Lopetegui: Hiszek ebben a csapatban

A Real Madrid súlyos, 5-1-es vereséget szenvedett a Barcelona otthonában. A madridiak edzője a mérkőzésről, a gyenge formának okairól, a felelősségről és a saját jövőjéről is beszélt.

A mérkőzés elemzése

"Ez egy nagyon kemény vereség, főleg azért, mert a Barcelona otthonában történt. Úgy éreztük, hogy megnyerhetjük a mérkőzést. Jobbak voltak az első félidőben, bár helyzet nélkül jutottak előnyhöz. A harmadik góljuk elpusztította a reményeinket."

Erő a folytatáshoz

"Természetesen minden erőm megvan még ahhoz, hogy folytassam. Én hiszek ebben a csapatban. Néhány játékos nincs jó formában különböző okokból. A szezon még nagyon hosszú, erősnek érzem magam."

Lopetegui a Barcelona elleni mérkőzésen

Hibáztatja-e a játékosokat

"Nem, sohasem tennék ilyet. Nagy erőfeszítéseket tettek, a határon játszottak A második félidőben irányítottuk a találkozót, de ha ezen a szinten nem tudod gólra fordítani a fölényedet, akkor megfordul a mérkőzés. Hiszek ebben a csapatban. Sok minden történt és ki kell állnom, vállalni a felelősséget. Most fel kell ráznom a fiúkat morálisan. Különös találkozó volt. Az első játékrészben újra és újra közel kerültünk a büntetőterületükhöz, de ők sokkal pontosabbak és kíméletlenebbek voltak. A büntető megtört minket. A második félidőben sok lehetőséget dolgoztunk ki, de ez semmit sem jelent. A találkozók a büntetőterületen belül dőlnek el."

A lehetséges menesztésről

"Nem én hozom meg az ilyen döntéseket. Már elmondtam, hogyan érzek, a többi már nem az én hatásköröm és felelősségem."

Az első két gól előtti szituáció

"Varane későn érkezett, pedig teljesen veszélytelen szituáció volt. Az első találatnál nem koncentráltunk, pedig tudtuk, hogy ez a Barça egyik erőssége. Ezután hiába irányítasz, hiába dolgozol ki helyzeteket, ha nem tudsz betalálni, akkor a saját sírodat ásod."

Felelősség a mostani helyzetért

"Mindketten tudjuk, hogyan működik a futball. A felelősség mindig az edzőt terheli. Együtt veszítünk, együtt győzünk. Nem fogom a játékosokat okolni. Az a dolgom, hogy ösztönözzem őket. Állunk, ahol állunk, de én még mindig hiszem, hogy a Real Madrid ünnepelni fog valamit a szezon végén. A világbajnokság évében vagyunk, biztos vagyok benne, hogy a szezon második fele sokkal jobban fog sikerülni. Fel kell ébredni, és újra elkezdeni hinni magunkban. A végére pedig három dolog: kitartónak kell lennünk, kitartónak kell lennünk, kitartónak kell lennünk."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK