27, 9, 200. A Plzeň elleni meccs mérföldkövei

A Viktoria Plzeň elleni mérkőzés amellett, hogy végre megszakította a Real Madrid rossz sorozatát, egy hosszú évek óta fennálló jó sorozatot is meghosszabbított, illetve az egyik játékos számára is fontos mérföldkövet jelentett.

27, 9

Európa Királyai ismét bizonyították, hogy a Santiago Bernabéuban milyen erőt képviselnek. Miután legyőzték a Viktoria Plzeň együttesét, 27-re növelték a sorozatban veretlen mérkőzéseik számát a BL-csoportköröket tekintve. Az utolsó vereségig 9 évet kell visszautaznunk az időben, amikor is az AC Milan volt a madridi óriás vendége októberben. [Nem pont ezen a meccsen voltam kint? – a szerz. kieg.] Azóta a habfehérek 24 győzelmet és 3 döntetlent számlálnak.

BL-csoportkör

Ez idő alatt olyan vendégcsapatok jártak a Bernabéuban, mint a Borussia Dortmund, a PSG, a Juventus, a Liverpool és a Manchester City, de egyiküknek sem sikerült győzelemmel távozni a madridista szentélyből. Ebben az idényben a Plzeň elleni győzelem mellett az AS Roma elleni 3-0-s siker került a listára. A következő ellenfél a CSZKA Moszkva lesz, a madridiak célja pedig nem más, mint a remek sorozat folytatása.

200

Gareth Bale 200. alkalommal öltötte magára a Real Madrid mezét a Bajnokok Ligája tegnap esti csoportmeccsén, amit a győzelem mellett egy gólpasszal is emlékezetessé tett. A walesi gyorsvonat hatodik idényében érte el ezt a mérföldkövet, ezen idő alatt pedig 135 győzelmet és 92 gólt jegyezhettünk fel a neve mellé. A játékosnak mindig különleges helye lesz a Real Madrid történelemkönyvében, miután csodálatos ollózásával elkápráztatta a közönséget a csapat 13. európai kupagyőzelmét eredményező döntő alkalmával.

Bale

Bale 200 mérkőzése hat versenysorozatból áll össze: bajnokság (134), Bajnokok Ligája (47), Király-kupa (9), FIFA-klubvilágbajnokság (4), Spanyol Szuperkupa (3), UEFA-szuperkupa (3). Legjobb idénye a pályára lépések tekintetében a 2014/15-ös volt, melynek során 48 alkalommal szerepelt a csapatban. Az aktuális szezonban eddig 11 meccsen játszott, melyeken összesen 4 gólt szerzett. A trófeákat tekintve sem volt szegényes ez az időszak, hiszen 13-at is begyűjtött belőle a walesi támadó, amelyek között 4 BL-cím is található.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK