Marcelo: A végsőkig kitartunk az edző mellett

A Real Madrid nagy meglepetésre hazai pályán szenvedett vereséget a Levante együttesétől a spanyol bajnokság aktuális fordulójában. A játékosok a meccs után egy emberként álltak ki a támadások kereszttüzében álló Lopetegui mellett.

Marcelo:

„Nem ez volt a legrosszabb teljesítményünk. Jó dolgokat is sikerült véghez vinnünk, de a labda nem akart a hálóban kikötni. Össze kell kapnunk magunkat és tovább kell dolgoznunk. Nehéz, ha ilyen sok lövésből csak egy gól születik, de felemelt fejjel kell folytatnunk, ha vissza akarunk térni a győztes útra.”

Sergio Ramos és Marcelo

„Nehezen értékesítjük a helyzeteinket. A Levante nem csinált ma túl sok mindent. Két gólt szereztek, két hibánk után. Megpróbáltunk mindent megtenni azért, hogy legalább az egyenlítés meglegyen. Teljesen ki vagyunk ütve, mivel mindent kiadtunk magunkból. Szerintem többet tettünk azért, hogy megnyerjük a meccset, mint ők. Ha te vagy a Real Madrid, mindig óriási a nyomás, ha pedig nem nyersz, akkor keményen kell dolgoznod, ki kell állnod magadért és tovább kell lépned.”

„A végsőkig kitartunk az edző mellett. Tisztán és érthetően mondja el az elvárásait, nagyon jól kijön mindenkivel, nem igazságos ezt az idénykezdetet a Benítez féléhez hasonlítani. Nem gondolom, hogy jó dolog lenne, hogy nem hagyják dolgozni az edzőt és olyan butaságokat mondanak, hogy másik csatár vagy másik edző kellene. Az edzéseken és a meccseken mindent ki lehet javítani, meg fogjuk mutatni, hogy milyen fából faragtak minket. Mindent bele fogunk adni a győzelemért.

Lucas:

„Mindent megtettünk a győzelemért, de apró részletek miatt veszítettünk. Kedden újabb lehetőségünk lesz arra, hogy változtassunk, megpróbáljunk nyerni és örömet szerezzünk a szurkolóinknak. Nem vártuk ezt az eredményt, ami egyébként nem is igazságos, különösen a sok kidolgozott helyzet miatt. Ha továbbra is ennyi helyzetünk lesz, a győzelmek jönni fognak. A játékosok és az edzői stáb összetart, egy irányba haladunk. Megkezdjük a felkészülést a keddi összecsapásra. Julen tudja, hogy melyik klubnál van és azt is, hogy a nyomás mindenki vállára ránehezedik.”

Lucas

„A szurkolóknak annyit mondanék, hogy továbbra is keményen fogunk dolgozni, hogy változtassunk ezen a helyzeten, remélve, hogy továbbra is mögöttünk állnak majd. Két apró hibát büntetett ma az ellenfél, háromszor találtuk el a kapufát, rengeteg helyzet maradt ki. Nyugodtnak kell maradnunk, nem kell ebből nagy ügyet csinálni, keményen kell dolgozni.”

Sergio Ramos:

„Pozitívnak kell maradnunk, a lehető leggyorsabban magunk mögött kell hagynunk ezt a rossz szériát. Van időnk, hogy ezt megtegyük, a csapat hisz benne, a második félidőben sokkal meggyőzőbbek voltunk. A rossz eredményt tekintve a madridisták látták, hogy a csapat mindent megtett, nem volt túl sok szerencsénk, de ez ugyanúgy igaz az előző meccsekre is.”

„A hozzáállásunk megingathatatlan nem gondolom, hogy ezt vitatni lehetne. Ez egy olyan sorozat, amit át kell vészelnünk, nem szabad, hogy ez járjon a fejünkben, úgyhogy mielőbb győzünk és csökkentjük a nyomást magunkon, annál jobb. Nem látom értelmét most is erről beszélni. Sok kritikát kapunk, ez normális. Kitartásra és kemény munkára van szükségünk. A jó dolog, hogy kedden ismét bizonyíthatunk, ha pedig nyerünk, az emberek hangja is megváltozik majd.”

Ramos

„Nem ez a legjobb nap, hogy az egyéni rekordokról beszéljünk. 400 meccset lejátszani a Real Madridban a spanyol bajnokságban szép és jó, de ez az eredmény beárnyékolt mindent. Két első félidős hiba meghatározta a meccset, a Levante nagy nyomás alatt volt a második félidőben.”

„A kritika normális dolog. Nem csak Julen irányába. Mindannyian megkapjuk, aki pedig többet játszik, több kritikával találkozik. A szurkolóink számára ez egy normális reakció, frusztráltak. Most minden eddiginél egységesebbnek kell maradnunk, így léphetünk tovább. Az edzőváltás sosem tesz jót a csapatnak. Kiállunk Julen mellett, briliáns edző, most nagy nyugalomra van szükségünk.”

Ceballos:

„Nem vagyunk jó helyzetben. Néhány gyengébb szereplés után érkeztünk ma ide, le kellett volna győznünk a Levante együttesét. Kifulladásig mentünk előre, de ez most nem így volt megírva. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, a kapusuk pedig a meccs embere volt. Meg kell majd vizsgálnunk mindezt, meg kell néznünk, hogy mi csúszott félre, mivel ilyen sok mecset nem veszíthetünk el zsinórban.”

„Javulni fogunk a kapu előtt. Most már sorozatban másodszor kaptunk ki a bajnokságban, több ponttal le vagyunk maradva. Ideális lehetőség volt ez az élre törésre, de nem sikerült kihasználnunk a helyzetet. Most fel kell állnunk és meg kell próbálnunk kedden visszatalálni a győztes útra, ez az, amit a világ legjobb klubja érdemel. Bízom az edzőben, mindannyian 100%-ig mögötte vagyunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK