Egytől egyig: Melilla – Real Madrid (0-4)

Julen Lopetegui menesztése után Santiago Solari első mérkőzése következett a Real Madrid kispadján. A frissen kinevezett (ideiglenes) edzőnek nem volt túlzottan nehéz feladata a harmadosztályú ellenféllel szemben, viszont a csapat összeállításánál akadtak kérdések. Jöjjön tehát a Real Madrid első kupameccsének értékelése!

Real Madrid (9)

Ahhoz képest, hogy ezek a mérkőzések azért bőven alkalmasak arra, hogy elszórakozzák a játékosok, ezért mindenképpen az volt az első pozitívum, hogy az eddig mellőzött, kevesebb lehetőséget kapó játékosok kaptak helyet a kezdőben. A bizonyítani vágyó fiatalok meggyőző teljesítményt nyújtottak néhány rutinos medvével az oldalukon, a Real Madrid pedig gyorsan eldöntötte a továbbjutás kérdését. Abszolút dominancia jellemezte a madridi játékot, ezúttal szokatlanul pontosan tüzeltek a fiúk, 21 kapura lövésből 14 el is találta az ellenfél portáját. Négy rúgott gól és clean sheet Navasnak, rég várunk egy ilyen meccsre. Azt ki kell hangsúlyozni, hogy ettől a meccstől egyáltalán nem szűntek meg a klubon belüli problémák, az edzőkérdés ugyanúgy ott lebeg Pérezék feje felett, de a fiatal játékosok teljesítménye nagyon bíztató volt.

Melilla (4)

Nehéz felróni nekik bármit is, ugyanis ők ennyit tudnak, a két csapat közti különbség még úgyis brutális volt, hogy a Madrid félgőzzel játszva rúgott négyet. Így is eljuttak 7 kapura lövésig, valamint sikerült 40 százalékban birtokolniuk a játékszert, ami egy Real Madrid ellen nem rossz teljesítmény, különösen, ha két osztálykülönbség van a két csapat között.

A mérkőzés legjobbja – Álvaro Odriozola (9)

A fiatal baszk jobbhátvéd impresszív teljesítményt pakolt le az asztalra, két gólpassza mellett gólt is szerzett. A szezon elején az idén igen sokat sérült Carvajal helyettesének érkezett, ahhoz képest viszont koránt sem kapott elég lehetőséget. Lopetegui többször szavazott bizalmat Nachónak vagy Lucasnak a védelem jobb oldalán, holott egyik játékosnak sem az az igazi posztja. Odriozolának megvannak a képességei ahhoz, hogy stabilan tudja segíteni a Real Madridot, ezt megmutatta a mostani meccsen is. Több veszélyes felfutása mellé fáradhatatlanul küldte középre a labdákat, nyomás alatt tartva ezzel az ellenfél védelmét. Jó lenne őt többet látni a kezdőben.

Keylor Navas (7)

Megfogta, ami jött felé, habár nem állították lehetetlen feladat elé, csupán 2 lövés találta el a Costa Rica-i kapuját. A társak többször bevették a passzjátékba, főleg intenzív letámadások esetén, ezeket a helyzeteket nem mindig tudja hatékonyan kezelni, de egy kapustól ez azért nem feltétlen elvárás, mindenesetre ez egy elég csöndes este volt számára a kapuban.

Javier Sánchez (7)

Első mérkőzése volt a fiatal hátvédnek. Habár a szereléseknél még van mit fejlődnie, volt néhány meleg szituáció a tizenhatoson belül, de labdával már magabiztosabb volt. Valószínűleg csak egy-két meccs erejéig kaphat még lehetőséget az első csapatnál a kupában, de ez egy jó meccs volt tőle. 

Sergio Ramos (7)

Egy félidőnyi játékot kapott Solaritól, majd amikor már teljesen be volt biztosítva a győzelem, ő is pihenőt kapott. Addig uralta a védelmet, pont úgy, ahogy tőle ez elvárható egy harmadosztályú ellenféllel szemben. Ettől függetlenül idei teljesítménye pályán és pályán kívül is hagy bőven kívánni valót maga után, ha félre rakná az egóját egy kicsit, azzal mindenki jobban járna a közeljövőben.ú

Sergi Reguilón (7,5)

Újabb jó teljesítmény Reguilóntól, egyre jobban úgy tűnik, hogy képes lehet helyettesíteni Marcelót, főleg az ilyen mérkőzéseken. Támadásban nagyon hasznos, a középpályának rendszeresen opciót jelentett az ő megjátszása. Védekezésben vannak hiányosságai, bár ezen a meccsen egy-két alkalomtól eltekintve nem verték meg a védekező harmadban.

Marcos Llorente (7,5)

Ő tipikusan az a játékos, akit az aktuális edző elővesz pár meccsre, majd hónapokig teljesen eltűnik az éterben. Nyilván nagyon nehéz dolga van ilyen vetélytársak mellett a középpályán, hogy csapatba kerüljön, ráadásul csereként sem nagyon kap lehetőséget. A bajnokságban egyelőre mindössze 8 percet töltött a pályán az idei szezonban, de a tavalyi 537 játékperc sem mondható soknak. Ezen a meccsen ügyesen irányított mélységből, védekezésben nagyon jól teljesített, több labdaszerzése is volt, miközben fontos összetevője volt a madridi passzjátéknak.

Dani Ceballos (8)

Elég álmosan kezdett, utána viszont formába lendült a spanyol középpályás. Rendszeresen jó ütemű labda nélküli mozgása mellett jól irányított, megfelelő ritmust vitt a madridi támadójátékba. Több lehetőséget alakított ki a társaknak és saját magának, amikből ugyan gólt nem sikerült szerezni, de így is a csapat egyik legjobbja volt.

Marco Asensio (7)

Solari középen játszatta, ami láthatóan a teljesítményére is jótékony hatással volt. Asensio egyértelműen nem szélső, a vonal mellett nem képes kibontakozni, a pálya középéről viszont annál jobban teljesít. Hosszú ideje ez volt a legjobb meccse igazság szerint, de még mindig nem tudja hozni azt a szintet, amit már régóta várunk tőle. Mindenesetre szerzett egy gólt Vinícius passza után, reméljük lassan,de biztosan kilábal a válságból.

Vinícius Júnior (8)

Végre kezdőként léphetett pályára a Real első csapatában, a fiatal brazil pedig meg is hálálta a lehetőséget. Asensiónak kiosztott egy gólpasszt, valamint egy életerős lövéssel nagyjából kettétörte a felsőlécet is. Alapvetően azért fejlődnie kell még, ugyanis több szituációban rossz döntéseket hoz meg, viszont nagyon gyorsan fejlődik, egyszerűen több lehetőséget kell neki biztosítani az első csapatnál, mert hatalmas potenciál van benne, ráadásul nincs még egy olyan típusú játékos a keretben, mint ő.

Lucas Vázquez (7)

Felemás teljesítményt nyújtott Lucas, ugyanis több jó megmozdulása is volt, jól segítette a jobb oldalon a támadásokat, másrészt viszont többször hozott rossz döntéseket, fölösleges cseleket bevállalva, belevezetve a védőbe a labdát. Nem volt ez rossz, de azért messze van a csúcsformájától.

Karim Benzema (7)

Jól együttműködött a társakkal a támadásoknál, Viníciusszal különösen jól megértik egymást. Sikerült gólt szereznie egy centerezést követően, már csak a bajnokságban kéne megtalálni a góllövő cipőjét. A féldiőben Valverde váltotta, miután biztos volt a vezetés, így őt is tehermentesítette kicsit Solari a hétvégi hazai bajnoki előtt.

Cserejátékosok

Nacho (7)

Hiba nélkül játszott, miután a második félidőben Ramos helyett állt be. Gyakorlatilag hiba nélkül hozta le a 45 percet, és habár ennél nehezebb feladatokkal is megbirkózott már, minden meccs fontos lehet, hogy ő is visszanyerje az önbizalmát.

Federico Valverde (6,5)

Dinamikusan szállt be a meccsbe, több jó megindulással és passzal vetette észre magát. Meg kell becsülnie a játékperceket, de a kupában még biztos fog lehetőséget kapni.

Cristo González (7,5)

Góllal debütált, annak ellenére, hogy csupán szűk 10 percig volt pályán. Több jó megmozdulása volt, bár nyilván segítette őt is, hogy több csapattársa a Castillából pályán volt már ekkor.

Edzői teljesítmény

Santiago Solari (8)

Taktikai változástatásokat nehéz, inkább lehetetlen adaptálni pár nap alatt, mindenesetre a csapat összeállítása mindenképp pozitívum. Azon felül, hogy a stabilitást biztosította stabil alapemberekkel (Navas, Ramos, Asensio, Benzema), több játékos is debütálhatott az első csapatban, ráadásul mindannyian jó teljesítményt raktak le az asztalra. Solari úgy biztosította az idegenbeli győzelmet, hogy hazai pályán sem kell teljes gőzzel játszani, esélyt lehet adni a fiataloknak a Bernabéuban is. Kíváncsi vagyok, hogy alakul az edzői poszt sorsa az elkövetkezendő napokban, de a hétvégén még biztos ő irányítja a Madridot.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK