Remélem, hogy megéri a stadionfelújítás

Az AS főszerkesztője, Alfredo Relano még a mérkőzés hevében kiírta magából a gondolatait, amelyeket alább olvashattok. Várjuk a véleményeteket...

Remélem, hogy amikor befejeződik a Bernabéu felújítása, tényleg valami kivételeset láthatunk, mert nagyon komoly árat fogunk fizetni érte. És nem csak a 600 millió euróról beszélek (ami több, mint amennyibe a Wanda és a San Mamés, két teljesen új stadion együttesen került), hanem az olyan dolgokról, mint ami ma délután történt Barcelonában, és amihez hasonlók még történni fognak. A keret fokozatos meggyengítése teljes katasztrófát eredményezett Barcelonában, ami Lopetegui számára az út végét jelenti. Cristiano Ronaldo góljainak hiányában a Madrid sorozatosan szörnyű eredményeket produkál és önbizalomhiányban szenved. Idegesen érkeztek a Nou Campba és megtörten távoztak, hét ponttal a katalánok mögött és kilencedik helyen a bajnokságban.

Suárez

Akkor kezdett minden elromlani, amikor Jordi Alba oldalán Bale-t teljesen kivették a játékból. Az első két gól is innen érkezett, ami teljesen kibillentette az egyensúlyából Lopetegui csapatát. Az első félidő vége tragikus volt a Real Madrid számára, végig nyomás alatt voltak, a labdakihozatalok során is hibákat vétettek, amit a Barcelona, ahogy illik, ki is használt. A szünet után Lopetegui újragondolta a felállást, három középső védővel játszott (Casemirót küldte hátra), Lucas Vázquez és Marcelo pedig a széleken rohamoztak. Ezeknek a változtatásoknak és a szégyenteljes vereség elkerülésére való törekvésnek köszönhetően (néhány látható kivétellel, mint pl. Bale), úgy tűnt, hogy a Madrid talán felállhat. 2-1-re szépítettek és nagyon közel álltak a 2-2-höz.

De a Madrid kitámadott, így megnyílt a terület a Barcelona előtt. Olyan volt a helyzet, mint amikor egy pókerjátékos, akinek már mindene odavan, bedobja az óráját és a taxipénzét is. Valverde mindeközben mozgatta a bábuit. Megváltoztatta a csapatot Semedo és Dembélé beállításával, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a helyzetből. Mindezek ellenére Suárez megadta a nagy vakot, Sergio Ramos pedig bedobta a törölközőt. Az eredmény botrányos. Igazi öröm a Barcelona szurkolóknak, igazi rémálom a Real Madrid szurkolóinak, akik egyébként számítottak erre. Most pedig arra számít mindenki, hogy Florentino tovább lép Lopetegui kirúgásával, de ez nem fogja visszahozni Cristiano Ronaldo 50 gólját.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK