2017. szeptember 26., kedd
tól ig

2017-09-24 10:23 Az AS szerint a Borussia Dortmund elleni BL-mérkőzés után a klub bejelenti Marco Asensio szerződéshosszabbítását is. A spanyol játékos 2023-ig fogja meghosszabbítani jelenlegi, 2020-ban lejáró szerződést, kivásárlási ára pedig továbbra is 500 millió euró lesz.

2017-09-22 12:31 Franciaország legnagyobb sportmédiuma, a L'Équipe Marco Asensiót választotta a világ legtehetségesebb U21-es játékosának! Az 50 fős listára további madridi játékosok is felkerültek: Dani Ceballos (15. hely), Theo Hernández (28. hely) és Jesús Vallejo (31. hely).

2017-09-19 15:47 Jorge Valdano: „Ha Real Madrid mezt kéne vennem, akkor Asensióét választanám. Kedvelem azokat a játékosokat, akik okosak, és az egyszerű dolgokat is szépen csinálják. Tetszik Asensio személyisége és stílusa. Nagyon alacsony a hibás döntéseinek száma, rendkívül pontos és precíz.”

2017-09-13 14:09 Spanyol sajtóértesülések szerint Marco Asensiót játékra alkalmasnak nyilvánította az orvosi stáb, de Zidane nem szeretne kockáztatni a fiatal középpályás szerepeltetésével. Maga a francia szakvezető is megerősítette, hogy egy borotválkozás következtében elfertőződött pattanás áll a hiányzás hátterében.

2017-09-11 17:29 A mai, hétfői edzésen két hiányzója volt Zidane-nak: a sérült Benzema mellett ezúttal Marco Asensio sem a többiekkel dolgozott, helyette egyéni edzésmunkát végzett a teremben. Ez azt vetíti előre, hogy Marco minden bizonnyal kihagyja az APOEL elleni összecsapást szerdán.

2017-09-11 13:38 Álvaro Arbeloa: „Én már csupán egy hétköznapi szurkoló vagyok, ezért kimondhatom, amit gondolok. Fáj látni, hogy a Real Madrid annyi téves ítéletet szenvedett el három forduló alatt, mint a Barcelona az elmúlt két bajnoki idényben. A számok és az adatok magukért beszélnek. Az elnök úrnak igaza van, emelni kell a bíráskodás színvonalán. A Valencia ellen megvoltak a helyzetek, a Levante elleni meccs viszont már nem sikerült túlságosan jól. Cristiano Ronaldo hiányzik a csapatból, de ott van Asensio, Isco és Bale is, akik képesek lesznek előlépni.”

2017-09-04 12:39 A MARCA birtokába került információk szerint Florentino Pérez nagyon szerette volna leigazolni Eden Hazard-t 2016 nyarán, de a rendkívül magas vételár, illetve az Iscóhoz, Asensióhoz való stílusbeli hasonlóságok miatt végül elvetette a belga támadó szerződtetésének ötletét.

2017-09-04 10:36 Jorge Valdano: „Mindig arra gondoltam, hogy egy igazi csoda, hogy Iniesta és Xavi egyszerre, ugyanabban a generációban játszhattak. Most viszont itt van Isco és Asensio...”

  • Forrás: todomercadoweb.es
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2017-09-03 14:31 Julen Lopetegui, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya: „Asensio nem a megszokott szerepkörében játszott, de így is fantasztikus teljesítményt nyújtott. A teljesítménye hatalmas sajtóvisszhangot váltott ki, természetesen pozitív értelemben, ám nem vagyok meggyőződve, hogy ez jó dolog egy ilyen fiatal játékos esetében. Egy 21 éves labdarúgónak nyugodt környezetre van szüksége a fejlődéshez. Isco? Az elmúlt néhány évben talán kevesebbet játszott a válogatottban, de ez nem jelenti azt, hogy a szakmai stáb ne viseltetett volna iránta bizalommal. Ő egy fantasztikus futballista, aki rengeteget javult a labda nélküli és a labdás játékban is.”

2017-09-01 16:07 Sergio Ramos: „Asensio nagyon alázatosan végzi a munkáját, két lábbal a földön jár, de ahogy azt már korábban is elmondtam, nem szabad ennyi terhet rakni egy ilyen fiatal játékos vállára. Az a legfontosabb, hogy élvezze a játékot. Piqué? Sokadjára hangsúlyozom már, hogy minden játékos tiszteletet érdemel, aki magára húzza a válogatott mezét. Piqué mindig is példaértékű munkát végzett a nemzeti csapatban, ezért ismét arra kérek mindenkit, hogy tartózkodjon a kifütyülésétől.”

2017-09-01 16:04 Lorenzo Serra Ferrer, a Real Betis jelenlegi alelnöke: „Nagyon kedvelem Asensiót. Amikor a Mallorca tulajdonosa voltam, éveken keresztül figyeltem testközelből a fejlődését. Gratulálok neki az eddigi sikereiért, de úgy gondolom, hogy a történelem egyik legjobb játékosa is válhat belőle.”

2017-08-31 03:03 Az AS szerint nagyon valószínű, hogy az olaszok elleni válogatott mérkőzésen Julen Lopetegui spanyol szövetéségi kapitány Asensiót is a kezdőcsapatba nevezi majd, méghozzá hamis kilencesként.

2017-08-31 01:45 Pepe Reina, spanyol hálóőr: „Asensio? Egyedülálló képességekkel rendelkezik. Ha a jelenlegi ütemben folytatja a fejlődést, akkor fényes karrier áll előtte.”

2017-08-30 20:52 Juan Luis Larrea, a Spanyol Labdarúgó-szövetség megbízott elnöke: „A helyszínen tekintettem meg mindkét spanyol szuperkupa-mérkőzést, és elmondhatom, hogy Asensio játéka teljesen megbabonázott. Hatalmas futballista válhat belőle.”

2017-08-30 15:55 Xabi Alonso: „A Real Madrid jelenleg a világ összes csapata számára egy követendő példa. Három Bajnokok Ligáját nyertek, mindössze négy év alatt. Az sem lehetetlen, hogy ezt az évet hat trófeával zárják. A csapat legújabb sztárja, Asensio született természetességgel kezeli a hírnevet. Bale és Benzema? Egyikükben sem kételkedem.”

2017-08-28 15:57 Emilio Butragueño: „Hatalmas reményeket fűzünk Asensióhoz. Minden egyes lejátszott mérkőzéssel jobb futballistává válik. Egyáltalán nem könnyű feladat egy ilyen fiatal játékos számára, hogy ennyi szeretetet és dicséretet kapjon a szurkolóktól, de óvatosan kell fogalmaznunk vele kapcsolatban. Most az a legfontosabb, hogy nyugodtan fejlődhessen. Az ittléte a klub munkáját dicséri, mert nem haboztunk megszavazni neki a bizalmat. Újfent bebizonyosodott, hogy a Real Madrid játékosmegfigyelői nagyszerű munkát végeznek. Marco még sok évig szeretne a csapatnál maradni, és mi mindent meg fogunk tenni, hogy biztosítsuk az ehhez szükséges körülményeket.”

2017-08-25 22:55 Cristiano Ronaldo: „Hogy mi lesz, amikor Messi és én visszavonulunk? Akkor jön majd Asensio, Mbappé, Dembélé, Hazard, Rashford és a többiek. Rengeteg ígéretes játékos van.”

2017-08-25 16:25 A spanyol válogatott Olaszország és Liechtenstein elleni utazókeretébe öt blanco játékos kapott behívót: Dani Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Isco és Marco Asensio.

2017-08-23 10:22 A MARCA szerint a héten számos szerződéshosszabbítást fog bejelenteni a klub. Zidane 2020-ig, Benzema 2021-ig, Marcelo, Carvajal, Isco és Varane 2022-ig, Asensio pedig 2023-ig kötelezi majd el magát a klubhoz.

2017-08-22 12:34 Guti: „Türelmesnek kell lenni Bale-lel. Időre van szüksége. Tavaly sérülések hátráltatták, meg is operálták. Mbappé? Madridban ugyanabban a helyzetben lenne, mint Asensio vagy bárki más. Egyszer játszana, máskor nem. Itt mindenkire ugyanez vonatkozik. Asensio? Jelenleg a legjobb úton halad afelé, hogy egy korszakot határozzon meg az ő személye.”

2017-08-22 12:34 Frederico Pena, Vinícius Jr. ügyönke: „Nem megszokott dolog, hogy egy 16-17 éves srác minden mérkőzésén pályára lépjen egy szezonban. A történelem legjobb játékosainak csak később indult be igazán a karrierje. Ez a helyzet kedvező volt számára, de az érte kapott pénzből a Flamengo vezetősége két idősebb futballistát igazolt le a posztjára, hogy megerősítsék a csapatot. Ez kevesebb játéklehetőséget jelent Vinícius számára. Mondhatjuk, hogy a saját sikerességének lett az áldozata. Ha rendszeres játéklehetőséget kapna, akkor ő lenne a legjobb játékos a csapatban. A Real Madrid ugyanakkor nem a mostani Vinícisuért fizetett 45 millió eurót, hanem azért, amivé később válhat. Még Marco Asensio sem tudott olyan teljesítményt nyújtani 17 évesen, mint ő. Az emberek olyan dolgokat várnak tőle, melyekre még Messi, Cristiano, Neymar vagy Ronaldo Nazário sem volt képes.”

2017-08-21 19:49 Marco Asensio: „Nem szeretnék az álszerénység hibájába esni, de szerencsére a környezetem ezt nem is engedné meg. Tisztában vagyok azzal, hogy a világ legnagyobb klubjának futballistája vagyok. Hatalmas a csapaton belüli versengés, és senki sem lép pályára az összes mérkőzésen, de ez így van rendjén. Napról napra jobb játékossá válok, hiszen szupersztárok társaságában dolgozom az edzéseken. Az edzőim? Mindegyikük adott valami különlegeset számomra. Az a legfontosabb, hogy ne csak megértsd a tanácsaikat, hanem tudd azt is, hogyan fordíthatod azokat a magad javára. Zidane mellett ez úgy megy, mint a karikacsapás. Barcelona? Ha valaki kételkedik az erejükben, az nem ért a futballhoz. Ez ugyanaz a csapat, amely néhány hónappal ezelőtt legyőzött minket a Bernabéuban. A végsőkig fognak küzdeni.”

2017-08-19 10:49 A MARCA szerint Florentino Pérez hamarosan új szerződést kínál majd Marco Asensiónak, elismervén a fiatal támadó nagyszerű teljesítményét. A spanyol játékos 2023-ig szóló kontraktust írhat majd alá, évi 4,5 millió eurós fizetéssel és 500 millió eurós kivásárlási árral.

2017-08-18 14:30 Pepe Mel, a Deportivo trénere: „Egy olyan Real Madridra számítok, amely a játék minden elemében kimagaslóan erős. Már nemcsak a kontrákban, hanem a labdatartásban és a letámadásban is kiemelkedő teljesítményt képesek nyújtani. A végeredményt nem tudom megjósolni, de az biztos, hogy mindent bele fogunk adni a győzelem érdekében. Nagyon fontos, hogy megfelelően összepontosítsunk. Nem hibázhatunk, különösen nem a mérkőzés korai szakaszában, ahogy az tavaly történt. González González egy nagyszerű bíró, aki a rutinjának köszönhetően képes megbirkózni a nyomással. Asensio? Fantasztikus futballista, a jövő sztárja.”

2017-08-18 12:36 Az angol Daily Mail által kiírt online szavazáson a voksolók 83%-a gondolta úgy, hogy Marco Asensio lesz Cristiano Ronaldo örököse.

2017-08-17 15:36 Santiago Cañizares, legendás hálóőr: „Kétség sem férhet hozzá, hogy a Real Madrid sokkal jobban futballozott, mint a Barcelona. Hatalmas különbség van a két együttes mentális állapot a között. Asensio volt az egyik játékos, aki képes volt megteremteni a különbséget a párharc során.”

2017-08-14 02:57 Ernesto Valverde, a Barcelona trénere: „Úgy érzem, hogy az eredmény nem tükrözi a játékképet. Jó teljesítményt nyújtottunk, és arra is lett volna lehetőségünk, hogy eldöntsük a találkozót. Az első gólt puszta balszerencse volt. Tovább kell lépnünk ezen a vereségen. Isco és Asensio? Nagyszerű játékosok, de az én csapatomban is hasonló kvalitású futballisták találhatóak. A játékosaimat egy kissé megviselte ez a mérkőzés, de ez érthető is. Hiszünk abban, hogy megfordíthatjuk a párharcot a madridi összecsapáson.”

2017-08-13 14:42 A brit Daily Mirror finoman szólva is képtelen pletykája: mivel az Arsenal együttese (és két másik, meg nem nevezett klub) fokozottan érdeklődik Marco Asensio megszerzésre iránt, a játékos szeretné kényszerhelyzetbe hozni a Real Madrid vezetőségét, így kicsikarván tőlük egy új szerződést, természetesen magasabb fizetéssel. Amennyiben ezt nem kapja meg a spanyol támadó, úgy még arra is hajlandó lenne, hogy rábólintson az ágyúsok ajánlatára.

2017-08-10 12:05 Két madridi kötődésű találat is felkerült az UEFA által összeállított „A szezon legszebb gólja” díj hetes listájára: Casemiro Napoli elleni bombagólja, illetve Asensio debütáló találata a Macedónok elleni U21-es válogatott mérkőzésen.

2017-07-31 17:23 Az AS szerint nagyon valószínű, hogy Marco Asensio is a kezdőcsapatban fog lehetőséget kapni az augusztus 8-án esedékes UEFA-szuperkupán.

Tabella