2018. február 26., hétfő
tól ig

2018-01-15 11:20 Michael Owen: „Egy részem sosem akart távozni Liverpoolból, de végül úgy éreztem, hogy ezt a döntést meg kell hoznom. Vegyes érzelmekkel fogadtam a hírt, hogy a Real Madrid bejelentkezett értem. Örültem a lehetőségnek, de furcsa volt belegondolni, hogy olyan labdarúgókkal játszok majd egy csapatban, mint Zidane, Ronaldo, Roberto Carlos, Figo, Beckham vagy Raúl. Végigsírtam a repülőtérig vezető utat. A spanyol fővárosban töltött évem alatt sokszor eljátszottam a gondolattal, hogy Liverpoolban kellett volna maradnom, hogy egy olyan karriert fussak be, mint Gerrard és Carragher, de azt hiszem, akkor minden egyes nap ott motoszkált volna bennem a kérdés, hogy mi lett volna ha...”

2017-11-01 10:50 Luís Figo: „Nem létezik olyan játékos, akinek érkezése minőségbeli javulást jelenthetne a Real Madrid keretének szempontjából. A klub rengeteget változott a Galaktikus-érához képest. A Real Madrid akkor nagy sztárokba fektette a pénzét, most viszont fiatal játékosokba, elsősorban spanyolokba. Zidane? Nagyon örülök a sikereinek. Senki sem lenne képes jobb teljesítményre nála a Real Madrid vezetőedzői posztján.”

2017-10-13 10:25 Luís Figo: „Az új munkám során az UEFA elnökének fogok tanácsokat adni a futball minden területével kapcsolatban. Örülök, hogy az egység és az integritás jegyében dolgozhatok. A Real Madrid? Természetesen egyetlen csapat irányában sem szabad elfogultnak lennem, de a személyes érzésemet nem változtathatom meg. Nem beszéltem Florentino Pérezzel, de tudom, hogy örülni fog a szakmai sikereimnek.”

2017-10-12 11:04 Az UEFA hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Real Madrid korábbi portugál játékosa, Luís Figo technikai tanácsadóként csatlakozik az Európai Labdarúgó-szövetséghez.

2017-08-10 00:24 Florentino Pérez: „Figo átigazolása? 2000-ig senki sem költött el 60 millió eurót egyetlen játékosra. Sikerült őt meggyőznöm, de nem volt egyszerű, hiszen ő akkoriban a Barcelona csapatkapitánya volt. Egy kicsit olyan volt ez a transzfer, mintha kitéptem volna néhány szívet a helyéről. Aztán jöttek a többiek… Zidane, Beckham, és a többi galaktikus. Később olyan játékosokkal próbálkoztunk, mint Cristiano, Kaká és Bale. A világ legjobb futballistái nemcsak sportszakmai, hanem gazdasági szempontból is segítik a klub növekedését. Úgy gondolom, hogy jelenleg a megérdemelt helyünket foglaljuk el a labdarúgás térképén.”

2017-08-08 11:33 Dani Ceballos lehet a Real Madrid történelmének tizedik játékosa, aki egy UEFA-szuperkupa-mérkőzésen debütál a klub színeiben. Az andalúz középpályás olyan labdarúgók társaságába kerülhetne be, mint Marco Asensio, Luís Figo vagy Claude Makélélé.

2017-06-21 14:17 Luís Fígo: „Cristiano jövője? Rengeteg szempontot kell figyelembe venni az ilyen ügyekben, de végső soron ez mindig az érintett játékos személyes döntése. Nem tartozom azon emberek közé, akiknek igazán számít a véleménye, de szerintem nem jó dolog, ha egy játékos a klub fölé kerül. A Real Madrid történelme mindennél és mindenkinél fontosabb, még a klub elnökénél is.”

2017-06-12 21:38 Luís Figo James helyzetéről: „A boldogság keresése mindig egy személyes döntés. Neki és a Madridnak meg kell találnia a megoldást.”

2017-06-12 21:35 Luís Figo Moratáról: „Ez az ő személyes döntése. Az ember mindig szeretne többet játszani. Morata még mindig fiatal, meglátjuk, mi lesz a sorsa.”

2017-06-12 21:33 Luís Figo: „Cristiano mindig az Aranylabda legfőbb esélyesei közé tartozik, de az idei szezonban begyűjtött trófeák után még a megszokottnál is jobb pozícióból várhatja a díjátadót.”

2017-03-26 17:03 Luís Fígo: „Egyszer arra kértem Steven Gerrardot, hogy igazoljon Madridba, de ő a maradás mellett döntött. Nagy kár, mert mindenki a legjobbakkal akar játszani, ő pedig bebizonyította, hogy közéjük tartozik.”

2017-02-09 18:43 Luís Figo a hírhedt transzferről: „Ha úgy érzed, hogy nem ismerik el 100%-osan a munkádat, akkor könnyen elgondolkozol a beérkező ajánlatokon. Velem is ez történt. Nem a szurkolókról van szó, hanem a klub vezetőségéről. Nem sportszakmai vagy gazdasági döntés volt, sokkal inkább arról volt szó, hogy néhány ember nagyon sokat tett a transzfer megvalósulásáért. Egy pont után már nem volt visszaút.”

2017-01-10 13:31 Míchel Salgado: "Lenyűgöző, hogy Cristiano négy alkalommal is meg tudta nyerni az Aranylabdát Messivel szemben. Igazságos, hogy ő kapta a FIFA díját is. Nem ismerem őt túlságosan jól, de annyira igen, hogy felismerjem, micsoda győztes személyiség valójában. Óriási futballista, igazi sportoló. Egyedül Figónak volt hasonló mentalitása."

2016-07-30 15:43 Figo: "Cristiano vagy Messi? Nem lehet összehasonlítani két olyan játékost, akik örökre a futballtörténelem részei lesznek. Jobb, ha élvezzük a játékukat."

  • Forrás: beinsports.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2016-07-30 15:35 Figo: "Bölcs döntés volt otthagyni a Barcelonát. Ha valahol nem értékelnek eléggé és megvan a lehetőséged arra, hogy jobbra válts, akkor miért ne? Sok trófeát nyertem a Real Madriddal, csak ez számít."

  • Forrás: beinsports.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2016-05-16 19:35 A Mundo Deportivo szerint Gianni Infantino, a FIFA elnöke Luis Figo után Fernando Hierrót is a szervezethez csábítaná.

  • Forrás: elmundo.es
  • Szerző(k): Prince

2016-04-25 09:14 Figo: "Barátként izgatottan nézem, amit Zidane csinál. Úgy vélem, ez egy természetes folyamat, mindig edző akart lenni. Remélem, sokáig lesz vezetőedző, igaz, a Real Madrid gyakran cseréli az edzőit, sok múlik az eredményeken."

2016-04-25 09:13 Figo: "Zidane nagyon szégyenlős, de rendkívül őszinte ember, egy igazi profi. Ő a barátom, a Real Madrid szimbóluma. Egy olyan embernek, aki ennyi tapasztalattal bír és így ismeri a klub értekeit, mindig lesz helye a Real Madridban."

2016-04-08 13:36 Raúl González ismét magára ölti a Real Madrid mezét! Kapitányunk június 5-én, a Corazón Classic mérkőzés keretein belül játszik jótékonysági mérkőzést a fehér mezben az Ajax csapata ellen. Rajta kívül olyan legendák lépnek még pályára, mint Roberto Carlos, Fernando Hierro, Luis Figo, Patrick Kluivert, Clarence Seedorf és Edgar Davids.

2016-04-06 10:48 Figo: "Számomra a Barcelona, a Real Madrid és a Bayern München a Bajnokok Ligája-győzelemre esélyes csapatok. Nagyobb tapasztalatuk és történelmük van a sorozatban, mint a többieknek. Ez sokat segít."

  • Forrás: sportskeeda.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2016-04-06 10:45 Figo: "Korábban azt mondtam, hogy valószínűleg játszottam jobb, vagy hasonló képességű játékosokkal, mint Messi és Cristiano. Az, hogy ez hogy kerül nyilvánosságra, attól függ, mit írnak le a lapokba. Ez normális. Játszottam Ronaldóval, Zidane-nal, Rivaldóval és rengeteg nagy névvel, akik abban a pillanatban, a saját generációjukban a futball történelmét írták."

  • Forrás: sportskeeda.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2016-03-25 09:52 Xavi: "Az El Clásicók alkalmával sok kivételes játékos ellen játszottam, de akik a legemlékezetesebbek az Ronaldo, a "fenomén", Luis Figo, Raúl, Fernando Hierro, Roberto Carlos, Zidane. A későbbi években Cristiano Ronaldo, Mesut Özil. Ugyanakkor azt mondanám, hogy a legjobb közülük Zidane és a brazil Ronaldo volt."

2016-03-01 18:30 Figo: "Csak sok szerencsét kívánhatok Zidane-nak. Előrukkolni egy új projekttel? Az a helyzet, hogy nagyon kevés projekt van a Real Madridnál, meg kell adni minden eszközt Zidane számára, amivel dolgozhat. Hagyniuk kell, hogy végezze a munkáját. Ha azt szeretnék, hogy a csapat egységes maradjon, akkor támogatniuk kell őt."

2016-02-17 13:38 Figo: „Nos, remélem, hogy Zidane jól teljesít, a legjobbakat kívánom neki. Fantasztikusan dolgozott az elmúlt néhány meccsen, ez egy új kaland számára. Rómában kemény mérkőzés lesz. A Roma edzőt váltott, úgy gondolom, hogy a legutóbbi meccsükön remekül játszottak. Idegenben mindig nehéz játszani, ahogy Olaszországban is. Vagyis szerintem jó meccset fogunk látni, és remélem, hogy a Madrid jó eredményt ér el.”

2016-01-21 09:21 A Real Madrid korábbi legendás játékosai közül többen is nyíltan támogatják Gianni Infantinót a FIFA elnöki posztjáért folytatott kampányban. Fernando Hierro, Roberto Carlos és Luís Figo is szerepel az UEFA jelenlegi főtitkárát támogató videóban, Javier Zanetti és Diego Forlán mellett.

2015-12-25 20:33 Figo: „Benítez helyzete? Madrid egy olyan hely, ahol nincs időd. Mindig nyerned kell. A döntéshozóktól függ, hogy adnak-e még időt, vagy nem.”

2015-12-25 20:32 Figo: „Úgy gondolom, hogy Zidane egyik célja az, hogy a Real Madrid edzője legyen. Úgy gondolom, hogy a szeme előtt az a cél lebeg, hogy egy napon az első csapattal dolgozzon. De nem tudom. Ez mindig a lehetőségektől függ. Hogy megadják-e neked az esélyt, vagy nem.”

2015-12-15 18:40 Figo: "Ronaldo, Neymar és Messi kimagasló játékosok. Ha az Aranylabda odaítélésénél azt veszik majd figyelembe, hogy melyik csapat nyert címeket, akkor a Barcelona valamelyik játékosa kapja majd a díjat, de ha az egyéni teljesítményt értékelik, mint például a lõtt gólok száma, akkor Cristiano nyerheti meg."

2015-12-10 21:01 Figo: "Ha Cheryshev eltiltásáról és a Real Madrid kizárásáról kérdeznek, akkor azt mondhatom, hogy nem hiszem, hogy az én idõmben lett volna valaki, aki felelõs lett volna ezért a helyzetért. Ami engem illet, ha eltíltott voltam, legalább tudtam, hogy nem játszhatok."

2015-11-04 11:55 Ma ünnepli 43. születésnapját a Real Madrid egykori labdarúgója, Luís Figo. A portugál klasszis öt évet töltött a királyiaknál, ami alatt 165 mérkõzésen lépett pályára és 36 gólt szerzett. Többek között bajnokságot és Bajnokok Ligáját is nyert a csapattal.

Tabella