2018. október 20., szombat
tól ig

2018-10-18 10:21 Milánói hírek szerint Florentino Pérez felvette a kapcsolatot a jelenleg csapat nélküli Contéval. Az angol bajnok tréner beleegyezett, hogy elvállalja a Real Madrid kispadját, amennyiben Julen Lopeteguit esetleg meneszti valamilyen okból kifolyólag a vezetőség. Az olasz lap emellett azt is megemlítette, hogy Lopeteguiben nem bíznak a játékosok, ezért a klub „folyamatosan keresi a lehetőségeket”.

2018-10-10 09:51 Az AS korábban arról számolt be, hogy az El Clásicóig biztosan nincsen veszélyben Lopetegui állása. A madridi lap most újabb részleteket közölt: a CSZKA Moszkva elleni vereséget követően Pérez együtt vacsorázott a blancók mesterével, és egyelőre csak figyelmeztetésben részesítette.

2018-10-10 09:44 A Cadena SER továbbra is kitart amellett, hogy a Real Madrid megkísérli majd leigazolni Eden Hazard-t a téli transzferidőszakban. Az ügyet elősegítheti, hogy a belga támadó már nyilvánosan is jelezte távozási szándékát, illetve hogy mivel a Chelsea idén csak az Európa-ligában érdekelt, Hazard pályára léphetne a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Állítólag már meg is történt az első kapcsolatfelvétel, ahol Florentino Pérez arra kérte az angol klub vezetőségét, hogy észszerű árat kérjenek játékosukért. Az AS egyébként a napokban tartott egy online közvélemény-kutatás: a több mint 50 ezer válaszadó 84,9%-a szívesen látná Hazard-t a királyi gárdában.

2018-10-06 11:55 Az El Confidencial szerint Florentino Pérez személyesen közölte Lopeteguivel, hogy az állása egyáltalán nincsen veszélyben. Az elnök úr részletesen kifejtette, hogy nem elégedett az elmúlt hetek eredményeivel, de a vezetőségnek egyáltalán nem áll szándékában radikális döntéseket hozni mindössze másfél hónappal a szezonkezdetet követően.

2018-09-24 08:31 Florentino Pérez: „Cristiano volt a klub egyik vezére. Ő a Real Madrid történetének legjobb góllövője, Di Stéfano méltó örököse. Mindig is példakép marad azok számára, akik ezt a mezt viselik, a története pedig generációról generációra száll majd. Zidane-ra ugyanez igaz. Ő mindig is egy óriás lesz a klub történetében. Három egymást követő idényben is Bajnokok Ligáját nyert, kevesebb mint három év alatt kilenc trófeával gazdagított minket. A klub egyik legnagyobb legendája. Ahogy Cristiano, úgy ő is tudja, hogy a Real Madrid mindig az otthona marad.”

2018-09-21 21:08 Florentino Pérez: „Cristiano eladása volt a legjövedelmezőbb üzlet számunkra ebben az évben. Személyes okok miatt akart távozni, és amikor minden félnek érdekében áll a megegyezés, akkor biztosan megtaláljuk a legjobb opciót, ahogy az ő esetében is. Távozni akart, a Juventusnál pedig senki sem ajánlott többet. Egyedül annyit tehetünk, hogy elfogadjuk a döntését, és megköszönjük neki mindazt, amit ezért a mezért tett. Di Stéfano után ő a klub történelmének legjobbja, a Real Madrid pedig örökké az otthona lesz.”

2018-09-21 18:41 Florentino Pérez, Emilio Butragueño és Paco Gento tiszteletbeli elnök ma a 100 legidősebb pártoló taggal ebédelt együtt.

2018-09-20 15:31 Mivel a vezetőség a mai napig sem talált új befektetőt, a klub hitelből szeretné finanszírozni a stadionfelújítási projekt 550-600 millió eurós költségeit, de ehhez a tulajdonosok, azaz a pártoló tagok hozzájárulása is szükséges. Ennek megfelelően rövidesen egy házon belüli „népszavazást” tartanak majd a Real Madridnál, ahol rendhagyó módon nemcsak a 2200 gyűlési megbízott (socio compromisario), hanem az összes tag elmondhatja a véleményét. Ez nagyjából 92 ezer embert jelent, és bizony van egy kritikus réteg is, akik határozottan ellenzik, hogy az egyesület adósságba verje magát egy nem létfontosságú beruházás miatt. A pártoló tagoknak öt aspektus (sportszakmai, gazdasági, szentimentális, jogi és gyakorlati) figyelembevételével kell majd meghozni a döntésüket. Florentino Pérez elnök úr egyébként 2004-ben tett először ígéretet arra, hogy új tetőszerkezettel látja el a stadiont, de ilyen-olyan okok miatt a projekt előkészítése csak néhány hónappal ezelőtt lett véglegesítve.

2018-09-17 11:51 Az El Confidencial szerint Florentino Pérez számára Marco Asensio a Real Madrid jelenlegi legnagyobb gyémántja. Az elnök 3,5 millió euróért vásárolta a spanyol játékost, és a nyár folyamán már visszautasított egy érte tett, 150 millió euróról szóló ajánlatot. A vezetőség azért nem szerződtetett nagy nevet a támadósorba, hogy ne veszélyeztessék Asensio fejlődését.

  • Forrás: El Confidencial
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-09-17 07:47 Florentino Pérez és a valdebebasi stáb tökéletesen bíznak Vinícius képességeiben, és benne látják a Real Madrid következő gyémántját. Spanyol források azt is hozzáteszik, hogy minden bizonnyal a hétvégi Espanyol elleni hazai mérkőzésen fog debütálni a felnőtt csapatban a fiatal brazil.

2018-08-30 20:57 Francesco Totti: „Meglátjuk, hogy milyen lesz a Cristiano nélküli Real Madrid. Én úgy gondolom, hogy még mindig nagyon versenyképes csapatuk van. A portugál távozását persze biztosan megérezték, de rendkívül nehéz dolgunk lesz ellenük. Tisztelnünk kell őket. A nap, amikor legutoljára jártam a Bernabéuban? Nagyon kedvesen és tisztelettudóan fogadtak. Még olyanok is voltak, akik meghajlással üdvözöltek. Felejthetetlen nap volt. Florentino Pérez dedikáltatott velem egy mezt, és arra kért, hogy ezt írjam: »az egyetlen, aki nemet mondott a Madridnak.«”

2018-08-18 22:32 Fabio Capello: „Őszintén szólva én sosem hittem abban, hogy Modrić Olaszországba szerződik. Ha Florentino Pérez őt is elvesztette volna Cristiano után, akkor biztosan nem választják meg még egyszer elöknek.”

2018-08-17 09:55 Vadim Vasilyev, a Monaco alelnöke: „Ha találkozunk, Florentino Pérez mindig a szememre veti, hogy nem adtam el nekik Mbappét.”

2018-08-05 17:22 Olaszországban arról cikkeznek, hogy mivel Pérez és Lopetegui is kvázi kizártnak tartja Modrić távozását, az Internazionale vezetősége új célpontok után nézett. Az Il Messaggero konkrétan Sergej Milinković-Savićot és İlkay Gündoğant nevezte meg.

2018-08-03 11:54 Alfredo Relaño, az AS igazgatója: „Az Inter bejelentkezett Modrićért, erre válaszul Florentino pedig kihangsúlyozta, hogy le kell tenniük a 750 millió eurós kivásárlási árat. Ez sok mindent megmagyaráz a Cristiano-üggyel kapcsolatban is. Miért kezeli teljesen máshogyan a két esetet, mikor ugyanolyan idős labdarúgókról van szó?”

2018-08-02 21:03 Az El Confidencial szerint Pérez csak augusztus 9-e után szeretne az átigazolásokkal foglalkozni (leszámítva a Courtois-ügyet), amikor az angol csapatok már nem lesznek jelen a piacon. A Real Madrid elnöke azt reméli, hogy ez drasztikusan csökkenti majd a mozdítható játékosokért követelt összegeket.

2018-07-29 21:00 Predrag Mijatović: „Nem hinném, hogy Cristiano Ronaldo távozása teljes egészében hirtelen felindulásból történt. Ez sokkal inkább az eredménye volt egy hosszú folyamatnak. Nem tudom pontosan, hogy mi játszódott le a háttérben, de kívülről szemlélve úgy tűnik, súlyos nézeteltérések voltak közte és Florentino Pérez között.”

2018-07-26 13:18 Az El Confidencial értesülései szerint Florentino Pérez megkezdte az új befektetőt felkutatását a stadionfelújítási projekthez, hiszen mióta 2017 novemberében szerződést bontott az IPIC cégcsoporttal, a munkálatok felfüggesztett állapotban vannak. A projekthez összesen 400 millió eurónyi támogatásra lenne szüksége a klubnak.

2018-07-23 15:20 Florentino Pérez: „Apránként haladva, a Luninhoz hasonló fiatal, nagy reménységű játékosokkal megalapozzuk a csapat jelenét és jövőjét. Az elmúlt esztendők elképesztő sikerei után is lojálisak kívánunk maradni a saját futball-értelmezésünkhöz. A klub mindig is alázatossággal, munkával és elkötelezettséggel nyert trófeákat. Együtt nézünk szembe a kihívásokkal. Lunin sok csapat kívánságlistáján szerepelt, de számára egyértelmű volt, hogy hol képzeli el a jövőjét. Nem véletlen, hogy a világ egyik legnagyszerűbb kapustehetségeként tartják őt számon. Andriy, ma valósággá válik az álmod.”

2018-07-20 13:36 Florentino Pérez beszéde: „Ahhoz, hogy a jövőben is valóra válthassuk a látszólag lehetetlent, bizalmat kell szavaznunk a fiataloknak. A Real Madridnál azt tűztük ki célul, hogy megkeressük a legtehetségesebb labdarúgókat, akik a jövőben meghatározó alakjaivá válhatnak ennek a sportágnak. Néhány nappal ezelőtt azt mondtam, hogy fantasztikus játékosokkal fogjuk megerősíteni a keretet, s pontosan ez az, amit most teszünk. Vinícius nemrég ünnepelte a 18. születésnapját, de már úgy tartják őt számon mint a brazil futball egyik legnagyobb csillaga. Hosszú ideje várunk erre a pillanatra. Vinícius, már 16 évesen is azt mondtad, hogy a Real Madrid mezében akarsz sikeres lenni, elutasítottad Európa legnagyobb klubjait, most pedig eljött az ideje, hogy tegyél is ezért az álomért. Nagyon keményen kell majd dolgoznod. Ami minket illet, biztosak vagyunk abban, hogy a jövő egyik legnagyobbja leszel.”

2018-07-18 17:14 Florentino Pérez beszéde Odriozola bemutatásán: „A klub történetének egyik legsikeresebb, legjobb időszakát éljük. Intézményünk egységes, gazdaságilag pedig nagyon erősek vagyunk. A kihívás, ami előttünk áll, nem más, mint hogy megőrizzük az identitásunkat. Továbbra is hajszolni fogjuk a sikereket, efelől senkinek se legyen kétsége. Sokan azt mondták, hogy lehetetlen zsinórban három BL-címet nyerni, de rájuk cáfoltunk. Ehhez rengeteg áldozatra, tehetséges játékosokra és megrendíthetetlen csapatszellemre volt szükség. A Real Madrid azonban sosem élhet a múltban, továbbra is sikeresnek kell lennünk. Tisztában vagyunk az elvárásokkal, és meg fogjuk tenni a győzelemhez szükséges lépéseket. A keret fantasztikus labdarúgókkal fog megerősödni. Odriozolát sok csapat meg akarta kaparintani, de számára csak egyetlen választás volt. Üdvözöllek! Köszönjük, hogy a Real Madridot, a világ legnagyobb elvárásaival és presztízsével rendelkező klubot válaszotottad. Reméljük, sikeres leszel.”

2018-07-11 00:36 Amancio: „Nem lepett meg Cristiano távozása. Nem akartam, hogy ez tényleg megtörténjen, de kétségtelenül rossz szájízt hagyott az emberben a finálé utáni viselkedése. Rossz pillanatot választott a madridisták elbizonytalanítására, inkább az ünneplésre kellett volna koncentrálnia. Úgy gondolom, hogy rövid időn belül meg fogja bánni a döntését. Egy olyan csapatba igazolt, melynek nincsenek riválisai hazai környezetben. A bajnokság sétagalopp lesz számára, de a Bajnokok Ligája erősen kérdéses. Florentino? Nagyszerű üzletet csinált ezzel a 105 millió euróval. Ronaldo jövőre már 34 éves lett volna, akkor már talán fele ennyit sem érne a játékjoga.”

2018-07-10 15:21 Steve McManaman: „Szerintem Pérez megszállottan kedveli Neymar játékát. Más kérdés, hogy lehetséges-e elhozni a brazilt Párizsból.”

2018-07-10 09:15 Míchel Salgado: „A Real Madridnak mindig a legjobb játékosokra van szüksége, Hazard pedig kétségtelenül közéjük tartozik. De ott van Neymar is, a klub első számú célpontja. Ha Florentino Pérez a fejébe vesz valamit, az általában meg is valósul. Ronaldo? Nem örülnék a távozásának. Elképesztő dolgokat vitt véghez a csapat színeiben, egy igazi jelenség. A válogatott? Luis Enrique jó választás volt, a Barçánál már bizonyított.”

2018-07-09 17:16 Az Onda Cero egyik újságírója, Mario Gago szerint kedden lesz a legutolsó Pérez–Mendes találkozó. Cristiano Ronaldo biztosan távozik, a Juventus 120-150 millió közötti összeget fog fizetni a játékjogáért, és még a héten bemutatják.

2018-07-07 21:30 Ramón Calderón: „2008 decemberében jutottunk egyezségre a Manchester Uniteddel és Ronaldóval, akit egyébként egyáltalán nem volt nehéz meggyőzni. Nagy kár lenne, ha most elveszítenénk őt. Florentino Pérez rengeteget tett a klubért, de én úgy látom, hogy nehezére esik elismerni az idősebb játékosok örökségét. Hasonló folyamat zajlott le Casillasszal és Raúllal is, akik – Cristianóhoz hasonlóan – nem tartoztak az általa szerződtetett játékosok közé. Mikor a választási győzelme után tudomást szerzett arról, hogy Ronaldo már a Real Madrid játékosa, megpróbálta módosítani a szerződést, de nem járt sikerrel. Ez egy, a mai napig is létező ellentétet szült közte és CR között. A kapcsolatuk különösen sokat romlott az elmúlt hónapokban, mert Cristiano úgy érzi, hogy nem becsülik meg őt eléggé. Főszereplő volt a közelmúlt sikereiben, mégsem emelik meg a fizetését, a másik oldalról viszont Pérez 300 millió eurót sem sajnálna Neymarért, ahogy a 40 millió eurós fizetését sem. Ez nyílt titok a klubon belül. Ezért jelenleg nem túlzás kijelenteni, hogy a köztük lévő kapcsolat holtpontra jutott. Remélhetőleg sikerül rendezniük ezt a konfliktust, Cristiano pedig a Real Madrid játékosa marad. Ez rengeteget jelentene a szurkolóknak.”

2018-07-07 12:06 A Corriere dello Sport arról ír, hogy Florentino Pérez nem szeretne úgy bevonulni a történelemkönyvekbe mint „az elnök, aki eladta a klub legsikeresebb játékosát”. Ezt elkerülvén, Pérez ragaszkodik ahhoz, hogy Ronaldo nyilvánosan is hangot adjon távozási szándékának, ahogy azt korábban például Xabi Alonso is megtette.

2018-07-06 22:07 A torinói székhelyű La Stampa szerint Florentino Pérez elégedetlen azzal, ahogyan Mendes és Ronaldo kezelik az ügyet. A blancók elnöke már 150 millió eurót követel az asztalára, és elvárja, hogy Cristiano nyilvánosan is hangot adjon távozási szándékának.

2018-07-06 09:53 Florentino Pérez "második eljövetele" (2009) óta 40 játékost igazolt, amiből összesen 26-an voltak 23 évesnél fiatalabbak, mikor a Real Madridhoz szerződtek.

2018-07-05 20:46 Jorge Mendes: „Még ha Cristiano el is hagyja a Real Madridot, örökké hálás lesz a klubnak, az elnök úrnak, a klubszemélyzet és az orvosi csapat tagjainak. Kivétel nélkül mindenkinek, de legfőképp a szurkolóknak szerte a világon. Ha tényleg megtörténik ez a transzfer, akkor a Juventus egy új fejezet, egy új kihívás lesz a fantasztikus karrierjében.”

Tabella