2018. augusztus 18., szombat
tól ig

2018-08-17 09:55 Vadim Vasilyev, a Monaco alelnöke: „Ha találkozunk, Florentino Pérez mindig a szememre veti, hogy nem adtam el nekik Mbappét.”

2018-08-05 17:22 Olaszországban arról cikkeznek, hogy mivel Pérez és Lopetegui is kvázi kizártnak tartja Modrić távozását, az Internazionale vezetősége új célpontok után nézett. Az Il Messaggero konkrétan Sergej Milinković-Savićot és İlkay Gündoğant nevezte meg.

2018-08-03 11:54 Alfredo Relaño, az AS igazgatója: „Az Inter bejelentkezett Modrićért, erre válaszul Florentino pedig kihangsúlyozta, hogy le kell tenniük a 750 millió eurós kivásárlási árat. Ez sok mindent megmagyaráz a Cristiano-üggyel kapcsolatban is. Miért kezeli teljesen máshogyan a két esetet, mikor ugyanolyan idős labdarúgókról van szó?”

2018-08-02 21:03 Az El Confidencial szerint Pérez csak augusztus 9-e után szeretne az átigazolásokkal foglalkozni (leszámítva a Courtois-ügyet), amikor az angol csapatok már nem lesznek jelen a piacon. A Real Madrid elnöke azt reméli, hogy ez drasztikusan csökkenti majd a mozdítható játékosokért követelt összegeket.

2018-07-29 21:00 Predrag Mijatović: „Nem hinném, hogy Cristiano Ronaldo távozása teljes egészében hirtelen felindulásból történt. Ez sokkal inkább az eredménye volt egy hosszú folyamatnak. Nem tudom pontosan, hogy mi játszódott le a háttérben, de kívülről szemlélve úgy tűnik, súlyos nézeteltérések voltak közte és Florentino Pérez között.”

2018-07-26 13:18 Az El Confidencial értesülései szerint Florentino Pérez megkezdte az új befektetőt felkutatását a stadionfelújítási projekthez, hiszen mióta 2017 novemberében szerződést bontott az IPIC cégcsoporttal, a munkálatok felfüggesztett állapotban vannak. A projekthez összesen 400 millió eurónyi támogatásra lenne szüksége a klubnak.

2018-07-23 15:20 Florentino Pérez: „Apránként haladva, a Luninhoz hasonló fiatal, nagy reménységű játékosokkal megalapozzuk a csapat jelenét és jövőjét. Az elmúlt esztendők elképesztő sikerei után is lojálisak kívánunk maradni a saját futball-értelmezésünkhöz. A klub mindig is alázatossággal, munkával és elkötelezettséggel nyert trófeákat. Együtt nézünk szembe a kihívásokkal. Lunin sok csapat kívánságlistáján szerepelt, de számára egyértelmű volt, hogy hol képzeli el a jövőjét. Nem véletlen, hogy a világ egyik legnagyszerűbb kapustehetségeként tartják őt számon. Andriy, ma valósággá válik az álmod.”

2018-07-20 13:36 Florentino Pérez beszéde: „Ahhoz, hogy a jövőben is valóra válthassuk a látszólag lehetetlent, bizalmat kell szavaznunk a fiataloknak. A Real Madridnál azt tűztük ki célul, hogy megkeressük a legtehetségesebb labdarúgókat, akik a jövőben meghatározó alakjaivá válhatnak ennek a sportágnak. Néhány nappal ezelőtt azt mondtam, hogy fantasztikus játékosokkal fogjuk megerősíteni a keretet, s pontosan ez az, amit most teszünk. Vinícius nemrég ünnepelte a 18. születésnapját, de már úgy tartják őt számon mint a brazil futball egyik legnagyobb csillaga. Hosszú ideje várunk erre a pillanatra. Vinícius, már 16 évesen is azt mondtad, hogy a Real Madrid mezében akarsz sikeres lenni, elutasítottad Európa legnagyobb klubjait, most pedig eljött az ideje, hogy tegyél is ezért az álomért. Nagyon keményen kell majd dolgoznod. Ami minket illet, biztosak vagyunk abban, hogy a jövő egyik legnagyobbja leszel.”

2018-07-18 17:14 Florentino Pérez beszéde Odriozola bemutatásán: „A klub történetének egyik legsikeresebb, legjobb időszakát éljük. Intézményünk egységes, gazdaságilag pedig nagyon erősek vagyunk. A kihívás, ami előttünk áll, nem más, mint hogy megőrizzük az identitásunkat. Továbbra is hajszolni fogjuk a sikereket, efelől senkinek se legyen kétsége. Sokan azt mondták, hogy lehetetlen zsinórban három BL-címet nyerni, de rájuk cáfoltunk. Ehhez rengeteg áldozatra, tehetséges játékosokra és megrendíthetetlen csapatszellemre volt szükség. A Real Madrid azonban sosem élhet a múltban, továbbra is sikeresnek kell lennünk. Tisztában vagyunk az elvárásokkal, és meg fogjuk tenni a győzelemhez szükséges lépéseket. A keret fantasztikus labdarúgókkal fog megerősödni. Odriozolát sok csapat meg akarta kaparintani, de számára csak egyetlen választás volt. Üdvözöllek! Köszönjük, hogy a Real Madridot, a világ legnagyobb elvárásaival és presztízsével rendelkező klubot válaszotottad. Reméljük, sikeres leszel.”

2018-07-11 00:36 Amancio: „Nem lepett meg Cristiano távozása. Nem akartam, hogy ez tényleg megtörténjen, de kétségtelenül rossz szájízt hagyott az emberben a finálé utáni viselkedése. Rossz pillanatot választott a madridisták elbizonytalanítására, inkább az ünneplésre kellett volna koncentrálnia. Úgy gondolom, hogy rövid időn belül meg fogja bánni a döntését. Egy olyan csapatba igazolt, melynek nincsenek riválisai hazai környezetben. A bajnokság sétagalopp lesz számára, de a Bajnokok Ligája erősen kérdéses. Florentino? Nagyszerű üzletet csinált ezzel a 105 millió euróval. Ronaldo jövőre már 34 éves lett volna, akkor már talán fele ennyit sem érne a játékjoga.”

2018-07-10 15:21 Steve McManaman: „Szerintem Pérez megszállottan kedveli Neymar játékát. Más kérdés, hogy lehetséges-e elhozni a brazilt Párizsból.”

2018-07-10 09:15 Míchel Salgado: „A Real Madridnak mindig a legjobb játékosokra van szüksége, Hazard pedig kétségtelenül közéjük tartozik. De ott van Neymar is, a klub első számú célpontja. Ha Florentino Pérez a fejébe vesz valamit, az általában meg is valósul. Ronaldo? Nem örülnék a távozásának. Elképesztő dolgokat vitt véghez a csapat színeiben, egy igazi jelenség. A válogatott? Luis Enrique jó választás volt, a Barçánál már bizonyított.”

2018-07-09 17:16 Az Onda Cero egyik újságírója, Mario Gago szerint kedden lesz a legutolsó Pérez–Mendes találkozó. Cristiano Ronaldo biztosan távozik, a Juventus 120-150 millió közötti összeget fog fizetni a játékjogáért, és még a héten bemutatják.

2018-07-07 21:30 Ramón Calderón: „2008 decemberében jutottunk egyezségre a Manchester Uniteddel és Ronaldóval, akit egyébként egyáltalán nem volt nehéz meggyőzni. Nagy kár lenne, ha most elveszítenénk őt. Florentino Pérez rengeteget tett a klubért, de én úgy látom, hogy nehezére esik elismerni az idősebb játékosok örökségét. Hasonló folyamat zajlott le Casillasszal és Raúllal is, akik – Cristianóhoz hasonlóan – nem tartoztak az általa szerződtetett játékosok közé. Mikor a választási győzelme után tudomást szerzett arról, hogy Ronaldo már a Real Madrid játékosa, megpróbálta módosítani a szerződést, de nem járt sikerrel. Ez egy, a mai napig is létező ellentétet szült közte és CR között. A kapcsolatuk különösen sokat romlott az elmúlt hónapokban, mert Cristiano úgy érzi, hogy nem becsülik meg őt eléggé. Főszereplő volt a közelmúlt sikereiben, mégsem emelik meg a fizetését, a másik oldalról viszont Pérez 300 millió eurót sem sajnálna Neymarért, ahogy a 40 millió eurós fizetését sem. Ez nyílt titok a klubon belül. Ezért jelenleg nem túlzás kijelenteni, hogy a köztük lévő kapcsolat holtpontra jutott. Remélhetőleg sikerül rendezniük ezt a konfliktust, Cristiano pedig a Real Madrid játékosa marad. Ez rengeteget jelentene a szurkolóknak.”

2018-07-07 12:06 A Corriere dello Sport arról ír, hogy Florentino Pérez nem szeretne úgy bevonulni a történelemkönyvekbe mint „az elnök, aki eladta a klub legsikeresebb játékosát”. Ezt elkerülvén, Pérez ragaszkodik ahhoz, hogy Ronaldo nyilvánosan is hangot adjon távozási szándékának, ahogy azt korábban például Xabi Alonso is megtette.

2018-07-06 22:07 A torinói székhelyű La Stampa szerint Florentino Pérez elégedetlen azzal, ahogyan Mendes és Ronaldo kezelik az ügyet. A blancók elnöke már 150 millió eurót követel az asztalára, és elvárja, hogy Cristiano nyilvánosan is hangot adjon távozási szándékának.

2018-07-06 09:53 Florentino Pérez "második eljövetele" (2009) óta 40 játékost igazolt, amiből összesen 26-an voltak 23 évesnél fiatalabbak, mikor a Real Madridhoz szerződtek.

2018-07-05 20:46 Jorge Mendes: „Még ha Cristiano el is hagyja a Real Madridot, örökké hálás lesz a klubnak, az elnök úrnak, a klubszemélyzet és az orvosi csapat tagjainak. Kivétel nélkül mindenkinek, de legfőképp a szurkolóknak szerte a világon. Ha tényleg megtörténik ez a transzfer, akkor a Juventus egy új fejezet, egy új kihívás lesz a fantasztikus karrierjében.”

2018-07-05 20:21 Iván Zazzaroni, a Corriere dello Sport újságírója arról írt saját rovatában, hogy nem tartja lehetségesnek a Cristiano–Juventus transzfer megvalósulását. A torinói klub vezetősége egyetlen játékosnak sem fog ekkora fizetést adni, ráadásul Pérez hajlik a portugál támadóval való megállapodásra.

2018-07-05 16:15 Romeo Agresti, a Goal Italia újságírója is megerősíti, hogy teljes a megegyezés Ronaldo és a Juventus között. Pérez zöld utat adott.

2018-07-05 15:01 Adriano Galliani: „Kiváló a kapcsolatom Florentinóval, sokat szoktunk beszélgetni a Real Madrid célpontjairól és a piaci lehetőségekről. Cristiano Ronaldo? Mondjuk azt, hogy nem tudok semmit az ügyéről.”

2018-07-04 22:49 A MARCA információi szerint Florentino Pérez nem szeretné, ha elkezdődne egy átigazolási szappanopera Cristiano főszereplésével, ezért minél előbb találkozni akar a portugál játékos ügynökével, hogy megvitassák a jelenlegi helyzetet. Az egyelőre nem ismert, hogy az elnöknek mik a szándékai, de a találkozó döntő jelentőségű lesz az ötszörös aranylabdás jövőjét illetően.

2018-07-01 13:16 Az El Confidencial beszámolója szerint a tegnapi francia-argentin meccs után már egyértelműen Kylian Mbappé a Real Madrid célpontja a támadószekció megerősítésére. Neymar megszerzése lehetetlen feladat, a többi jelöltet (Salah, Kane stb.) pedig elvetette Florentino Pérez. Habár a PSG ragaszkodna Mbappé megtartásához, mivel nem teljesítették az UEFA által megszabott pénzügyi feltételeket (60 milllió euróért kellett volna játékosokat eladniuk június 30-ig), nagyon valószínű, hogy megbüntetik őket és így nem tudják végleg megszerezni a fiatal francia támadó játékjogát. A transzfert Lopetegui is támogatja, de van egy probléma: párizsi bérével Mbappé a Real Madrid keretének második legtöbbet kereső játékosa lenne, ez pedig elfogadhatatlan a vezetőség számára. A fiatal támadó csak akkor lehet a Madrid játékosa, ha lejjebb adja fizetési igényét.

2018-06-30 11:38 Diego Maradona: „Florentino Pérez számomra a futball jelenlegi legnagyobb vezetője, ehhez kétség sem férhet. Nincs olyan elnök vagy tulajdonos, aki felérhet hozzá napjaink futballjában. Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München első embere nagyon tiszteletreméltó, de nincs akkora ereje, mint Florentinónak.”

2018-06-23 14:23 Az AS úgy tudja, az Alavés fokozottan érdeklődik Achraf Hakimi, Borja Mayoral és Marcos Llorente megszerzése iránt, elsősorban kölcsönszerződés keretein belül. A transzfereket elősegítheti a két klubelnök (Florentino Pérez és Josean Querejeta) közötti remek kapcsolat, egyelőre azonban még nem beszélhetünk konkrétumokról, mert a keret tagjai először meg szeretnék ismerni Lopetegui elképzeléseit.

2018-06-17 12:30 A Corriere dello Sport is megerősíti, hogy a Real Madrid érdeklődik Sergej Milinković-Savić iránt. Florentino Pérez állítólag személyesen beszélt a szerb középpályás ügynökével.

2018-06-14 10:23 Helyszíni riportok szerint Julen Lopetegui nagyon csalódottnak tűnt a repülőtéren és a repülőút során, többen is könnyek között látták őt. A hírek szerint Florentino Pérez támogatásáról biztosította a trénert, és többször is hangsúlyozta, hogy a Real Madrid vezetősége egyáltalán nem számított erre a reakcióra a szövetség irányából.

2018-06-13 20:49 Massimiliano Allegri: „Igen, beszéltem Florentinóval, de visszautasítottam az ajánlatát. Hálás vagyok a megkeresésért, de nem hagyom el a Juventust azok után, hogy ígéretet tettem a vezetőségnek a folytatásra.”

2018-06-09 11:50 Az AS úgy tudja, Cristiano Ronaldót csak a szerződésében foglalt 1 milliárd eurós kivásárlási árért hajlandó elengedni Florentino Pérez. Mivel a futball szempontjából fejlődő országok (Kína, Katar stb.) nem jöhetnek számításba, mindösszesen két klub van a világon, amely reális célállomás lehet: a Manchester United és a PSG.

2018-06-08 22:58 A MARCA munkatársai összehasonlították a Real Madrid történetének legsikeresebb edzőit (Miguel Muñoz, Zinédine Zidane, Vicente del Bosque, Luis Molowny), s konklúzióként a következőket vonták le: mindannyian jelentős játékosai voltak a klubnak, kinevezésük előtt nem rendelkeztek komoly edzői tapasztalattal, múltjukból kifolyólag pedig kontroll alatt tudták tartani az öltözőt. Ha Florentino Pérez most is ezt a modellt kívánja követni, akkor Guti lesz a királyiak következő vezetőedzője.

Tabella