Solari: Az Eibar elleni meccs már a múlt

A Real Madrid az AS Roma vendégeként játszhatja le következő csoportmeccsét a Bajnokok Ligájában, a találkozó előtt pedig Santiago Solari megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

Teszt: „Ebben a klubban minden egyes edzés és mérőzés olyan, mint egy teszt. A klub története során a Real Madrid megannyi teszten megfelelt már, de ha a csapat elbukott, akkor is mindig felállt. Épp ez az oka annak, hogy ez a futball legtöbb trófeát nyert klubja. Ez kell hogy jellemezze a mentalitásunkat.”

A mérkőzésről: „Úgy kell teljesítenünk, ahogy a Bajnokok Ligájában mindig. A játékunknak tükröznie kell azt az örökséget, amit ez a klub maga mögött tudhat a sorozatban. Csalódást keltő eredményt értünk el az Eibar ellen, de ez már a múlt. Elemeztük a teljesítményünket, megpróbáljuk majd fejleszteni azt. Az idő nagyon gyorsan telik, holnap már egy újabb meccs vár ránk, egy újabb sorozatban, jelenleg csak erre kell összpontosítanunk a koncentrációnkat és energiánkat.”

Sergio Ramos: „A Real Madrid és a spanyol futball egy ikonja. Mindenkinek kötelessége megvédeni őt. Az újságírásnak az is része, hogy felfedjék az igazságot, és ez nem vita tárgya. Ha hamis információ lát napvilágot, akkor az újságírás lényege elveszett.”

Fejlődés: „Mint mondtam, az Eibar elleni teljesítmény csalódás volt, de ez már a múlt. Elemeztük a játékot, javítanunk kell a teljesítményen, ahogy tettük azt a négy egymást követő győzelmünk során is. Amint egy meccs lezárul, a következőre kell koncentrálnod. Most itt vagyunk az Olimpicóban, csak a Roma elleni meccsre koncentrálunk.”

Befolyásoló tényezők: „A futball nagyon sok tényezőből tevődik össze, és nem mindegyik kapcsolódik a játékosok hozzáállásához. A felelősség mindig egy egyéni dolog, a csapat áldozatait pedig minden tényező együttesen befolyásolja. Nincs értelme kiemelni a felelősségvállalás problémáját, pláne nincs értelme kivetíteni ezt a csapatra. Ha egy játékos nem védekezik, akkor a dolgok komplikálttá válnak, ha kettő tesz ugyanígy, akkor az gyengíti a csapatot. Ha három ilyen játékosunk is van, akkor egy meccset sem fogunk megnyerni.”

Casemiro hiánya: „Több játékosunk is van, aki képes az ő posztján játszani, még a középhátvédjeink közül is. Ott van Ceballos, aki jó munkát végzett ebben a pozícióban. Azonban minden meccs különböző. Játszat Valverde, Kroos és Llorente is Casemiro helyén. A lehető leghamarabb szeretnénk Casemirót újra a pályán látni, csakúgy, mint a többi sérültet.”

Isco: „Jól teljesít az edzéseken, nagyon fontos tagja a keretnek. Számítok rá, legalább annyira, mint a keret bármely más tagjára.”

Emlékek a Stadio Olimpicóból: „Három kiváló évet töltöttem itt, melyekről csodálatos emlékeket őrzök. Három bajnoki címet nyertem zsinórban, de emlékszem arra is, amikor gólt szereztem itt a Lazio ellen. Játszottam már itt a Roma ellen is, és tudom, hogy a hangulat fantasztikus.”

Hogy kik utaztak el a keret tagjai közül Rómába? Itt megtalálod a keretet!

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK