2018. június 20., szerda
tól ig

2018-06-20 00:19 A MARCA és a Goal is tényként közli, hogy a Real Madrid leigazolta Andriy Lunint. Ha minden igaz, a 19 éves ukrán hálóőr is részt fog venni a felnőtt csapat előszezon-túráján, Lopetegui mester pedig az ottani teljesítményének fényében dönt majd a további sorsáról. Hivatalos közlemény még nem látott napvilágot a transzferrel kapcsolatban, de a hírek szerint a királyi gárda nagyjából 14 millió eurót fizetett a Zorya Luhansk kapusának játékjogáért.

2018-06-19 08:10 Lucas Vázquez: „Sosem fordult meg a fejemben, hogy elhagyom a Real Madridot. Zidane szerencsére bízott bennem, így a klub oldaláról sem merült fel a távozásom. Lopetegui? Kiváló szakember, szerintem jól döntött a vezetőség.”

2018-06-19 07:56 Isco: „Remek hír számomra, hogy Lopetegui lett a Real Madrid vezetőedzője. Sok éve ismerjük egymást, hiszen az utánpótlás-válogatottakban is dolgoztunk együtt. Ő akkor is bízott bennem, amikor kevés lehetőséget kaptam a klubcsapatomban. A kirúgása? Nem fogok hazudni, ennek a döntésnek volt némi visszhangja az öltözőben, de igyekszünk inkább a céljainkra és a lehetséges sikerekre összpontosítani. Hangulat a válogatottban? Igaz a mondás, hogy olyan vagyunk, mint egy család. Itt nem számít a klubok közötti rivalizálás. Piqué és Alba ugyanolyan értékes tagjai a csapatnak, mint például Ramos vagy Nacho. Aranylabda? Nem gondolok ilyesmire, csak jól akarom végezni a dolgomat. Neymar? Nem hinném, hogy Florentino bárkiért is kifizet ennyi pénzt, de a világ legjobb játékosait mindig szívesen látjuk Madridban.”

2018-06-15 00:43 Sergio Ramos: „Elmondhatjuk a véleményünket, de az intézményi szintű döntéseket mások hozzák, mi csak szemléljük az eseményeket. Minél előbb elfelejtjük ezt az egészet, annál jobb, hiszen kellemetlen pillanatok ezek. Julen részese volt a világbajnoki projektnek, a felkészülésnek, mindennek. Ettől függetlenül a nemzeti csapat mindenek fölött áll, így a tornára kell koncentrálnunk.”

2018-06-14 11:11 Julen Lopetegui már a kilencedik olyan edző, aki pályafutása során a spanyol válogatottat és a Real Madridot is dirigálta. Az elődei: Francisco „Paco” Bru, José Ángel Berraondo, Jacinto Quincoces, Jose Villalonga, Luis Molowny, Miguel Muñoz, Antonio Camacho és Vicente del Bosque.

2018-06-14 10:23 Helyszíni riportok szerint Julen Lopetegui nagyon csalódottnak tűnt a repülőtéren és a repülőút során, többen is könnyek között látták őt. A hírek szerint Florentino Pérez támogatásáról biztosította a trénert, és többször is hangsúlyozta, hogy a Real Madrid vezetősége egyáltalán nem számított erre a reakcióra a szövetség irányából.

2018-06-14 08:40 Luis Rubiales, a Spanyol labdarúgó-szövetség elnöke: „Tegnap beszéltem Florentinóval. Nem vitáztunk, egyszerűen csak elmondtam neki, hogy én miképp látom ezt a dolgot. A Real Madrid vezetőségének beszélnie kellett volna velem, és jelezniük kellett volna, hogy szeretnék megszerezni Lopeteguit.”

2018-06-13 19:03 Julen Lopeteguit a krasznodari reptéren sikerült elkapnia az újságíróknak néhány szó erejéig: „Nagyon szomorú vagyok, de remélem, hogy Spanyolország megnyeri a világbajnokságot.”

2018-06-13 19:02 Juanma Rodríguez újságíró így reagált Lopetegui kirúgására: „Legalább több ideje lesz felkészülni a Real Madrid előszezonjára.”

2018-06-13 18:59 Egybehangzó sajtóértesülések szerint habár Julen Lopetegui még a Spanyol Labdarúgó-szövetség alkalmazottja volt a Real Madriddal való szerződés aláírásának időpontjában, a királyiaknak mégsem kell kifizetnie a tréner 2 millió eurós kivásárlási árát.

2018-06-13 12:18 HIVATALOS: A játékosok és a kapitányok akarata ellenére a spanyol szövetség menesztette posztjáról Julen Lopetegui szövetségi kapitány, egy nappal a világbajnokság kezdete előtt. Luis Rubiales azzal indokolta a döntést, hogy a tárgyalásokból teljesen kihagyták a szövetséget, s mindössze öt perccel a hivatalos bejelentés előtt értesült az eseményekről. Az elnök ugyanakkor kiemelte, hogy a barátság jegyében váltak el Lopeteguivel, aki nagyszerű munkát végzett a nemzeti csapat élén.

2018-06-07 08:40 Dani Carvajal még mindig problémákkal küzd a sérülése miatt. Spanyol hírek szerint, amennyiben nem sikerül időben felépülnie, és több mérkőzést is ki kellene hagynia a világbajnokságon, Julen Lopetegui Jesús Vallejót vagy a Villarreal középpályását, Rodrit hívhatja be helyette, hiszen jelenleg ők a keret tartalékjátékosai.

  • Forrás: xinhuanet.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-05-28 12:54 A hírek szerint a Dani Carvajalon elvégzett orvosi vizsgálatok arra az eredményre vezettek, hogy kisebb mértékben sérült meg a féliginas combhajlító izma, mint arra előzetesen számítani lehetett. Ez azt jelenti, hogy nincs kizárva a vb-n való szereplése. A döntés a szövetségi kapitány, Lopetegui kezében van, aki egyébként Madridba küldte a válogatott orvosát, Óscar Celadát, hogy az felügyelje a vizsgálatokat.

2018-05-21 17:20 Míchel ezt üzente a spanyol vb-keretből kimaradó Moratának: „Én is azok közé tartozom, akik úgy gondolják, hogy nem szerencsés elhagyni a Real Madridot. Nem tudom, hogy miért távozott. Talán több játéklehetőségre vagy magasabb fizetésre vágyott, talán az angol ligában akart játszani. De abban biztos vagyok, hogy nem találta meg, amit keresett. Biztosan érzékenyen érintette őt Lopetegui döntése, de most már csak annyit tehet, hogy elfogadja azt.”

2018-03-28 00:55 Isco a tegnapi mérkőzés után: „Ezek a válogatott mérkőzések az életet jelentik számomra. Sok lehetőséget kapok, mert Lopetegui bízik bennem. Madridban nem érzem ezt, pedig alapvető fontosságú lenne. Talán bennem van a hiba, de nem tudom, hogyan nyerhetném el Zidane bizalmát.”

2018-03-25 19:17 Julen Lopetegui: „Isco rendkívül fontos játékos a válogatott számára. Eszem ágában sincs kritizálni egy edzőkollégám döntéseit, de bízom abban, hogy minél több lehetőséghez jut a Real Madridban.”

2018-03-16 14:44 Julen Lopetegui szövetségi kapitány Nachót, Carvajalt, Ramost, Iscót, Asensiót és Lucas Vázquezt is nevezte keretébe az Argentína és Németország elleni barátságos mérkőzésekre.

2018-01-30 08:19 Julen Lopetegui, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya: „Nem aggódom amiatt, hogy Isco és Asensio nem jut elég játéklehetőséghez Madridban.”

2017-11-13 14:28 Julen Lopetegui: „Isco? A válogatott orvosai azt tanácsolták, hogy engedjük haza. Úgy vélem, hogy minden további probléma nélkül képes lesz pályára lépni a Real Madrid soron következő bajnokiján.”

2017-11-10 09:57 Marco Asensio: „21 éves vagyok, készen állok mindenre, de természetesen megértem, hogy nem akarják nekem adni a Real Madrid vagy a spanyol válogatott karmesteri pálcáját. Vannak nálam sokkal tapasztaltabb játékosok is. Lépésről lépésre kell haladnom, hogy megtanuljam kezelni a nyomást. Isco? Nagyon jó a kapcsolatunk, a pályán és azon kívül is. Zidane és Lopetegui? Vannak köztük temperamentumbeli különbségek, de mindketten bíznak bennem, számomra pedig ez a legfontosabb.”

2017-10-07 10:33 Isco az albánok elleni mérkőzés után: „Büszke vagyok, hogy sikerült kiharcolnunk a világbajnoki szereplést. Nagyon örülünk ennek. Az elmúlt hetek politikai eseményei ellenére is kiváló teljesítményt nyújtottunk. A csapategység nagyon fontos számunkra. Szeretném megköszönni az edzőmnek, Lopeteguinak, hogy akkor is bízott bennem, amikor nem jutottam túl sok szóhoz a klubcsapatomban. Próbálom kemény munkával meghálálni a bizalmát.”

2017-09-03 14:31 Julen Lopetegui, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya: „Asensio nem a megszokott szerepkörében játszott, de így is fantasztikus teljesítményt nyújtott. A teljesítménye hatalmas sajtóvisszhangot váltott ki, természetesen pozitív értelemben, ám nem vagyok meggyőződve, hogy ez jó dolog egy ilyen fiatal játékos esetében. Egy 21 éves labdarúgónak nyugodt környezetre van szüksége a fejlődéshez. Isco? Az elmúlt néhány évben talán kevesebbet játszott a válogatottban, de ez nem jelenti azt, hogy a szakmai stáb ne viseltetett volna iránta bizalommal. Ő egy fantasztikus futballista, aki rengeteget javult a labda nélküli és a labdás játékban is.”

2017-08-31 03:03 Az AS szerint nagyon valószínű, hogy az olaszok elleni válogatott mérkőzésen Julen Lopetegui spanyol szövetéségi kapitány Asensiót is a kezdőcsapatba nevezi majd, méghozzá hamis kilencesként.

2017-05-19 21:58 Lopetegui, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya: „Asensio már bemutatkozhatott a felnőtt csapatban, ráadásul pont velünk. Igen magas szinten teljesít ellenére annak, hogy a Real Madriban kell bizonyítania, ahol pedig nem könnyű megfelelni az elvárásoknak.”

2017-05-19 21:21 Lopetegui, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya: „Isco? Mindannyiunkat lenyűgöz a játéka, a jelenléte pedig bizakodással tölt el. Tetszik a játékstílusa és örülünk a jelenlegi formájának. Már akkor is rajongtunk érte, amikor kevesebb szerephez jutott a Real Madridban, később azonban azt is bizonyította, hogy képes a fejlődésre.”

2017-05-19 12:26 Julen Lopetegui keretet hirdetett a Kolumbia elleni barátságos mérkőzésre, illetve a Macedónia elleni világbajnoki selejtezőre. A csapatban Sergio Ramos, Dani Carvajal, Nacho, Isco, Marco Asensio és Álvaro Morata kapott helyet a blancók játékosai közül.

2017-05-16 05:52 A Cadena SER értesülései szerint nagyon valószínű, hogy Julen Lopetegui, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya Asensiót is nevezni fogja a Kolumbia elleni barátságos mérkőzésre, illetve a Macedónia elleni világbajnoki selejtezőre.

2017-05-05 01:19 Nacho: „A legjobb döntést hoztam meg, amikor a maradás mellett tettem le a voksomat. Ott vagyok, ahol mindig is lenni akartam, ráadásul nagyon sokat játszom. Azért maradtam, mert a klub és az edzőm is bizalmat mutatott irányomba. Jövő? Az az egyik célom, hogy Julen Lopetegui számoljon velem a világbajnokságon, de addig még nagyon sokat kell dolgoznom. A visszavonulásom után szeretnék kapcsolatban maradni a futballal, vagy esetleg egy másik sportággal. Talán edző leszek.”

2017-04-03 01:41 Casemiro: „A válogatott szünet után Lopetegui viccesen megkérdezte, hogy nem akarok-e a spanyol válogatottban játszani, de természetesen én nagyon büszke vagyok a nemzetiségemre. A Makélélével való összehasonlítások onnan erednek, hogy a társaim, Luka és Toni közel olyan tehetségesek, mint Zidane volt. Az edzőm mindig arra kér, hogy a védekezés mellett vegyem ki a részem a labdajáratásokból is. Nehéz volt megszoknom a tényt, hogy Zinédine Zidane az edzőm, mert ő volt gyerekkorom példaképe. Edzőként is tisztelem őt, hiszen történelmet írt a Real Madriddal.”

2017-01-31 08:41 Julen Lopetegui, Spanyolország szövetségi kapitánya: „Azt szeretnénk, ha Álvaro Morata többet játszana. Fenomenális volt a Sociedad ellen.”

  • Forrás: cadenaser.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Tabella