Lopetegui: Szerencsére egyetlen játékosunk sem sérült meg a válogatott szünet alatt

A királyi gárda vezetőedzője tartotta meg szokásos sajtótájékoztatóját a Levante elleni bajnokit megelőzően.

Gödör: „Egyetlen út vezet ahhoz, hogy sikeresek legyünk: kemény munka, kitartás és eltökéltség. A holnapi ellenfelünk rengeteget fejlődött a szezonkezdet óta, az elmúlt két meccsüket pedig megnyerték. A lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, ha három ponttal akarjuk elhagyni a pályát. Nagyon várjuk a mérkőzést, természetesen győzni szeretnénk.”

„A Levante nemrég formációt váltott, és úgy tűnik, ezzel megtalálták a siker receptjét. Sok gólt lőnek, sok helyzetet alakítanak ki. Rendkívül veszélyes a támadójátékuk, a nagyszerű keretüket pedig egy briliáns edző vezeti. Ami minket illet, magabiztosak vagyunk a győzelmet illetően, és ami a legfontosabb, hogy a saját játékunkra kell koncentrálnunk. A közelmúlt eredményei csalódást keltőek voltak, de rengeteget dolgoztunk annak érdekében, hogy visszataláljunk a helyes útra. Ez a játékosokra és az edzői stábra is igaz.”

Lelkiállapot: „Remekül vagyok, köszönöm a kérdést. Minden Real Madrid-edző megtapasztalja, hogy milyen hatalmas elvárások nehezednek rá. Ahogy a játékosok, én is sikeréhes és ambiciózus vagyok. A jövőm? Egyáltalán nem stresszelek ezen. Most a Levante elleni meccs az egyetlen, amivel foglalkozom.”

Januári átigazolási időszak: „Én abban látom a hullámvölgyből való kilépés megoldását, hogy teljesen megbízom a jelenlegi játékosaimban, és hiszem, hogy remek szezont produkálunk. Még rengeteg van hátra, és minden versenysorozatban esélyesek vagyunk a végső győzelemre. Hangsúlyozom: elégedett vagyok a játékosaimmal.”

Véget ért a válogatott szünet: „Szerencsére senki sem sérült meg a szünet alatt, és több egészséges játékosom van most, mint egy héttel korábban. Carvajalt leszámítva mindenki pályára lépése elképzelhető a holnapi találkozón. A mai edzésen alaposan felmérjük a srácok állapotát, és ezután meghozzuk a döntéseket.”

Bale: „Nem erőltette a játékot a hazája színeiben, ez nagy felelősségtudatról árulkodik. Remekül halad a rehabilitációja, optimisták vagyunk, talán már holnap is pályára lép.”

Isco: „Kulcsfontosságú játékos számunkra, a vakbélgyulladása szerencsére már csak egy kellemetlen emlék a múltból. Nagyon örülünk, hogy felépült, és ismét bevethető.”

Benzema: „Volt egy kis gondja, de már két teljes edzést végigcsinált a társaival. Meglátjuk. Pszichológiai szempontból is remekül van, meglátásom szerint.”

Kroos: „Ő egy olyan játékos, akit a középpálya bármelyik posztján bevethetek, mert fantasztikusan képes alkalmazkodni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…