2017. április 26., szerda
tól ig

2017-04-26 02:18 Xavi: „Ha megalkothatnék egy tökéletes futballistát, akkor Cristiano Ronaldo is része lenne a művemnek. Ő a tökéletes példája annak, hogyan használhatja ki leghatékonyabban egy futballista a fizikai adottságait.”

2017-04-25 15:10 Pepe Mel, a Deportivo edzője: „Győzni akarunk. Biztos vagyok benne, hogy más mentalitásban fogunk pályára lépni, mint a csalódást keltő múltheti vereség alkalmával. A Real Madrid is a három pontot akarja, úgyhogy nem lesz egyszerű dolgunk, de mindent bele fogunk adni. Zidane? Megvan a képessége, hogy boldoggá tegye a játékosait. Ő az ideális edző a Real Madrid számára.”

2017-04-25 13:05 Cezary Kucharski, Lewandowski ügynöke: „Igen, a Real Madrid mindig is nagy érdeklődést mutatott Lewy leigazolásával kapcsolatban. Hogy ő mit gondol? A Real Madrid egy nagy klub, mindenki tudja ezt.”

2017-04-25 11:44 Eden Hazard: „Még nem tárgyaltunk az új szerződésemről. A jelenlegi szezonra koncentrálok és szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani, ez minden. Később majd beszélünk más dolgokról is.”

2017-04-25 11:37 Rafa Benítez: „Angliában értékelik és tisztelik az ember munkáját. Professzionális környezetben dolgozhatok és más helyekkel ellentétben, a futballba nem keverik bele a politikát vagy más furcsa dolgokat.”

2017-04-25 11:26 Ancelotti: „Én nem szoktam játékosügynökökkel beszélni, kerülöm őket. Bale világklasszis képességekkel rendelkezik, én pedig csak segíteni szerettem volna neki. A legtöbbet akartam kihozni belőle. Szerintem az sem mellékes, hogy jobban értek a futballhoz, mint az ügynöke vagy az elnök úr. Másnap reggel beszéltem Gareth-tel. Elmondtam neki, hogy tudok arról, hogy az ügynöke a hátam mögött beszélt Pérezzel. Megkérdeztem, miért nem jött oda hozzám és mondta el közvetlenül nekem, hogy mit szeretne. Egyértelmű voltam vele. Megmondtam neki, hogy kipróbálhatjuk a csatár mögötti poszton, de nem akkor rögtön, hanem majd az előszezonban. Nem változtathatunk játékrendszert a szezon közepén. Azt mondta, hogy nem gond, megérti.”

  • Forrás: Carlo Ancelotti: Quiet Leadership: Winning Hearts, Minds and Matches
  • Szerző(k): É. Csongor (Veidt)

2017-04-25 10:15 Fabio Capello: „Ramos becsúszása egyértelműen piros lapot ért, jó döntés született. Csak meg kell nézni, mekkorát esett Messi, brutális. Általában a madridi találkozókon néhány Real Madrid-játékos abban a felfogásban fut ki a pályára, hogy sérült kell okozni Messinek.”

  • Forrás: foxsports.it
  • Szerző(k): DG

2017-04-24 21:52 José Giménez, az Atleti játékosa: „A Real Madrid kemény ellenfél lesz, de rendelkezésünkre állnak a legyőzésükhöz szükséges eszközök. Most a ligára fókuszálunk, de minden játékos fejében ott motoszkál gondolat, hogy hamarosan újabb városi derbire kerül sor. Az előző években már bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk felnőni hozzájuk. Cristiano? Fantasztikus játékos. Ha a csapatának egy villanásra van szüksége, akkor mindig cselekszik. Ismerjük a benne rejlő potenciált, de azt is tudjuk, hogyan állítsuk meg őt.”

2017-04-24 18:58 Florin Andone, a Deportivo játékosa: „Jobban örültem volna, ha a Real Madrid nyeri az El Clásicót, de azért még így is van esélyünk. Örülök, hogy Sergio Ramos nem játszik. Ő a világ legjobb belső védője. Jó játékosok vagyunk, szeretnénk megmutatni a képességeinket. Alig várjuk a meccsnapot.”

2017-04-24 10:20 Eric Olhats, Griezmann tanácsadója: „Antoine nem akar mindenáron távozni, de megvizsgáljuk az ajánlatokat. A Real Madrid egy lehetséges megoldás, de a Manchester United is vázolta az elképzeléseit, ők voltak az elsők és a legbiztosabbak abban, mit is akarnak. Nem titok, hogy 100 millió a kivásárlási ára, ez megkerülhetetlen.”

  • Forrás: Téléfoot
  • Szerző(k): DG

2017-04-23 15:55 Thibaut Courtois: „Bízom az Atleti sikerében. A Bernabéuban és a Calderónban is jól kell teljesíteniük, csak így lehetséges a siker. Nincsenek meleg és hideg golyók, de számítottunk rá, hogy biztosan nem lesz még egy madridi döntő a Bajnokok Ligájában. Győzzön a jobbik.”

2017-04-22 17:22 Luka Modrić: „Sajnálom, hogy ennyi vitát szült a Bayern München elleni továbbjutásunk, mert meggyőződésem, hogy a két mérkőzés alapján jobbak voltunk, mindazonáltal már hozzá vagyok szokva a felhajtáshoz, ami a Real Madrid számára kedvező bírói tévedések körül zajlik. A müncheniek számára jogtalanul ítéltek meg egy büntetőt, Lewandowski lesen volt Sergio öngólja előtt, Vidalt pedig már a 47. percben ki kellett volna állítani. A Real Madrid elleni tévedések senkit sem érdekelnek. Japánban még elleneztem a videóbírót, de már azt mondom, hogy nagy szolgálatot tehet a futballnak.”

2017-04-22 15:14 Luis Enrique: „Az El Clásico olyan lesz, mint egy döntő. A mérkőzés eredménye nagyban befolyásolja a bajnoki címért folytatott versenyfutást. Az elmúlt idényekben már bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk győzni a Bernabéuban. Nem adjuk fel. Neymar? Természetes, hogy a klub megpróbál a játékosainak védelmére kelni. A vezetőség azon dolgozik, hogy holnap este pályára küldhessem őt.”

2017-04-22 09:39 Sergio Canales: „A Madridba kerülésem után nagyon izgultam. Nem tudom, hogy kihez szóljak, hogy hova üljek. Olyan játékosok közé kerültem, akiket mindig is csodáltam. Egy voltam közülük.”

2017-04-21 11:24 Fabio Cannavaro: „Zidane nagyon jól kezeli a játékosait, hatalmas szerepe volt a Tizenegyedik megnyerésében. Sergio Ramos? Nagyon sokat tanult tőlem, de a tanítvány felülmúlt a mestert. Az Aranylabda megnyeréséig nem szabad megállnia.”

2017-04-20 17:02 Gerard Piqué: „A Camp Nou akkor is tapsol, ha éppen kiesésre áll a csapat... mások a fütyüléshez vannak szokva, még a továbbjutás kiharcolása után is.”

2017-04-20 12:35 Bernd Schuster: „Az El Clásicó a világ egyik legfontosabb mérkőzése. Minden játékos el akar jutni erre a szintre. Neymar nagy veszteség a katalánoknak és a Barcelona meg fogja érezni a BL-ből való kiesés mentális hatását, de a Madridnak nem lesz könnyű dolga. Ha képesek a győzelem kiharcolására, akkor azzal eldől a bajnoki versenyfutás. Sorsolás? Az Atleti-drukker barátaim azt mondják, hogy nem akarnak még egy döntőt a Real Madrid ellen. Biztos vagyok benne, hogy az eldöntőben madridi derbit láthatunk majd. Zidane? A világ legjobb kerete nem garantálja a sikereket, de ő tudja, hogy hogyan vezesse a játékosait.”

2017-04-20 09:08 Marcos Llorente: „Sosem igazolnék a Barcelonához. Az Atlético egy nagyszerű csapat, fantasztikus kerettel, de ezt az opciót sem érzem reálisnak. A világ legnagyobb klubjánál, a Real Madridnál akarok sikeres lenni. Úgy vélem, hogy bebizonyítottam ebben a szezonban, hogy készen állok a legmagasabb szintű futballra. Versengő típus vagyok, de nem sietek a visszatéréssel. A kupadöntő? Egyszer már legyőztük a Barcelonát. A futballban bármi megtörténhet.”

2017-04-20 09:07 Antonio Cordón, a Monaco sportigazgatója: „Még senki sem keresett minket Madridból Mbappé leigazolásának ügyében. Nagy jövő áll előtte, hiszen ő egy rendkívül sokoldalú játékos, aki még mindig nagyon fiatal. Remélhetőleg még nálunk folytatja néhány évig.”

2017-04-20 00:06 Gareth Bale: „Fantasztikus volt megnyerni a Bajnokok Ligáját. Sosem fogom elfelejteni ezt az élményt. A futballisták már gyerekkoruktól fogva arról álmodoznak, hogy egyszer a magasba emelik ezt a trófeát. Elképesztő érzés, mikor ez valósággá válik. A Tizedik döntőjében szerzett gólom különleges helyet foglal el a szívemben. Az ilyen mérkőzéseken az ember teste szinte lüktet az adrenalintól.”

2017-04-19 12:55 Isco: „Nagyon közel állunk a szerződéshosszabbításhoz. Már többször elmondtam, hogy még sok évig szeretnék itt futballozni.”

  • Forrás: AS
  • Szerző(k): DG

2017-04-18 07:57 Borja Mayoral: „Bízom benne, hogy a wolfsburgi kitérő elősegíti a fejlődésemet. Érthető, hogy Mario Gómez megelőz a rangsorban, hiszen sokkal tapasztaltabb nálam. Real Madrid? Nagyszerű pozícióban vannak a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is. Hatalmas a csapaton belüli versengés, hiszen olyan sztárok sem kapnak elegendő játékpercet, mint Isco, James vagy Asensio. A példaképem? Minden csatár játékát szeretem kielemezni, de Karim Benzema stílusa áll hozzám a legközelebb.”

2017-04-17 08:32 Xabi Alonso: „A Liverpool vezetősége és Benítez is egyetértett az eladásommal. Ekkor Pep Guardiola érdeklődni kezdett utánam. Azt mondta, hogy olyan játékos vagyok, aki passzolna a játékrendszerébe. De volt benne némi kétség, hiszen Busquets ekkoriban került fel az első csapathoz. Végül őt választotta, és nem tévedett.”

2017-04-17 08:25 Ancelotti: „Jól mentek a dolgok, de volt két probléma. Az első az volt, hogy az UEFA statisztikái szerint a Real Madrid kevesebb időt töltött edzéssel, mint más csapatok. Fantasztikus győzelmi szériában voltunk, de a klub további nyomást helyezett rám. Szerintük keményebben kellett volna dolgoznunk. A játékosoknak pihenésre volt szüksége, sok volt a sérülés, de a klub jobban bízott a számokban, mint a munkámban. A második probléma Gareth-tel kapcsolatos. Január 4-én, egy Valencia elleni mérkőzésen lecseréltem őt. Másnap megkeresett az ügynöke. Elmondta, hogy Bale középen szeretne játszani. Az elnök úr azt kérdezte, hogy mit fogok tenni az ügy érdekében. Azt feleltem, hogy semmit. Nem változtathattam játékrendszert a szezon közepén. A válaszom után már sosem volt olyan a kapcsolatunk Florentinóval, mint előtte.”

  • Forrás: Carlo Ancelotti: Quiet Leadership: Winning Hearts, Minds and Matches
  • Szerző(k): É. Csongor (Veidt)

2017-04-16 20:48 Chicharito: „Nem akartam csereember lenni Madridban, de végső soron senki sem akar az lenni, a pályára pedig csak tizenegy játékos mehet fel. Halálig próbáltam védelmezni a Real Madrid címerét, mindent beleadtam. Összességében inkább pozitív élmény volt ez az időszak. Lewandowski? Világklasszis játékos, akár még Cristianóval is tudna játszani. Az alkalmazkodás jellemzi a hozzájuk hasonlókat.”

2017-04-16 20:40 Gareth Bale: „A Bajnokok Ligája a Real Madrid identitásának része. Tizenegy alkalommal nyertük már meg, többször, mint bárki más. A cardiffi döntő eléréshez elkötelezettségre van szükség. Mivel a szülővárosomról van szó, én extrán motivált vagyok. Keményen dolgozunk a céljaink elérésének érdekében.”

2017-04-16 19:15 Karim Benzema: „Mit mondhatnék? Hazard egy nagyon jó játékos. Bár nem hallottam a pletykákat, de nyilvánvaló, hogy jó igazolás lenne.”

2017-04-16 16:03 Eden Hazard: „Tavaly nyáron senki sem érdeklődött irántam, de most talán máshogyan lesz. Ha nem a PSG, akkor a Real Madrid, esetleg a Bayern München. Jól érzem magam Londonban, a jelenre koncentrálok, de az is a személyes ambícióim között szerepel, hogy később más klubokban játsszak.”

2017-04-16 08:09 Mauricio Pochettino, a Tottenham vezetőedzője: „Morata? Akkor beszéltünk először, amikor még az Espanyol edzője voltam. Azóta nagyszerű kapcsolatban vagyunk, de nem hiszem, hogy reális célpont lehetne számunkra.”

2017-04-16 07:55 Rubi, a Gijón trénere: „Jól teljesítettünk, legalább egy döntetlent érdemeltünk volna. Természetesen a Real Madrid dominált, de többre voltunk hivatottak.”

Tabella