Solari: Isco? Ezeket a döntéseket nekem kell meghoznom

Santiago Solari az AS Roma elleni BL-mérkőzés után nyilatkozott a sajtó munkatársainak. Az interjú során beszélt a mérkőzésről, kiemelte néhány játékosa teljesítményét, illetve kitért az Iscóval kapcsolatos döntésére is, mely szerint a spanyol középpályás a keretből is kimaradt.

A mérkőzés: „Fontos volt számunkra, hogy gyorsan tovább tudjunk lépni, a játékosok pedig nagyszerű egyéni és csapat szintű felelősségvállalásról tettek tanúbizonyságot. Elégedettek vagyunk az eredménnyel.”

„A futballmeccsek 90 percig tartanak, nekünk pedig mindig úgy kell alakítanunk a dolgokat, ahogy a meccs alakulása azt megkívánja. Keményen dolgoztunk az első félidőben, de egy hibánkat követően nekik adódott helyzetük a játékrész végén, ami alapjaiban változtathatta volna meg a találkozó jellegét. Az első félidőben megtettük, amit kell, a másodikban pedig hatékonyak voltunk.”

BL-esélyesek? „A történelmünk azt mutatja, hogy mindig azok vagyunk. Nem attól függ, hogy hogyan játszunk, ez inkább a történelem. Mindig esélyesekként tekintettek ránk.”

Solari

Bale és Llorente: „Ma mindenki elkötelezett volt, egyértelmű, hogy ez Bale-re is igaz, de nem csak a mai játéka, hanem az Éibar elleni miatt is. Elégedett vagyok Marcos Llorente teljesítményével, mivel ő egy olyan játékos, aki mindig 100%-ot ad, igazi profi és követendő példa. Ezért is játszott úgy, ahogy ma is láthatták. Minden egyes nap belead mindent. Örülök, hogy megmutatta, hogy képes azon a szinten játszani, amit ez a mez elvár, és képes helyettesíteni Casemirót.”

Lucas és Benzema: „Lucas egy igazi munkagép a szélen, fáradhatatlan, 90 percen át befutja a pálya teljes hosszát. Emellett az edzésmunkája is követendő példa. Benzema egy hihetetlenül önzetlen játékos, ami a kemény munkája mellett a társaival való összjátékban is megmutatkozik.”

Bale, Lucas, Marcelo és Llorente mérkőzés utáni nyilatkozatait ide kattintva elolvashatod!

Isco: „Nem volt a keretben, ezek az adott pillanatra vonatkozó, mással nem összefüggő döntések. Meghozzuk ezeket és ennyi. A legtöbbször sporszakmai szempontok alapján, ritkán vannak kivételek. De most nem erről van szó. Annak a jelentőségét, hogy valaki a kezdőben kap helyet egy meccsen, vagy kimarad, eltúlozzák. Ezt mindig így gondoltam, játékosként is. Nem tulajdonítok ennek nagy jelentőséget. Az én munkám az, hogy eldöntsem, ki játszik, ki foglal helyet a padon és ki marad ki a keretből. ”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK