2017. szeptember 24., vasárnap
tól ig

2017-09-23 18:34 Javier Cabello, az Alavés ideiglenes edzője: „Fejlődés jeleit véltem ma felfedezni a csapaton. Bátran játszottunk és több gólhelyzetet is sikerült kialakítanunk. A játékosok büszkék lehetnek magukra, ahogy a szurkolóink is. Természetesen voltak hibáink is, de nem várhatunk ugrásszerű fejlődést egyetlen hét alatt. Az a legfontosabb, hogy hatalmas győzni akarás munkált bennünk. Szerintem igazságtalan végeredmény született, de ilyen a futball.”

2017-09-23 09:33 Ernesto Valverde: „Krízis a Real Madridnál? Nem gondolom ezt. Való igaz, kevesebb pontot gyűjtöttek, mint mi, de a helyzet akár egyetlen hét alatt is megfordulhat. Nemcsak a Madrid, hanem az Atlético és a Sevilla is ott van a nyomunkban. Egy hónappal ezelőtt azt gondolták az emberek, hogy a mi csapatunk van reménytelen helyzetben, most éppen az ellenkezője történik.”

2017-09-22 19:56 Javier Cabello, az Alavés ideiglenesen kinevezett edzője: „Ha más csapatok megverték a Real Madridot, akkor nekünk is sikerülhet. Nagy kihívás előtt állunk, melynek legyőzése csak megfelelő koncentrációval, valódi csapatként funkcionálva lehetséges. A Real Madrid rendkívül technikás, magas minőséget képviselő játékosokkal rendelkezik, de nem feltétlenül szükséges dominálnod a mérkőzést ahhoz, hogy megszerezd a három pontot.”

2017-09-22 11:20 Ghayas Zahid, az APOEL játékosa: „Fantasztikus és hihetetlen élmény volt a Real Madrid elleni mérkőzés. Én vagyok az első pakisztáni származású labdarúgó, aki pályára lépett a Bajnokok Ligájában, ráadásul nem is akárki ellen...”

2017-09-21 23:13 Pierre-Emerick Aubameyang: „Nem fogok többet beszélni a Real Madridról, már nem dédelgetek képtelen álmokat. Madridban nem szeretnek engem. Megállapodtam a Dortmunddal, hajlandóak lettek volna elengedni. Végül egyetlen klub sem igazolt le, de ez sem probléma, mert jól érzem magam Dortmundban.”

2017-09-21 20:33 José Antonio Camacho: „A Real Madrid nagyszerű előszezont produkált, majd elhódította a spanyol szuperkupát, méghozzá nagyon meggyőző játékkal. Most nem funkcionál úgy a gépezet, ahogy kellene, de még bőven van idő a dolgok alakulásának megfordítására. Hogy hiányzik-e egy középcsatár a keretből? Csak akkor, ha ez megakadályozza a csapatot a trófeaszerzésben. A Real Madrid szakmai stábja és vezetősége elegendő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy felmérjék ezt a helyzetet, és ők ezt a döntést hozták meg.”

2017-09-21 16:42 Enzo Zidane: „A Real Madrid elleni mérkőzés? Furcsa és különleges lesz egyszerre. Nem volt egyszerű elhagyni a Real Madridot, a világ legjobb csapatát, de nagyon szerencsés vagyok, hogy az Alavés tart károkkal várt. Ez egy csodálatos klub, életem nagy lehetősége. Rosszul kezdtük az idényt, de én sem gondoltam, hogy bajnok címet ünneplek majd a szezon végén. Az édesapám? Ő mindig is példaként állt előttem, a pályán és azon kívül egyaránt.”

2017-09-21 16:37 Ronaldo Nazário: „A Real Madrid már bizonyított. Két évvel ezelőtt sem indult jobban az idény, de végül egy Bajnokok Ligája-sikerrel ért véget. Tagadhatatlan, hogy senki sem ilyen szezonkezdést képzelt el, de három rossz teljesítmény nem változtat azon, hogy a Real Madrid a világ legjobb képességekkel rendelkező labdarúgóit tudhatja soraiban. Benzema? Mindannyian örülünk, hogy meghosszabbította a szerződését. Tökéletes párost alkotnak Cristianóval, hiszen remekül megértik egymást, emellett pedig rengeteg gólt szereznek.”

2017-09-21 16:26 Martín Vázquez, a Real Madrid korábbi középpályása: „Nem megszokott, hogy a Real Madrid vereséget szenved egy hazai bajnokin, de a La Liga nagyon hosszú. Az embereknek nyugodtnak kell maradniuk. Zidane meg fogja találni a jelenlegi helyzet ellenszerét.”

2017-09-21 12:06 Quique Setién, a Real Betis edzője: „Nagyon sokat jelent számunkra ez a győzelem, hiszen hatalmasat ugrott az önbizalmam. Hatalmas presztízzsel bír ez a siker. Nekünk is vannak hibáink, de ma megérdemeltünk győztünk. Adán világklasszis szinten teljesített. Zidane? Őt is megviselte a végeredmény, még kezet fogni sem jött oda, ami természetesen teljesen érthető egy ilyen szituációban.”

2017-09-20 20:15 Paulo Dybala: „Nagyon keményen dolgozom, hogy kihozzam a maximumot a képességeimből. Ez a gyengébbik lábammal való gyakorlást is magában foglalja, a mai futballban ez nélkülözhetetlen. Ott van például Cristiano Ronaldo, aki gólok százait szerezte pályafutása során. Ez nagyban köszönhető annak, hogy habár jobblábas, de a bal lábával is kiválóan tud lőni, cselezni.”

2017-09-19 19:24 Robert Lewandowski: „2021-ig van szerződésem a Bayern Münchennel. Nagyon jól érzem magam itt. Már majdnem egy évtizede élek az állandó sajtópletykák társaságában, hozzászoktam a dologhoz.”

2017-09-19 19:24 Quique Setién, a Real Betis trénere: „Nem örülük Cristiano visszatérésének. Ő egy rendkívül veszélyes játékos. Mindenki meg akarja állítani, de senkinek sem sikerül. Amikor azt látom, a kapunk felé fut a labdával, akkor tudom, hogy ez közvetlen gólveszély.”

2017-09-19 18:27 Stefan Reinartz, Toni Kroos egyik közeli barátja: „Toni klubváltása mögött elsősorban anyagi és önérzeti okok állnak. A Bayern München sokkal többet fizetett a frissen szerződtetett Götzének, aki közel ugyanannyi idős, mint ő. Azt is elmondták Toninak, hogy nem tartják világklasszis játékosnak, ezért nem érdemli meg azt a fizetést. Guardiola mindent megtett Kroos megtartása érdekében, de a tárgyalások akkor már elakadtak a vezetőség fukarsága miatt.”

2017-09-19 15:47 Jorge Valdano: „Ha Real Madrid mezt kéne vennem, akkor Asensióét választanám. Kedvelem azokat a játékosokat, akik okosak, és az egyszerű dolgokat is szépen csinálják. Tetszik Asensio személyisége és stílusa. Nagyon alacsony a hibás döntéseinek száma, rendkívül pontos és precíz.”

2017-09-18 20:36 Reinaldo Rueda, a Flamengo edzője: „Meglepett Vinícius mentális ereje. Habár a világ egyik legnagyobb klubja, a Real Madrid igazolta le őt, egyáltalán nem látszik semmilyen negatív változás rajta. Továbbra is nagyon alázatosan dolgozik az edzéseken, és jó viszonyt ápol a csapattársaival. Sportszakmai szinten sincs mit kifogásolnom, hiszen az elmúlt két évben folyamatos fejlődő tendenciát mutat. Biztos vagyok benne, hogy még ennél is sokkal jobb labdarúgó válik belőle a jövőben.”

2017-09-18 13:24 Predrag Mijatović: „Bale bebizonyította a Real Sociedad elleni mérkőzésen, hogy csatárként is megállja a helyét, ugyanakkor valamiért még mindig nem tudott beilleszkedni igazán a csapatba, ahogyan a városba sem. Külső szemlélőként nem akarok túlságosan okos lenni, de talán az lenne a legjobb, ha a klub eladná őt. Aranylabda? Idén Cristianónak kell megnyernie. A jövőm? Szívesen visszatérnék a klubhoz, de nem hiszem, hogy Florentino támogatja ezt az ötletet.”

2017-09-18 01:45 Jokin Aperribay, a Real Sociedad elnöke: „Hatalmas iramú mérkőzés volt, nem bírtuk tartani a lépést az ellenfelünkkel. Ha 1-1-nél bemegy az a lövés, amely végül a kapufán csattant, akkor talán máshogyan alakulnak a dolgok... Megpróbáltuk, de nem sikerült. A bíró? Néhol talán túlzottan kemény ítéletekkel büntette a játékosaimat.”

2017-09-18 01:42 Eusebio Sacristán, a Real Sociedad trénere: „A Real Madrid egy rendkívül erős csapat, ezt ma is bebizonyították, de a játékosaim mindent megtettek egy jobb végeredmény kiharcolásának érdekében, ez pedig azt bizonyítja, hogy továbbra is hiszünk a képességeinkben. Tetszett a küzdőszellemünk, ugyanakkor hiányzott a csapatomból az állandóság, illetve a gyors ritmusváltások, különösen az első félidőben.”

2017-09-17 17:19 Robert Lewandowski: „A Real Madriddal kapcsolatos pletykák? Nem gondolom, hogy a média minden egyes kitalációjára reagálnom kellene.”

2017-09-17 12:28 Gerónimo Rulli, a Real Sociedad hálóőe: „A Real Madrid minden meccsen favoritnak számít, de magabiztosan várjuk az összecsapást. Nagyon keményen dolgozunk.”

2017-09-16 18:19 Eusebio Sacristán, a Real Sociedad trénere: „Jól kezdtük a szezont, ezt a lendületet kell felhasználnunk a Real Madrid legyőzéséhez. Nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen a Madrid egy kiváló csapat, tele fantasztikus labdarúgókkal, de magabiztosan várjuk az összecsapást. Az erőnlétbeli fölény és a gyors átrendeződések tartoznak a legfőbb erényeik közé, de taktikailag is folyamatosan fejlődnek, köszönhetően Zidane-nak. Meg kell próbálnunk megakadályozni, hogy gólhelyzeteket alakíthassanak ki.”

2017-09-16 10:56 Álvaro Morata: „Zidane azt akarta, hogy maradjak. Madrid az otthonom, boldog voltam ott, de nem akartam még egy szezonig csereember lenni. Vannak olyan helyzetek, amikor el kell hagynod a komfortzónádat a személyes fejlődésed érdekében.”

2017-09-15 14:50 Gareth Bale: „Az összes elérhető trófeát meg szeretnénk szerezni idén. Háromszoros BL-győztes vagyok, ez egyéni és csapatszinten is rendkívüli eredmény, de nem elégszünk meg ennyivel. A góljaim? Mindegyiknek örülök, de fantasztikus lenne, ha egy döntőben is sikerülne betalálnom.”

2017-09-15 14:47 Sergio Canales, a Sociedad játékosa: „A Real Madrid jelenleg a világ egyik legerősebb csapata, így nehéz dolgunk lesz a legyőzésükkel. A sérültjeik listája nem jelent semmit, mert fantasztikus keretük van. Gyors, dinamikus akciókat kell vezetnünk, ha gólt akarunk szerezni.”

2017-09-14 21:59 Karim Benzema: „Nincs okom elhagyni a Real Madridot, hiszen sok játéklehetőséget kapok itt, és fantasztikus korszakát éli a klub. Az elvárások hatalmasok és keményen kell dolgoznom, ezzel tisztában vagyok. Ez a legerősebb Madrid, mióta megérkeztem. Ennek hátterében egyrészt az áll, hogy egy stabil mag már 6-7 éve együtt játszik, másrészt pedig az, hogy a cserejátékosok is képesek megteremteni a különbséget egy-egy összecsapáson. Neymar? Egy kicsit furcsa volt számomra az átigazolása, de biztosan megvoltak az okai.”

2017-09-14 14:30 Timo Werner: „Most kizárólag a jelenlegi csapatomra fókuszálok, de én is olvasok híreket. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem foglalkoztat a Real Madrid érdeklődése. Ötéves szerződést írtam alá a klubommal, de ez nem jelenti azt, hogy ki is fogom tölteni a teljes időtartamot.”

2017-09-14 14:25 Roberto Lago, az APOEL játékosa: „Az állítólagos kezezésem utáni tizenegyes még jobban megnehezítette az egyébként is lehetetlennek tűnő feladatot. A büntető elvégzése előtt Cristiano Ronaldo azt súgta nekem, hogy szerinte sem kellett volna befújni. Viccesnek tartom, amikor az olyan klubok, mint például a Real Madrid vagy a Barcelona a játékvezetésre panaszkodnak. A bírók hibáznak alkalmanként, ezen túl lehet lépni szerintem.”

2017-09-14 11:34 Giorgos Donis, az APOEL trénere: „Szinte teljesen esélytelenek voltunk a mérkőzésen. A Real Madrid könnyű győzelmet aratott, de azt hiszem, hogy azért sikerült megnehezítenünk a dolgukat. Sajnos nagyon nehéz csoportba kerültünk, de az elsődleges célunk az volt, hogy ott lehessünk a Bajnokok Ligája főtábláján. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem fogunk a továbbjutásra törekedni.”

2017-09-13 17:35 Pepe: „Nem vagyok szomorú amiatt, hogy távoztam a Real Madridból. Ez már a múlt. Nagyon, nagyon, nagyon jól éreztem ott magam, ahogy Portóban és a Marítimóban is, de most a jelenre és a Beşiktaşra szeretnék koncentrálni. Élvezni akarom a labdarúgást.”

Tabella