaldo hiányával is meg kell küzdenie. De mik azok a dolgok, amik miatt konganak a vészharangok?

Rossz eredmények
A spanyol tréner bemutatkozását beárnyékolta az UEFA-szuperkupa, az Atlético Madrid elleni kiábrándító vereség. Eleve egy derbiről van szó, aminek ráadásul egy igen rangos trófea a tétje, elég komoly párosítás ez így. Julen pedig veszített. A kezdeti nehézségeket pedig további problémák követték, gyenge eredmények a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában. Ha őszinték akarunk lenni, Madridban, ahol a világ legigényesebb szurkolói ülnek, nem ez a legjobb belépő. A moszkvai vereség csak olaj volt a tűzre.

Kapuskérdés
A hálóőröket érintő folyamatos viták sem tesznek jót Lopetegui megítélésének. Nyilvánvaló, hogy mindketten kivételes képeségekkel megáldott kapusok, de előbb vagy utóbb szükség lesz egy kristálytiszta tervre azt illetően, hogy melyik sorozatban ki fog szerepelni, hiszen a kapusok esetében elengedhetetlen az állandóság.

Vinícius esete
Egy újabb kényes helyzet. A brazil játékos a felnőttekkel csinálta végig az előszezont, most is velük edz, ám a Castillában játszik, kizárólag hazai pályán. Idegenben féltik, így általában kimarad az utazókeretből. Az tisztán látszik, hogy Lopetegui nem bízik eléggé benne, hiszen eddig összesen két percet kapott, méghozzá a madridi derbin. A 18 éves támadó fejlődésének szempontjából viszont nem ez a leghatékonyabb megoldás, ez tisztán látszik.

Elfelejtett érkezők
Vinícius mellett ott van Mariano is, aki még egyetlen mérkőzésen sem kezdhetett, és csak nagyon limitált számú lehetőséget kapott. Odriozola pedig Carvajal sérülései ellenére sem mindig kerül be a csapatba. Így nehezen fognak akklimatizálódni a madridi légkörhöz.

Bizonytalanság az öltözőben
A játékosok nyilatkozatai arra utalnak, hogy van némi morgolódás az öltözőben is. Egyes játékosok megkérdőjelezik az edző döntéseit, így például Sergio Ramos moszkvai pihentetését, amit a tréner nem különösebben indokolt.

Versenynaptár
Egyre nehezebb és nehezebb meccsek várnak a csapatra, amelyek hozadékától jogosan tarthat a Real Madrid trénere. Tekintve, hogy az eddigi rangadók mindegyikén pontokat hullajtott a csapat, senki sem várhatja nyugodtan a közelgő El Clásicót. Minderre a sérülések is rátesznek egy lapáttal.

CR7 szelleme
Mivel nem jönnek a gólok, mindenki hiányolja Cristiano Ronaldót. Ennek a problémának a megoldása tűnik az egyik legkomplexebb feladatnak a Santiago Bernabéuban. Igaz, hogy a portugál távozása nem köthető Julen Lopetegui érkezéséhez, de az ezáltal eredményezett gondokat a trénernek kell orvosolnia.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK