2018. szeptember 24., hétfő
tól ig

2018-09-23 15:53 Véget ért a közgyűlés. Az eseményen összesen 1239-en vettek részt. A korábbi hírekkel ellentétben a vezetőség nem egyezett bele a házon belüli referendum levezénylésébe, így a stadionfelújítási projektről „csak” a gyűlési megbízottak (socio compromisario) döntöttek. A közel ötórás esemény legfontosabb részlete, hogy a jelenlévők áldásukat adták az új projekthez szükséges 575 milliós hitel felvételére. A legfontosabb napirendi pontok emellett: átnézték az előző idény pénzügyi kimutatásait, elfogadták a 2018/19-es szezon költségvetési tervezetét, és szavaztak a klub idei gazdasági-társadalmi kvótáiról. Emellett néhány-néhány mondat erejéig szóba került Cristiano Ronaldo és Zidane öröksége, az Adidas-féle szponzori szerződés, a futball- és a kosárlabdarészleg sikerei és jövőképei, a drapik és molinók betiltása (erre a liga kötelezte a klubot) és a kitiltott ultrák helyzete.

2018-09-21 19:42 Az AS értesülései szerint Roberto Carlos a legfőbb esélyes a Fenerbahçe vezetőedzői székére, amennyiben a jelenlegi trénert, Phillip Cocut kirúgja a vezetőség. A holland szakember rendkívül gyengén kezdett a török bajnokságban, tegnap pedig az nemzetközi kupaporondon szenvedett súlyos vereséget.

2018-09-21 18:41 Florentino Pérez, Emilio Butragueño és Paco Gento tiszteletbeli elnök ma a 100 legidősebb pártoló taggal ebédelt együtt.

2018-09-21 09:40 Horacio Gaggioli, Marco Asensio menedzsere: „Igaz, hogy az AS Roma érdeklődött Marco iránt, és tárgyaltunk is velük még a Real Madrid megkeresése előtt. Rómába is utaztam, hogy személyesen beszéljek a klub képviselőivel. Ami Di Francesco dicséretét illeti, örülök neki, én is hasonlóképp látom a dolgot: Marco aranylabdás lehet a jövőben.”

  • Forrás: corrieredellosport.it
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-09-20 15:31 Mivel a vezetőség a mai napig sem talált új befektetőt, a klub hitelből szeretné finanszírozni a stadionfelújítási projekt 550-600 millió eurós költségeit, de ehhez a tulajdonosok, azaz a pártoló tagok hozzájárulása is szükséges. Ennek megfelelően rövidesen egy házon belüli „népszavazást” tartanak majd a Real Madridnál, ahol rendhagyó módon nemcsak a 2200 gyűlési megbízott (socio compromisario), hanem az összes tag elmondhatja a véleményét. Ez nagyjából 92 ezer embert jelent, és bizony van egy kritikus réteg is, akik határozottan ellenzik, hogy az egyesület adósságba verje magát egy nem létfontosságú beruházás miatt. A pártoló tagoknak öt aspektus (sportszakmai, gazdasági, szentimentális, jogi és gyakorlati) figyelembevételével kell majd meghozni a döntésüket. Florentino Pérez elnök úr egyébként 2004-ben tett először ígéretet arra, hogy új tetőszerkezettel látja el a stadiont, de ilyen-olyan okok miatt a projekt előkészítése csak néhány hónappal ezelőtt lett véglegesítve.

2018-09-17 11:51 Az El Confidencial szerint Florentino Pérez számára Marco Asensio a Real Madrid jelenlegi legnagyobb gyémántja. Az elnök 3,5 millió euróért vásárolta a spanyol játékost, és a nyár folyamán már visszautasított egy érte tett, 150 millió euróról szóló ajánlatot. A vezetőség azért nem szerződtetett nagy nevet a támadósorba, hogy ne veszélyeztessék Asensio fejlődését.

  • Forrás: El Confidencial
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-09-17 11:45 Thomas Tuchel: „A Real Madrid magját egy olyan generáció alkotja, amely tudja, hogyan lehet megnyerni a nagy meccseket és hogyan lehet ellenállni az óriási nyomásnak. Már többször megmutatták, hogy hogy is működik ez. A tapasztalat rendkívül fontos egy olyan sorozat szempontjából, mint a Bajnokok Ligája.”

2018-09-17 07:44 Stephan El Shaarawy, AS Roma: „A Bernabéuban magától jön a motiváció. Mindannyian tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz a Real Madrid ellen.”

2018-09-14 12:57 Sergio Ramos a Horvátország elleni találatának köszönhetően a jelenlegi spanyol keret legeredményesebb játékosának számít, a maga 14 találatával. A kapitány emellett a válogatott keret legtöbb mérkőzésen (158) pályára lépett játékosa is.

2018-09-12 22:33 A Real Madrid korábbi játékosát, Pepét választották a török bajnokság legjobb védőjének a 2017/18-as idényre vonatkozólag. Gratulálunk!

2018-09-12 18:43 A Real Madrid új, további három szezonra szóló szerződést kötött a sportszakmai sikerek orvosi-egészségügyi hátterét biztosító Sanitasszal. Mióta tavaly nyáron a klub szerződést bontott Jesús Olmo és Mikel Aramberri doktorokkal, azóta kiváló a kapcsolat a játékosok és az orvosi stáb között, a sérülések száma, súlyossága pedig jelentősen csökkent.

2018-09-11 13:35 Lezárult Marcelo bírósági ügye. A brazil játékos egyezséget kötött az adóhatósággal és az ügyészséggel: beismerő vallomást tesz, befizet 750 ezer eurót az államkasszába, ezért cserébe pedig „csak” négy hónapos börtönbüntetést szab ki rá a bíróság. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy Marcelónak börtönbe kell vonulnia, hiszen Spanyolországban a maximum két évig terjedő szabadságvesztésről szóló ítéletek pénzbírság ellenében automatikusan felfüggesztetté válnak, amennyiben nem erőszakos bűncselekményről van szó. Marcelo egyébként azért került ebbe a helyzetbe, mert egy Uruguayban bejegyzett cég kezelte az arculatához kötődő bevételeket, az ilyen struktúrák pedig törvényellenesnek minősülnek a néhány évvel ezelőtt megváltozott spanyol törvények értelmében („adóelkerülés”).

2018-09-11 13:14 Az Európai Klubszövetség (ECA) zsinórban harmadjára, 2018-ban is a Real Madridot választotta az év legjobb európai klubjának! A elismerésről szóló oklevelet Pedro López Jiménez, a királyi gárda harmadik alelnöke vette át a Horvátországban rendezett díjkiosztó gálán.

2018-09-10 21:10 A statisztikai analízissel foglalkozó CIES Football Observatory a vételár és a becsült piaci érték közötti eltérés vonatkozásában vizsgálta az elmúlt három hónap átigazolásait. Tanulmányuk szerint Courtois klubváltása volt a nyár legjobb biznisze; a belga hálóőr 40 millió euróért került a Real Madridhoz, pedig – papíron – 62,6 millió eurót ért a játékjoga.

2018-09-10 18:51 Robinho: „Nagyon fiatal voltam, mikor a Real Madridhoz kerültem. Az első napomon az öltözőszekrényemet is alig találtam meg. Egy valóra vált álom volt számomra ez az egész, mindenki nagyon jól bánt velem. A távozásom? Semmit sem bántam meg, talán csak azt, hogy nézeteltérés támadt köztünk a vezetőséggel, amiért azt kértem, hogy engedjenek el. Ugyanakkor a Real Madrid volt az a klub, amely megnyitotta előttem Európa kapuit, bajnoki címet ünnepelhettem a csapattal, és úgy gondolom, hogy összességében jól ment a játék. Beckham? Ő mindig is velünk, brazilokkal bandázott. Tulajdonképpen a spanyol srácok irigykedtek is ránk, mert Beckham jobban beszélte a mi nyelvünket, a portugált. Ami a személyiségét illeti, azt hiszem, sosem találkoztam nála szerényebb játékossal, különösen nem az olyan nagyszerű világklasszisok között, mint amilyen ő is volt.”

2018-09-09 23:17 A tegnapelőtti Anglia-Spanyolország találkozó során Luke Shaw olyan szerencsétlenül ütközött Carvajallal, hogy az esetet követően azonnal kórházba kellett szállítani, mivel az eszméletét is elveszítette. A mérkőzést követően a Real Madrid jobbhátvédje azonnal a hazaiak öltözője felé vette az irányt, hogy érdeklődjön a játékos hogylétéről, ám akkor értesült arról, hogy ellenfele már a kórházban van. Dani ezt követően elkérte Shaw telefonszámát De Geától, hogy üzenetet küldhessen neki. Szerencsére hamarosan válasz is érkezett az angol bekktől, aki tudta és elismerte, hogy semmi szándékosság nem volt az esetben.

2018-09-09 23:10 Bale-hez hasonlóan Varane is csapatkapitányként képviselte hazája válogatottját. A francia hátvéd végigjátszotta a Hollandia elleni találkozót, és végül 2-1-es győzelmet aratva hagyhatta el a pályát.

  • Forrás: penamadridista.hu
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-09-09 23:06 Gareth Bale ma csapatkapitányként vezethette pályára hazája válogatottját a Nemzetek Ligájában, ám Wales csapata kétgólos vereséget szenvedett Dániától.

  • Forrás: penamadridista.hu
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-09-09 18:13 Tegnap este a Real Madrid és az Arsenal legendái egy jótékonysági mérkőzés keretén belül mérkőztek meg egymással. A találkozót tizenegyespárbaj után a londoniak nyerték. A kezdőcsapat így nézett ki: César, Arbeloa, Pavón, Fernando Sanz, Amavisca, Víctor, Makélélé, Rivera, De la Red, Morientes, Raúl. Csereként Contreras, Júlio César, Llorente, Butragueño, Velasco, Alfonso és Iván Campo lépett pályára.

2018-09-09 17:36 Federico Valverde nyolc percet kapott a tegnap esti Uruguay–Mexikó válogatott mérkőzésen. Az AS arról írt ma, hogy a klub eredetileg kölcsön akarta adni a fiatal középpályást az idei szezonra, de egyrészt nem érkezett olyan ajánlat, ami elfogadható lett volna a vezetőség számára (ez kvázi egy spanyol középcsapatot jelent), illetve Mateo Kovačić távozása is közbeszólt. Így Valverde a csapattal maradt, s nagyjából 1000-1500 játékpercre számíthat az idény során.

2018-09-09 12:42 Sergio Ramos: "Másfajta fogadtatásra számítottam a Wembley-ben. Tudom, hogy az emberek csak arra emlékeznek, ami a Bajnokok Ligája döntőjében történt, azt viszont mindenki elfelejtette, hogy a családom és a gyerekeim is halálos fenyegetéseket kaptak az esetet követően."

2018-09-08 16:33 Harry Kane: „Sergio Ramos egy nagyszerű védő, aki jól bánik a labdával, de erős akkor is, amikor nincs nála a játékszer. Játszottunk ellene tavaly, Madridban. Meglehetősen kemény hátvéd. Amikor viszont találkoztunk, nem csinált semmi emberfelettit.”

  • Forrás: teamtalk.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-09-08 15:03 Ma 63 éve, hogy a Real Madrid lejátszotta első mérkőzését az európai kupaporondon. A csapat idegenben Miguel Muñoz és Rial góljaival 2-0-ra verte a svájci Servette Genfet.

2018-09-08 11:58 Továbbra is kérdéses a Santiago Bernabéu felújítási munkálatainak kezdete, illetve jövője. Az IPIC korábban vállalta volna az építési munkálatok 400 millió euróra rúgó költségeinek szponzorálását, ám visszalépett ettől, tehát a klub jelenleg szponzor nélkül próbálja megvalósítani a terveket. A hatalmas méretű adóssággal járó beruházáshoz Florentino Pérez a részvényesektől már megkapta az engedélyt, de az igazgatói tanács beleegyezése még hiányzik. Továbbá - tekintettel a beruházás mértékére és az összeg jelentette kockázatra - Madrid városának közgyűlésén is legalább kétharmados többség kell hogy elfogadja az adósságra vonatkozó javaslatot, mielőtt a beruházással kapcsolatban bármilyen munkálat is elkezdődhetne.

2018-09-07 22:58 Luis Enrique: „Ha valaki látja Ramost edzeni, rögtön láthatja, hogy különleges játékos. AMi engem illet, én már tisztában voltam ezzel. Nagyszerű vezető minden szituációban, olyan személyiség, aki a pályán és azon kívül is képes vezérré válni. Nagyon örülök annak, hogy itt van velünk, és remélem, még sokáig itt is lesz. Túlszárnyalta a várakozásaimat.”

2018-09-06 14:37 Robert Pirès: „Lényegében már a Real Madrid játékosa voltam, amikor Arsène Wenger felhívott, és meggyőzött arról, hogy az Arsenalhoz írjak alá. Ez volt a lehető legjobb döntés. Sokan őrültnek neveztek, még a családtagjaim közül is néhányan, hiszen a Real Madrid a világ legnagyobb klubja. Azt mondtam nekik, hogy talán tényleg így van, de Wenger hatására máshogy döntöttem.”

2018-09-06 13:32 Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója ma egy sajtótájékoztatón elárulta: a tárgyalások jelenlegi állása szerint még közel sincs megegyezés a felek között, így a Spíler 2 egyelőre biztosan nem kerül be a szolgáltató kínálatába.

2018-09-06 11:22 Steve McManaman: „Ha Neymar egy nap tényleg a Real Madridba igazol, az elég nehéz szituációt szül majd, hiszen korábban a Barcelona játékosa volt. Tudom, hogy Florentino nagyon szerette volna megszerezni őt. Ugyanakkor, ha egy megbízható, ragyogó csillagra van szükséged az elkövetkezendő tíz évre, akkor olyan játékost kell igazolnod, mint Mbappé. Még csak 19 éves, de már most is kiemelkedőnek tűnik. Ha választanom kellene, akkor a jövőre szavaznék és Mbappét igazolnám le Cristiano Ronaldo lehetséges utódjaként.”

2018-09-05 23:42 A World Football Summit nevű futballpari rendezvény szervezői szerint José Ángel Sánchez is ott van a világ leghatékonyabb, futballhoz kötődő klubvezetőségi tagjai között. A Real Madrid általános igazgatójának két másik jelölttel, Ferrán Sorianóval (Manchester City) és Giuseppe Marottával (Juventus) kell megküzdenie a legjobbnak járó címért. A szóban forgó díjat szeptember 24-én osztják majd ki.

2018-09-05 23:35 A szövetségi Versenybizottság két mérkőzésre szóló eltiltásban részesítette a Real Madrid Castilla edzőjét, Santiago Solarit. Az argentin szakember az Atlético Madrid B elleni derbin tanúsított viselkedéséért (technikai zóna többszöri elhagyása, heves tiltakozás a játékvezetői döntések ellen) kapta a büntetést.

Tabella