Négy lehetséges célpont a téli átigazolási időszakban

Az ABC szerint közel sem elképzelhetetlen, hogy télen új érkezőkkel erősödik a keret. A spanyol napilap négy játékost sorol fel, akiknek az esetében reális esély mutatkozik arra, hogy csatlakozzanak a Real Madridhoz.

1. James Rodríguez

A kolumbiai középpályás nem találta meg a közös hangot Niko Kovač vezetőedzővel, legtöbbször nem fér be a kezdőcsapatába, emiatt pedig a lehető leghamarabb távozni szeretne a Bayern Münchentől. Erre leghamarabb a következő téli átigazolási időszakban, 2019 januárjában lesz lehetősége, és a hírek szerint már meg is kérte az ügynökét, Jorge Mendest, hogy rendezze el a kölcsönszerződés kitöltése, azaz az idő előtti távozás körülményeit. Az ügyet az is bonyolítja, hogy a Bayernnek egy vásárlási opciója is van James játékjogára, amit korábbi nyilatkozatok szerint szeretnének is érvényesíteni a későbbiekben. Akárhogy is, a dél-amerikai érkezése kétségtelenül nagy erősítést jelentene a Madrid számára.

2. Suso

Jesús Fernández Sáez, azaz Suso az elmúlt évek Milanjának egyik meghatározó játékosa volt, a válogatottba is bekerült, ám az utóbbi időben nem tudja hozni az elvárt szintet. A milánói vezetőség ezért mihamarabb szeretné pénzé tenni a középpályást, és többek között a Real Madridnak is felkínálták az üzlet nyélbeütésének lehetőségét. Suso, akinek a kivásárlási ára egyébként 50-55 millió euró körül mozog, elsősorban a középpálya belső területein képes jó teljesítményt nyújtani, viszont nem túl gólerős játékos, így nem tartozik a Real Madrid által keresett labdarúgók közé. Mindazonáltal semmi sem zárható ki.

3. Mario Hermoso

A madridi születésű Hermoso a La Fábrica „termékei” közé tartozik, több mint egy évtizedig erősítette a Real Madrid utánpótlását, 2017-ben távozott az Espanyol egyesületéhez. Ott kétségkívül megtalálta a számításait mint a védelem határozott, sziklaszilárd vezére. Halkan megjegyezzük, hogy az Espanyol jelenleg a tabella második (!) helyét foglalja el, mindössze nyolc kapott góllal. A Real Madrid pedig, nem meglepő módon, szemet vetett  a középhátvédként és balhátvédként is bevethető Hermosóra, aki így a folyamatosan sérülésekkel bajlódó Vallejo helyére érkezhet. Kivásárlási ára 40 millió euró, de a Real ennél jelentősen olcsóbban megszerezheti őt; játékjogának 50%-a ugyanis még mindig a blancók tulajdonát képezi. További tárgyalásokkal tehát várhatóan egy 15-20 millió euró közötti összegért érkezik majd a saját nevelésű védő – ha érkezik.

4. Mauro Icardi

A Real Madrid játékosmegfigyelői folyamatosan figyelemmel követik Icardi teljesítményét, és az az egybehangzó véleményük, az argentin csatár rengeteget fejlődött az elmúlt másfél-két évben. Rendkívül gólerős, lábbal és fejjel is kiemelkedő teljesítményre képes, remekül játsza magát üresbe az ellenfél tizenhatosán belül. A blancóknak most pontosan egy ilyen játékosra van szükségük. Az Inter persze ragaszkodna csapatkapitányához, de egy megfelelően magas ajánlat esetében talán megfontolnák a dolgot…

Forrás: abc.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK