2017. december 15., péntek
tól ig

2017-12-15 09:02 Cristiano Ronaldo: „Nagyon örülök, és büszkévé tesz, hogy én lettem a FIFA-klubvilágbajnokság történetének legeredményesebb gólszerzője. Ez a rekord motivációt ad a folytatásra, ahogy az Aranylabda is. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak, hiszen nélkülük biztosan nem sikerülhetett volna.”

2017-12-14 19:46 James Rodríguez: „Nem értek egyet azzal, hogy a Real Madrid meggyengült a nyári átigazolásoknak köszönhetően. Cristiano csak azért mondta ezt, mert éppen egy nehéz időszakon ment keresztül a csapat, de nekem nincsenek kétségeim a keretük által képviselt minőséggel kapcsolatban. Nagyon jó barátokat és fantasztikus csapattársakat hagytam hátra Madridban. Ha csak tehetem, megnézem a meccseiket, és sokukkal közülük még a mai napig is rendszeresen beszélek, például Ramosszal, Marcelóval vagy Benzemával.”

2017-12-12 23:32 Cristiano Ronaldo: „A klubvilágbajnokság kiemelten fontos számunkra, hiszen ezzel hivatalosan is mi válhatnánk a világ legjobb klubcsapatává. Egy rendkívül rangos tornáról van szó, melyen nem vehetsz részt, ha nem nyerted meg a BL-t. A célunk egyértelműen a címvédés. Háromszoros győztesnek mondhatom magamat: kétszer a Real Madriddal, egyszer a Manchester Uniteddel.”

2017-12-12 10:29 Nélson Semedo, a Barça játékosa: „A Real Madrid nem tűnik túl erősnek a jelenlegi bajnoki idényben, de sokkal fontosabb, hogy saját magunkkal és a két csapat között lévő pontkülönbség megtartásával foglalkozzunk. Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen a szezon nagyon hosszú. Cristiano? Nem vállal annyi gólt a La Ligában, mint korábban, de a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítménye, illetve a gólpasszinak száma azt mutatja, hogy szó sincs krízisről. Egyszerűen nem kap annyi jó labdát a társaitól, mint tavaly. Messi vagy Ronaldo? Szerencsés vagyok, mert a világ két legjobb játékosával játszhatok egy bajnokságban, az egyikük ráadásul a csapattársam. Nem sokat mondhatják el ezt magukról. Nem szeretnék különbséget tenni köztük. Mindketten elképesztő labdarúgók.”

2017-12-12 07:46 Jorge Valdano: „A futballvilág igencsak sokat profitált Cristiano egójából. Az önbizalmának köszönhetően a történelem egyik legjobbjává vált, és eddig lehetetlennek tartott dolgokat valósított meg. Sokan összekeverik ezt az alázat hiányával, de csak meg kell nézni, hogy még 33 évesen is milyen keményen dolgozik az edzéseken.”

2017-12-10 06:31 Cristiano Ronaldo tegnap aratta 301. győzelmét a Real Madrid színeiben, ezzel pedig beérte Roberto Carlost, aki a második pozíciót foglalja a klub külföldi játékosait rangsoroló listán. Az első helyen Marcelo áll, aki 303 sikert tudhat magáénak.

2017-12-09 10:56 Renato Gaúcho, korábbi labdarúgó: „Jobb voltam, mint Cristiano Ronaldo, nincs kétségem efelől. Ő is nagyszerű, de én sokoldalúbb és technikásabb voltam. A mai generáció tagjai nem láttak engem játszani, de az idősebbek tudják, hogy miről beszélek. Ronaldónak világklasszis csapattársai vannak, és csak heti egyszer kell pályára lépnie, de kíváncsi vagyok, hogy akkor is bajnok tudna-e lenni, ha azokban a brazil klubokban játszana, és olyan körülmények között, mint azt én tettem.”

2017-12-08 19:45 Sir Alex Ferguson: „2008-ban Ramón Calderón Cristianót próbálta meg felhasználni, hogy újra megválasszák a Real Madrid elnökének. Ronaldo volt a kampány arca, és ez nem egészséges dolog. 2009-ben Florentino lett a klub elnöke, vele pedig sokkal könnyebb volt tárgyalni.”

2017-12-08 16:33 José Mourinho: „A gyermekeim sosem látták játszani Pelét, de tisztában vannak azzal, hogy fantasztikus játékos volt. Néhány évtized múlva Cristiano Ronaldóval is ez lesz a helyzet. Vitathatatlanul beírta magát a futballtörténelem legnagyobbjai közé. A kapcsolatunk? Jól kijöttünk egymással az évek során, szerintem Ronaldo is így gondolja. Az újságok rengeteg valótlan vagy eltúlzott dolgot írtak. A legszebb emlékem vele kapcsolatban? A 2012-es El Clásico. Cristiano az utolsó percekben szerezte meg a győztes gólt. Az a találat a bajnoki címet jelentette.”

2017-12-08 06:05 Florentino Pérez: „Nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy valaki megtörje Ronaldo és Messi dominanciáját. Neymar talán képes lesz erre, de nagyobb esélye lenne például az Aranylabda megnyerésére, ha a Real Madrid játékosa lenne. Mindenki tudja, hogy én is megpróbáltam őt leigazolni a Santostól...”

2017-12-07 20:03 A 2017-es Aranylabda-szavazás győztese: Cristiano Ronaldo! Gratulálunk!

2017-12-07 09:44 James Rodríguez: „A nyolcaddöntőben még biztosan nem fog találkozni a Real Madrid és a Bayern München, de később nagyon jó lenne visszatérni a Santiago Bernabéu stadionba. Remekül érzem magam Münchenben, mert egyre több játéklehetőséghez jutok, és az edzővel is kiváló a kapcsolatom. Cristiano Ronaldo? Megérdemli az Aranylabdát.”

2017-12-07 09:39 Diego Forlán: „Manchesterben testközelből tapasztaltam meg Ronaldo munkamorálját: az edzések után is ott maradt a pályán, és szabadrúgásokat, lövéseket gyakorolt. Minden egyes nap. Most, sok évvel később még mindig a világ egyik legjobb játékosa. Egy ilyen pályafutáshoz persze kell némi szerencse is, de mindez nem jöhetett volna létre a meghozott áldozatok és a befektetett munka nélkül.”

2017-12-07 02:53 Sergio Busquetsnek 409, míg Cristiano Ronaldónak 412 mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy egy spanyol klub labdarúgójaként elérjék a 300 győzelmet. Őket Marcelo (422), Paco Gento (427) és Lionel Messi (435) követi a sorban.

2017-12-06 06:05 Neven Subotić, a Borussia Dortmund futballistája: „Cristiano Ronaldo a világ egyik legjobb játékosa. Senkinek sem olyan nehéz lekövetni a mozgását, mint neki. Kemény feladat előtt állunk, de ha csapatként védekezünk, akkor megakadályozhatjuk őt és Benzemát a gólszerzésben.”

2017-12-02 02:34 A pénzügyi tanácsadással foglalkozó Equipo Económico nevű cég, akik néhány héttel ezelőtt csatlakoztak Cristiano Ronaldo jogi csapatához, vezetői szerint a portugál játékos sosem sértett törvényt, sőt valójában többet adózott, mint kellett volna – állítja az El Mundo, Spanyolország második legnagyobb nyomtatott médiuma.

2017-12-01 16:35 Álvaro Arbeloa: „Nekem mindig csak egyetlen cél lebegetett a szemem előtt, hogy megvédjem a klubot, és valószínűleg ezzel nyertem el a szurkolók megbecsülését. Úgy érzem, hogy helyesen cselekedtem, amikor a távozás mellett döntöttem. Minden futballistának éreznie kell, hogy mikor jött el a búcsú ideje. Cristiano? Egy szinten van Di Stéfanóval, hiszen az érkezése egy új korszakot nyitott meg a Real Madrid történelmében, és a távozása is nyomot fog hagyni. A jövőm? Még nem tudok konkrétumokat mondani ezzel kapcsolatban. Nagyon sok ajánlatot kaptam, elsősorban a médiában, de nem ez az, amire a legjobban vágyom. A West Ham? Már nem éreztem magamban a szenvedélyt és a motivációt, ezért nem lett volna értelme a folytatásnak.”

2017-12-01 02:09 Napvilágot láttak az igen rangos Globe Soccer-gála jelöltjei: Cristiano Ronaldo és Sergio Ramos a legkiemelkedőbb futballistának járó díjban érdekeltek, míg Zidane a legsikekeresebb edzőjelöltek közé került be, a Real Madrid pedig a világ legjobb klubcsapatának címéért járó kitüntetésért versenyeg. A díjátadó ünnepség december 28-án kerül megrendezésre.

2017-11-28 01:00 Cristiano Ronaldo 84%-os hatékonysággal értékesítette eddigi büntetőit a madridi pályafutása alatt. A portugál 89 tizenegyest végezhetett el, ebből 75 gól született, 11 alkalommal az ellenfél kapusa hárítani tudott, egyszer lőtt kapufát, és mindössze kétszer fordult elő, hogy nem találta el a kaput.

2017-11-25 13:34 Lionel Messi: „A riválisaink? A Manchester City és a PSG tűnik a legkeményebb ellenfélnek, de a Real Madridot sosem szabad leírni. Biztos vagyok benne, hogy minden trófeárt harcban lesznek idén, hiszen világklasszis játékosok alkotják a csapatukat. Ronaldo? Nincs közöttünk személyes kapcsolat. Különböző klubcsapatokban és válogatottakban játszunk, így a díjátadó ünnepségeken kívül sosem töltünk időt egymás társaságában. Jól megvagyunk egymás mellett, de ahogy mondtam, nagyon ritkán találkozunk.”

2017-11-25 13:26 Cristiano Ronaldo örökmérlege a Málaga ellen: 16 mérkőzés, 16 gól.

2017-11-24 13:19 Az UEFA honlapján kiírt nyílt szavazáson Cristiano Ronaldót választották a hét játékosának a Bajnokok Ligájában.

2017-11-23 21:56 Xabi Alonso: „A Barça jelenleg komoly előnnyel rendelkezik, de még rengeteg van hátra a bajnokságból. A futballban akár néhány hét leforgása alatt is megváltozhatnak a dolgok, így én nem írnám le a Madridot. Cristiano? Semmi különöset nem vettem észre vele kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy idén is a csapat egyik legmeghatározóbb játékosa lesz. A jövőm? Még nem állok készen, hogy belevágjak az edzősködésbe.”

2017-11-21 22:46 Cristiano Ronaldo az élre került az egy klubban szerzett BL-gólokat összesítő ranglistán. A portugál támadó 98 gólt lőtt a Real Madrid játékosaként, a második helyezett Messi pedig 97 találatnál jár a Barça színeiben – de ez természetesen megváltozhat a holnapi BL-meccsnap után. Szintén Cristianóhoz kapcsolódik, hogy ez volt a 18. BL-gólja 2017-es naptári évben, ilyen statisztikával pedig még egyetlen labdarúgó sem rendelkezett őt megelőzően. Van még tovább is: Cristiano Ronaldo rendelkezik az elmúlt 10 Bajnokok Ligája-szezon legtöbb gólpasszával, szám szerint 27 darabbal. És végül: BL-hálózörgetései mellett még 2 UEFA-szuperkupa-góllal büszkélkedhet Ronaldo, ezzel pedig elérte a 100 nemzetközi porondon szerzett találatot a Real Madrid játékosaként.

2017-11-21 15:01 Pepe: „Természetesen örülnék neki, ha Cristiano Ronaldo is a Beşiktaşhoz igazolna. Nagyon jó barátok vagyunk. A pályán kívül ő egy teljesen normális ember, átlagos vágyakkal és szokásokkal. Amikor rossz színben próbálják őt feltünteni a médiában, akkor mindig arra gondolok, hogy ez biztosan csak egy újabb hazugság. Az emberek anélkül beszélnek róla, hogy ismernék a valódi énjét. A nyári események? Több nagy klub is érdeklődött irántam, de az itteni projekt tetszett a legjobban.”

2017-11-20 14:43 Az öt európai topliga (La Liga, Premier League, Serie A, Bundesliga, Ligue 1) támadói közül kizárólag a Benevento csatársora rendelkezik kevesebb bajnoki találattal, mint Cristiano–Benzema páros, akik eddig mindössze kétszer zörgették meg az ellenfél hálóját. Ez a Real Madrid történelmének leggyengébb statisztikája 12 bajnoki fordulót követően.

2017-11-20 12:39 Nauzet Pérez, az APOEL labdarúgója: „A csapatunk játékosaiban nagyon erősen munkál a győzni akarás, a fiatalokban és az öregebbekben egyaránt. Benzema és Ronaldo jelenleg nem képviseli azt a minőséget, mint tavaly, de még a legnagyobb európai csapatok sem érezhetik magukat biztonságban ellenük. A lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, ha három ponttal szeretnénk távozni. Keylor Navas? Nem becsülik meg őt eléggé Madridban.”

2017-11-16 20:21 Cristiano Ronaldo: „Nem értek egyet a kritikus hangokkal. Talán valóban adós maradtam néhány góllal, de nem tartom magamat hibásnak... nekem is lehet balszerencsém. Abszolút nyugodt vagyok a helyzetet illetően, ahogy Zidane is. Az emberek már arról beszélnek, hogy kiégtem és ideje lenne a visszavonuláson töprengenem. Ugyanezt hallottam két éve, ugyanezt hallottam tavaly és ugyanezt fogom hallani jövőre is. A céljaim? Szeretném megnyerni az összes begyűjthető trófeát, beleértve az ötödik Aranylabdámat is. Nem kezdtük túl jól a bajnokságot, de még nagyon sok van hátra. PSG? Nem félek tőlük, hiszen mi vagyunk Európa bajnokai. A magánéletem? Nagyon boldog vagyok, hogy új arcokkal bővült a családom. A gyermekeim jelentik az életem értelmét. Összesen hetet szeretnék, és ugyanennyi Aranylabdát is.”

2017-11-16 16:19 Frank de Boer: „A Real Madrid közel jár ahhoz, hogy elveszítse a bajnokságot. Ha nem sikerül legyőzniük az Atlético Madridot, akkor rendkívül nehéz helyzetben lesznek, mert a Barcelona nem fog sokszor hibázni. Cristiano vagy Messi? Mindketten fantasztikusak, de az argentint választom.”

2017-11-15 22:16 A MARCA beszámolója szerint Cristiano Ronaldo és Sergio Ramos kapcsolata mélyponton van. A kapitánynak egyáltalán nem tetszett, hogy portugál csapattársa a média kamerái előtt kritizálta az újonnan érkezett játékosokat, nemtetszésének pedig több interjúban is hangot adott. Cristiano azt nehezményezi, hogy Sergio nyíltan támogatja Neymar érkezését, aki sztárjátékos lévén veszélybe sodorná a pozícióját mint a csapat első számú „franchise embere”. A helyzet kialakulásában az is nagy szerepet játszott, hogy a nyári távozók közül többen is (Pepe, Coentrão, James, Danilo) szoros kapcsolatban voltak Cristianóval, a csapatban kialakult spanyol mag (Nacho, Asensio, Isco, Ceballos, Carvajal, stb.) viszont egyértelműen Sergio Ramoshoz áll közelebb. A dolgot talán semmi sem bizonyítja annál jobban, hogy Ramos abszolút semleges választ adott, amikor Ronaldo jövőjével kapcsolatban kérdezték.

Tabella