2018. július 22., vasárnap
tól ig

2018-07-18 17:14 Florentino Pérez beszéde Odriozola bemutatásán: „A klub történetének egyik legsikeresebb, legjobb időszakát éljük. Intézményünk egységes, gazdaságilag pedig nagyon erősek vagyunk. A kihívás, ami előttünk áll, nem más, mint hogy megőrizzük az identitásunkat. Továbbra is hajszolni fogjuk a sikereket, efelől senkinek se legyen kétsége. Sokan azt mondták, hogy lehetetlen zsinórban három BL-címet nyerni, de rájuk cáfoltunk. Ehhez rengeteg áldozatra, tehetséges játékosokra és megrendíthetetlen csapatszellemre volt szükség. A Real Madrid azonban sosem élhet a múltban, továbbra is sikeresnek kell lennünk. Tisztában vagyunk az elvárásokkal, és meg fogjuk tenni a győzelemhez szükséges lépéseket. A keret fantasztikus labdarúgókkal fog megerősödni. Odriozolát sok csapat meg akarta kaparintani, de számára csak egyetlen választás volt. Üdvözöllek! Köszönjük, hogy a Real Madridot, a világ legnagyobb elvárásaival és presztízsével rendelkező klubot válaszotottad. Reméljük, sikeres leszel.”

2018-07-11 00:36 Amancio: „Nem lepett meg Cristiano távozása. Nem akartam, hogy ez tényleg megtörténjen, de kétségtelenül rossz szájízt hagyott az emberben a finálé utáni viselkedése. Rossz pillanatot választott a madridisták elbizonytalanítására, inkább az ünneplésre kellett volna koncentrálnia. Úgy gondolom, hogy rövid időn belül meg fogja bánni a döntését. Egy olyan csapatba igazolt, melynek nincsenek riválisai hazai környezetben. A bajnokság sétagalopp lesz számára, de a Bajnokok Ligája erősen kérdéses. Florentino? Nagyszerű üzletet csinált ezzel a 105 millió euróval. Ronaldo jövőre már 34 éves lett volna, akkor már talán fele ennyit sem érne a játékjoga.”

2018-07-10 12:42 Wim Kieft, korábbi labdarúgó: „Olaszországban mindenki azt reméli, hogy ez az egész Cristiano-ügy nem arról szól, hogy magasabb fizetést harcoljon ki a Real Madrid vezetőségétől, hanem tényleg a Serie A-ba szerződik. Azok, akik nem tartják elég jónak Ronaldót, emlékezzenek csak a tavaszi ollózós góljára.”

2018-07-05 16:17 Az UEFA hivatalosan bejelentette, hogy a Bajnokok Ligája és az UEFA-szuperkupa-mérkőzéseken is bevezeti a 4. csere lehetőségét, amelyet az esetleges hosszabbítások során alkalmazhatnak majd a csapatok.

2018-06-21 00:37 Jonathan Barnett, Bale ügynöke: „Hamarosan tárgyalóasztalhoz kell ülnünk a Real Madriddal, hogy megvitassuk a jelenlegi helyzetet. Gareth a világ három-négy legjobb játékosának egyike. Többet szeretne játszani, és az Aranylabdáért is harcba akar szállni. Ez nem pénzkérdés. Mindannyian ismerjük a képességeit, semmit sem kell bizonyítania. A BL-döntőben nyújtott teljesítménye önmagáért beszél.”

2018-06-09 15:44 Salah: „Ramos megjegyzése? Vicces volt. Ami a szerelést illeti, nem tudom, hogy egy normális ütközés volt-e. Sergio azt mondta, hogy egy injekcióval képes lettem volna játszani (nevet)... Nagyszerű dolog, hogy aki egyszer sírásra késztet, az később meg tud nevettetni. Vajon azt is meg tudja mondani, hogy játszhatok-e a világbajnokságon? Valóban küldött nekem egy üzenetet, de soha nem mondtam azt neki, hogy minden rendben van.”

2018-06-08 00:16 Marcelo: „Cristiano Ronaldo nem jelent egyet a Real Madriddal. Ha az elnök úr le akar igazolni valakit, akkor nem számítanak a körülmények. Abszolút támogatjuk Cristiano maradását, ugyanakkor Neymar előtt is nyitva állnak a Madrid kapui. Ennek a klubnak mindig a világ legjobb játékosainak legigazolására kell törekednie. Neymar tökéletesen illene a csapatba. Karius? Az emberek többet foglalkoznak egy kapushibával, mint a zsinórban három BL-címünkkel.”

2018-06-06 10:39 Kroos a Karius-esetről: „Nem tudom, hogy az, amit mondtak, megmagyarázza-e a hibáit. Szerintem nem. Ha ilyen súlyos problémáid vannak, akkor nem tudsz, nem engedik, hogy tovább a pályán legyél. Ettől függetlenül amikor például Benzema lábára dobta a labdát, megvolt a lehetősége, hogy egyszerűen magánál tartsa a játékszert.”

2018-06-05 16:13 Sergio Ramos: „Jézusom, ez az egész Salah-ügy túl nagy figyelmet kap... Eredetileg nem szerettem volna erről beszélni, hiszen ez az egész el lett túlozva. Először ő ragadta meg a karomat, elestünk, és megsérült a másik karja. Az emberek arról beszélnek, hogy egy, a dzsúdóban alkalmazott fogást mutattam be. Ezt követték Karius szavai, melyek szerint szédült, mivel megütöttem őt. Már csak az hiányzik, hogy Firmino előálljon azzal a sztorival, hogy megfázott, mert rácseppent a verejtékem. Beszéltem egyébként Salahval, jó hangulatú üzeneteket váltottunk. Képes lett volna végigjátszani a mérkőzést, ha kapott volna egy fájdalomcsillapító injekciót, ahogy ez korábban velem is előfordult. Ugyanakkor, ha Ramos csinál valami ilyesmit, akkor azt rögtön felkapják az emberek. Nem tudom, hogy az emberek azért látják-e másképp ezeket a dolgokat, mert ilyen hosszú ideje vagyok a Real Madridnál, vagy az általunk nyert trófeák száma idézi elő mindezt.”

2018-06-04 00:01 Benzema tegnap egy kuvaiti futsaltornán vendégeskedett, ahol interjút is adott: „Nem hiszek a szerencsében. A kijevi döntőben lőtt gólom az egész szezonban elvégzett kemény munka gyümölcse volt. Persze nem volt nehéz dolgom, de ott kellett lennem, jó helyen és jó időben.”

2018-06-03 23:50 Francisco Pavón: „A Bajnokok Ligája megnyerése után senki sem számított Zidane távozására, de nyilvánvalóan megvoltak az okai a döntésének. A legjobbakat kívánom neki, igazán intelligens és szerény ember. Az utódja? Bárki is érkezik, könnyű dolga lesz, mert a Real Madrid labdarúgói számos játékrendszerben és formációban képesek futballozni. Persze ettől függetlenül a vezetőségnek még jól kell megválasztania a következő edzőt.”

2018-05-31 11:41 Xavi: „A Madridban ott van a győztes mentalitás, a Barcelona ugyanakkor mintha elaludt volna. Akik az átigazolásokról döntenek, nincsenek tisztában a klub hagyományaival. Nincs egy kijelölt irányvonal, ez pedig hozzásegítette a Real Madridot a sikerekhez. Ez a fő probléma, de az is elképesztő, hogy az ellenfél sérülései és egyéni hibái, illetve a bírói tévedések is mindig őket segítik. Úgy tűnik, a Barcelona címeket nyer, a Real Madrid pedig BL-trófeákat.”

2018-05-31 01:08 A nemrég karrierje 1000. tétmeccsét lejátszó Iker Casillast különleges kitüntésben részesítette a La Liga. Az egykori csapatkapitány nyilatkozott is a díj átvételekor: „Most Mexikóba fogok utazni, hogy kommentátorként is kipróbáljam magam a világbajnokság ideje alatt, Jorge Valdano oldalán. Madrid? Szívesen visszamennék a városba, tennék egy sétát a Bernabéu gyepén. Ami a klubot illeti, nincs semmilyen konkrétum az ügyben, de hogyan is tudnék nemet mondani a megkeresésükre? Karrierem legjobb védése? Robben lövése, amit lábbal hárítottam a vb-döntőben, illetve a Kilencedik döntőjében bemutatott bravúrom, a Leverkusen ellen. A legjobb ellenfelem? Messi.”

2018-05-30 15:41 Pep Guardiola: „Megemelem a kalapom a Real Madrid előtt. Fantasztikus teljesítmény zsinórban három BL-címet nyerni. Rengeteg tényezőn múlik, hogy megnyered-e ezt a sorozatot. Ez a széria azt mutatja, hogy a csapatuk, az edzőjük és a klubjuk is nagyon magas minőséget képvisel. Zidane? Felesleges bármit is mondanom, kiváló munkát végez. Isco? Valótlan hír, hogy a Manchester City le fogja igazolni őt.”

2018-05-29 11:58 Martin Ødegaard: „Még nem tudok sokat a jövőmről, de az lenne a legfontosabb, hogy olyan helyre menjek, ahol rengeteget tudok játszani. Egy spanyol csapat jó választás lehetne például. Jelenleg úgy tűnik, hogy az előszezont a Real Madrid felnőtt csapatával fogom végigcsinálni, ami egy remek lehetőség lesz, hogy bizonyítsak. A BL-győzelem? Három zsinórban, ez nem semmi. Már senkiben sem maradt kétség, hogy melyik csapat a legjobb a világon.”

2018-05-29 09:40 Luka Modrić minden egyes szerelési kísérlete sikeres volt a Liverpool elleni döntőben. Az angol Daily Mail viszont megemlíti, hogy ezzel a statisztikával nem lehet leírni, hogy mennyire tehetséges játékosról van szó. Ahhoz, hogy észrevegyük, mennyire fontos eleme a Real Madridnak, csak az ő játékára kell koncentrálnunk. A lap megemlíti továbbá, hogy egy igazi profiról van szó, aki az erőt és a technikai tudást egyedülálló módon ötvözi a pályán.

  • Forrás: dailymail.co.uk
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-05-28 13:05 Nyolc Real Madrid-játékos került be az UEFA 2017/18-as, 18 fős BL-álomkeretébe: Navas, Ramos, Varane, Marcelo, Kroos, Modrić, Casemiro és Cristiano Ronaldo. A többiek: Alisson, Džeko, Kimmich, James Rodríguez, Messi, De Bruyne, Chiellini, Van Dijk, Firmino és Salah. A képzeletbeli csapat vezetőedzői posztját Zidane kapta meg.

2018-05-27 02:01 Florentino Pérez a meccs után: „A Liverpool nagyszerű ellenfél volt. Meg kellett szenvednünk ezért a sikerért, de az a fő, hogy győztünk. Nyári igazolások? Nem bánnám, ha nem lennének érkezők, mert minden poszton a világ legjobbjai vannak nálunk. Már hosszú évek óta építgetjük ezt a keretet. Meglátjuk. Cristiano Ronaldo távozása? A mai nap az ünneplésé, nem szeretnék ilyen dolgokkal foglalkozni. Jól érzi magát Madridban. Nem tudom garantálni, hogy itt marad, de élő szerződése van a klubbal. A sajtó? Benzema és Bale sok kritikát kap, de mindketten a világ legjobb támadói között vannak.”

2018-05-27 01:57 Jürgen Klopp, a Liverpool trénere: „Gratulálok a Madridnak, de talán a balszerencsénk is befolyásolta a meccs kimeneteletét. Salah? Komolynak tűnik a sérülése, meg kell majd röngeneznünk. Ez a szerencsétlenség a legrosszabbkor történt a mi szempontunkból, mert előtte jól ment a játék. Karius? Nagyon sajnálom a történteket, de biztos vagyok benne, hogy képes lesz túllendülni a hibáin.”

2018-05-27 01:56 Virgil van Dijk: „Büszkének kell lennünk, mert van mire. Bármelyik angol csapat szívesen lenne most a helyünkben. Veszíteni mindig rossz érzés, eljutni a döntőig viszont nagyon jó.”

2018-05-27 01:54 Loris Karius a meccs után: „Nem tudom, hogy mi történt. Nagyon sajnálom a csapattársaimat. Próbáltak felvidítani az öltözőben, de ez nem változtat a tényeken. Bocsánatot kérek minden egyes szurkolónktól.”

2018-05-26 23:01 Álvaro Odeja újságíró így kommentálta a győzelmet: „Üdvözöljétek a királyotokat, a Real Madrid diadalmaskodott.”

2018-05-26 12:50 Rio Ferdinand: „Nem számít, hogy mekkora vágy lakozik a Liverpoolban, ahogy az sem, hogy mennyire éhesek a sikerre a játékosaik, mert Cristianóban sokkal nagyobb vágy lesz, ő sokkal jobban akarja majd a győzelmet. Új rekordokat akar felállítani, új magasságokba akar lépni. Azt akarja, hogy minden idők legnagyszerűbb játékosaként emlékezzenek rá. Lehet, hogy egy kicsit egoista, lehet, hogy arroganciával vádolják, de valójában ő az egyik legőszintébb, leghitelesebb srác, akivel csak találkozhat az ember. Nagyon odafigyel másokra. Ha egy csapattársa bajban van, akkor segíteni akar neki. Még mindig tartjuk a kapcsolatot, rendszeresen küldünk üzeneteket egymásnak. Már a legelső találkozásunkkor is láttam, hogy rendkívül tehetséges, de valójában a munkamorálja emelte őt a többiek fölé. Az edzések után tovább gyakorol, tanulja minél jobban használni a gyengébbik lábát, ráadásul az edzések előtt már teljesít egy edzőtermi gyakorlatsort.”

  • Forrás: thesun.co.uk
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-05-25 11:00 A MARCA szerint elképzelhető, hogy Bale közelmúltban mutatott jó formájának köszönhetően a döntőben újra egyszerre láthatjuk majd pályán a BBC tagjait. Ez egyben Isco kimaradását is jelentené.

2018-05-25 10:58 Georginio Wijnaldum, a Liverpool játékosa: „Amikor fiatal voltam, Zidane volt a példaképem. Imádtam a játékát, mindent mozdulata könnyed volt a pályán. Igazság szerint nem tudom, hogy elmondom-e ezt neki, amikor találkozunk majd személyesen.”

2018-05-25 10:54 Ronaldo Nazário: „A Liverpool elleni kezdőcsapat? Teljesen mindegy. Zidane-nak számos lehetősége van Iscóval, Asensióval és a többiekkel. Ami engem illet, nem utazok Kijevbe, mert az elmúlt időszakban rengeteget dolgoztam, így Ibizán pihenek majd néhány barátommal. Végeredményként 3-2-es madridi győzelmet tippelnék. Ha sikerülne győzniük, az egy, a futballtörténelemben még soha nem látott tett lenne. Nagyon optimista vagyok.”

2018-05-24 13:13 Steve Mcmanaman: „Az emberek nem értékelik elléggé mindazt, amit Zidane véghez vitt. Egy padlón lévő csapatot vett át, amelynek játékosai közel sem voltak boldogok. Zizou megérkezett, majd két BL-t is nyert. Ha mindezt Guardiola tette volna, az emberek csak erről beszélnének.”

2018-05-23 00:09 Francisco Pavón: „Én úgy látom, hogy a Real Madrid kiváló mentális állapotban van. Sok nehézségük volt ebben a szezonban, de amikor igazán kellett, mindig bizonyítottak. Épp ezért vagyok most is biztos a győzelmükben. Zidane? A rengeteg kritika után megérdemelné, hogy a kezében tartsa a BL-trófeát.”

2018-05-21 11:43 Jürgen Klopp: „A Real Madrid a Bajnokok Ligája regnáló bajnoka, zsinórban kétszer is megnyerték a sorozatot. Nagyszerűen teljesítenek Zidane-nal, aki minden idők öt legjobb játékosának egyike. Nagyon örülök, hogy nem mi fogunk egymás ellen játszani a pályán. Csodálatos lesz így találkozni vele. Elismertem őt játékosként, most pedig barátként tisztelem. Lenyűgöző, amit a Real Madriddal véghez visz, egyszerűen rendkívüli. Ugyanakkor nem azért utazunk Kijevbe, hogy elkérjük a játékosok mezét.”

2018-05-21 11:37 Alberto Moreno, a Liverpool játékosa: „Leginkább a Real Madrid kontráitól félek. A világ egyik legjobb csapatáról beszélünk, amely óriási minőséget képvisel. Ki kell emelni, hogy mennyire könnyen szereznek gólokat a különböző ellenfeleikkel szemben.”

Tabella