Benzema: Örülünk, hogy sikerült folytatnunk ezt a remek sorozatot

A Viktoria Plzeň elleni győzelem után a játékosok közül a Real Madrid színeiben 200. (és 201.) gólját megszerző Karim Benzema, illetve Casemiro, Odriozola, Ceballos, Ramos és Reguilón nyilatkozott a média képviselőinek.

Benzema:

„Ma remekül játszottunk, megmutattuk, hogy az a Real Madrid vagyunk, akik lenni szeretnénk. A csapatok, akik ellen pályára lépünk, évről évre erősebbek. Tartanunk kell ezzel a lépést, harcolnunk kell ész jól is kell játszanunk ahhoz, hogy szép futballt és győzelmeket tudjunk letenni az asztalra. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, most pedig nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült folytatnunk a győzelmi sorozatot bekapott gól nélkül.”

Benzema

„Azért futballozom, hogy átírjam a történelemkönyveket, az emberek pedig néha nem értik, hogy mit teszek a pályán. Azért vagyok ott, hogy segítsem a társaimat és mindent beleadjak. Néha betalálok, néha pedig nem. De a legfontosabb, hogy címeket nyerünk. 30 éves vagyok, de mindig ez volt a helyzet. Büszke vagyok a góljaimra, ez egy nagy mérföldkő, ami megadja a kellő önbizalmat, hogy folytassam és még több gólt szerezzek. Mindenesetre nem minden a gólokról szól, jó játékosnak is kell lenned ahhoz, hogy jó csatár légy. Amikor kimegyek a pályára, gólokat akarok lőni, de szeretek gólpasszt adni, védekezni, támadásokban részt venni… Elvégezni a munkát, amit a csatárok tesznek.”

„Solari szintén a Real Madrid játékosa volt, sokat tud a játékról. A csapat szerencséje megfordult, reméljük, így is marad. Miért ne támogatnánk Solarit? Remek munkát végez.”

Casemiro:

„Fontos volt a mai este, különösen azért, mert sikerült öt gólt szereznünk, miközben nem kaptunk egyet sem. A mai eredmény segít az önbizalmunk felépítésében. A korábbi mérkőzéseinken a labda egyszerűen nem akart bemenni a kapuba, ma viszont megvoltak a lehetőségeink arra, hogy még többször betaláljunk. Most már a Celta elleni mérkőzésre kell összpontosítanunk, amely egy igazán kemény meccsnek ígérkezik.”

„Tudjuk, hogy a Real Madridnál mindig nagyon magasan van a mérce, és hogy a szurkolók a legvégsőkig kitartanak mellettünk, de mi mindig győzelemre játszunk. Solari a Real Madrid edzője, akit nagyon tisztelünk. Ha a dolgok jól alakulnak, miért ne kaphatná meg a lehetőséget?”

Casemiro

Odriozola:

„Tökéletes este volt. Szükségünk volt már egy ilyen teljesítményre, hogy magunknak is bizonyítsunk. Egyelőre nagyszerű sorozatban vagyunk, a mai egy jelentőségteljes győzelem volt, amely megváltoztathat körülöttünk mindent, és nagyon jól jött a vasárnapi bajnokira való felkészülés szempontjából. Nagyszerűen érezzük magunkat, most már kiköveztük az utunkat a kieséses szakaszba.”

„A szurkolóknak mindig nagyok az elvárásaik, de ezt tiszteletben kell tartanunk. A kemény munka az egyetlen, amely visszahozhatja az erőnlétünket és a magabiztosságunkat. Vitán felül áll, hogy a minőség ott van a csapatban. Nem foglalkozunk a vezetőedző kérdésével. Boldogok vagyunk, az edzéseken koncentráltan dolgozunk, mindig maximális fordulatszámon pörgünk, versengünk, és győzünk. A halálunkig fogunk harcolni az edzőnkért. Solari félelmetesen jó játékos volt, és a jelek szerint kiváló edző válik belőle.”

Ceballos:

„Remek meccset játszottunk. Teljes fegyverzetben jöttünk ki a pályára, és már az első félidőben eldöntöttük a meccset. Csináltunk néhány kifejezetten jó dolgot és ami a legfontosabb, megszereztük a három pontot. A csapat remek teljesítményt nyújtott és jól játszott, az eredmény is ezt igazolja.”

„Lopetegui nagyon bízott bennem, ezért köszönettel tartozom neki, hiszen elég sok játékpercet kaptam tőle. A lefontosabb az volt, hogy nyerjen a csapat, ha pedig edzőváltás történik, az nem a legjobb időszak, de úgy néz ki, hogy jót tett a csapatnak, hiszen sorozatban három győzelmet szereztünk.”

Ceballos

„Azokután ami Barcelonában történt, rossz helyzetbe kerültünk, változtatnunk kellett a helyzeten. Solarival más irányt vettünk, szeretnénk ugyanezzel az energiával folytatni. Mind ismerjük Santit, ő egy olyan edző, aki folyamatosan koncentrál, sosem lankad. Elmondta, hogy kellenek a gólok és el kell kerülnünk, hogy az ellenfél betaláljon, mi pedig pontosan ezt valósítottuk meg. Nagyon örülünk, hogy vele dolgozhatunk és három győzelemmel kezdtünk.”

„Keylor minden madridista és az öltöző tiszteletét is megérdemli. Játszott a szuperkupában és a BL-ben is. Kivételes kapustehetség. Courtois és Keylor is keményen dolgoznak minden egyes nap, mindketten az első számú kapus helyéért küzdenek.”

Ramos:

„Fontos, hogy továbbra is nyerjük a meccseinket. Nagy a nyomás, de jó úton haladunk és nem szabad megtorpannunk.”

„Voltak izomfájdalmaim az elmúlt hetekben, ma pedig jó alkalom volt arra, hogy más is lehetőséget kapjon. Jól éreztem magam a többiekkel a padon.”

„Megvan a lehetőségem, hogy a pályán válaszoljak a kritikákra három naponta. Örökké hálás leszek a Bernabéunak. Ha 14 idényt töltesz el itt, a közönség pedig kifütyül, az a földön tart és segít a dolgok megfelelő kezelésében. Elég jól tudom kezelni a jó és a rossz dolgokat is.”

Ramos

„Nem kellene, hogy túlságosan nyomasszon minket, hogy Julen és Solari mit adhat nekünk. Nyugodtnak kell maradnunk, ezt pedig úgy tudjuk megtenni, ha nyerjük a meccseinket. Reméljük, hogy most tényleg egy pozitív sorozat elején vagyunk.”

„A Havellel történt eset nem volt szándékos. Sosem ártanék szándékosan egy társamnak. Eltaláltam az orrát, és tapasztalatból tudom, hogy ez egy érzékeny terület. A meccs végén bementem az öltözőbe, hogy megkeressem, de nem találtam ott. Remélem, hogy mielőbb rendbe jön.”

Reguilón:

„Remek meccs volt, három fontos pontot szereztünk, továbbra is versenyben vagyunk. Az edző nagyon lelkes, hisz bennünk, ha pedig így folytatjuk, akkor miért ne maradhatna? A döntés nem az enyém, én csak a játékra koncentrálok. Bárki is üljön az edzői székben, adhat nekünk valamit és megfelelő fogadtatásban részesül.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK