2018. július 22., vasárnap
tól ig

2018-07-22 20:45 A spanyol lapok értesülései szerint Cristiano Ronaldo távozása óta a Luka Modrić nevével fémjelzett mezek a legkelendőbbek a Real Madrid hivatalos boltjaiban.

2018-07-19 11:41 Julio Maldonado, a COPE újságírója: „Aranylabda? Griezmann komoly esélyes, ott van Modrić, és persze nem zárhatjuk ki Cristianót és Messit sem. Engem nem érdekelnek túlzottan az egyéni díjak. A világbajnokságon is világossá vált, hogy a futballban csak csapatszintű munkával érhetsz el sikereket.”

2018-07-14 21:37 Kaká: „Modrić játékát nézve az emberek azt gondolhatják, hogy a futball egy egyszerű játék, de higgyétek el, hogy ez egyáltalán nincs így. Valójában nagyon nehéz játszani ezt a játékot, ez pedig hatványozottan igaz akkor, ha egy világbajnokságról beszélünk. Modrić viszont úgy játszik, mintha ez a legtermészetesebb dolog lenne. Számára ez csak egy tánc.”

2018-07-14 21:29 Luka Modrić az általa játszott döntők közül az utolsó tíz mindegyikét megnyerte. A horvát középpályás utoljára 2013-ban hagyta el a vesztes csapat tagjaként a pályát egy döntőt követően, akkor a Király-kupában maradt alul a Real Madriddal a városi riválissal szemben.

2018-07-14 21:09 Modrić: „Az Aranylabda egy nagyszerű elismerés, de jelenleg nem az egyéni díjak élveznek prioritást. Az a legfontosabb, hogy sosem szabad feladni, mindig hinnünk kell önmagunkban. Az életben vannak nehézségek, de harcolni kell azért, hogy valóra váltsuk az álmainkat.”

  • Forrás: euronews.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-07-14 11:01 Drogba: „Modrić a döntőig vezette hazája válogatottját, ami nagyszerű eredmény tőle. Tíz éve nyújt már kimagasló teljesítményt. Teljesen megérdemelt győzelem lenne, ha ő kapná az Aranylabdát.”

  • Forrás: theguardian.co.uk
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-07-12 10:29 Modrić: „Cristiano egészen különleges, sajnálom, hogy elment. Szeretnék köszönetet mondani neki mindenért, amit a Madridért tett. A legjobbakat kívánom neki, kivéve akkor, ha a Madrid ellen lép majd pályára.”

2018-07-12 08:30 Ivan Rakitić: „Itt az ideje, hogy Luka megnyerje az Aranylabdát.”

2018-07-12 08:22 Luka Modrić: „Extra motivációt jelentett, hogy az angolok olyan dolgokról beszéltek a mérkőzés előtt, amiknek nem volt valóságalapja. Ez még inkább arra sarkallt mindenkit, hogy legyőzzük őket. Az angol újságírók és televíziós szakértők lebecsülték Horvátországot, de ez nagy hiba volt. Természetesen mi is hallottuk és olvastuk a szavaikat, de mind azt mondtuk: »rendben, majd meglátjuk, hogy ki a fáradt!«. Sokat fejlődtünk erőnlétileg, és lenyűgöző érzés három hosszabbításban is továbbjutni. Aranylabda? Nem foglalkozok ezekkel a dolgokkal, csak arra vágyok, hogy megnyerjük a világbajnokságot. Vasárnap 22 harcos lesz a pályán. Franciaország a legkeményebb ellenfél, akikkel találkozunk a világbajnokságon. Ha nyerünk, akkor befestetem a hajam, mindannyian így teszünk!”

2018-07-10 12:10 Mario Mandžukić: „Modrić már évek óta nagyon magas szinten játszik. Azt hiszem, ő az egyik legjobb és legelegánsabb középpályás, akit valaha láttam. Minden dicséretet megérdemel, amit mostanában kap a médiától és a szurkolóktól. Ő a válogatott vezére és kapitánya. Ha megkapná az Aranylabdát, az kétségtelenül egy megérdemelt siker lenne számára.”

2018-07-09 09:48 Jorge Valdano: „A Real Madridot elhagyni sosem okos döntés, Cristianót viszont egy okos embernek ismertem meg. Ha távozik, azzal sokkal többet veszít, mint fordítva. Modrić? Olyan szintet képvisel, mint a nyolc évvel ezelőtti Iniesta. A világbajnokságon már csak kevés olyan játékos van versenyben, akik valóban tudnak futballozni, de ő közéjük tartozik.”

2018-07-08 10:12 Modrić az oroszok elleni meccs után: „Úgy gondolom, hogy Cristiano a Real Madrid játékosa marad. Nem tudom elképzelni őt egy másik európai csapat mezében. Ő a világ legjobbja, rengeteget jelent számunkra a jelenléte.”

2018-07-07 23:02 Luka Modrić több mint 100 passzt teljesített az oroszok elleni mérkőzésen, erre még soha egyetlen horvát játékos sem volt képes világbajnoki mérkőzésen.

2018-07-07 14:02 Ivan Rakitić: „A mi vezérünk nem más, mint Modrić. Minden honfitársam számára büszkeség, hogy egy ilyen játékos képviseli a nemzeti csapatot. Nem örülök annak, hogy a Madrid játékosa, mert a jelenlétével és a tehetségével másokat is jobbá tesz. Teljesen egyértelmű a különbség akkor, ha nincs ott a pályán.”

2018-07-06 22:02 Branko Ivanković, a Dinamo Zágráb és Luka Modrić korábbi edzője: „Nagyon büszkévé tesz a tudat, hogy egykor én is edzhettem Luka Modrićot. Már akkor megmondtam, hogy egy nap a világ egyik legjobb játékosa lesz. Annak idején a brazil Diegóhóz hasonlítottam, de a legtöbben csak kinevettek. Pedig teljesen egyértelmű volt, hogy Luka maga a megtestesült energia, szenvedély. Ami a leginkább megkülönbözteti őt a többiektől, hogy kortól, poszttól és gyakorlatilag mindentől függetlenül képes napról napra jobbá válni.”

2018-07-04 22:46 Ivan Perišić: „Azt hiszem, teljesen egyértelmű, hogy mit jelent Modrić a Real Madrid, és ugyanígy a horvát nemzeti csapat számára. Ő egy igazi vezér.”

2018-07-02 14:11 Már csak öt madridista (Varane, Marcelo, Casemiro, Modrić és Kovačić) van versenyben a világbajnoki trófeáért. Az Oroszországból hazautazók legfeljebb az első néhány napját hagyják ki az előszezonnak, s így minden bizonnyal ott lesznek az Atlético Madrid ellen, a szezon első tétmeccsén.

2018-06-29 21:13 Ivan Rakitić: „Teljesen egyetértek azzal, hogy Modrić a valaha volt legjobb horvát futballista, ugyanakkor ő több ennél: egy nagyszerű barát és egy valódi vezér is. Olyan számomra, mint egy idősebb testvér. Kiváltságos érzés a csapattárásnak lenni és testközelből tanulni tőle.”

2018-06-27 23:21 Christian Eriksen: „Modrić kivételes dolgokra képes a labdával. Mindig különleges érzés pályára lépni ellene, egyrészt mert egy fantasztikus játékos, másrészt mert pedig a Tottenham élő legendája. Még a mai napig is sokat hallani róla a klubnál. Már nagyon várom a Horvátország elleni meccset.”

2018-06-24 19:03 Dejan Lovren: „Modrić jelenleg a világ egyik legjobb játékosa. Ha spanyol vagy német lenne, akkor akár még az Aranylabdát is megnyerhetné, de a mi hazánk egy kis ország, amely sokkal kevesebb figyelmet kap.”

2018-06-23 14:19 Jamie Redknapp, egykori angol válogatott labdarúgó: „Míg Argentína válogatottja egyéniségekből áll, addig Horvátország igazi csapatként dolgozik, ráadásul Luka Modrić játszik a középpályájukon. Mindenki meggyőződhet arról, hogy Modrić igazi klasszis. Ő és Cristiano a többiek előtt járnak a világbajnokságon. Ha a csapatod bajban van, nincs olyan játékos, aki jobban tudná kezelni a nyomást, mint ők. Modrić mindig megpróbálja visszaszerezni a labdát, ha pedig nála van, képes megtartani és kizökkenteni a mérkőzést annak ritmusából. Ez az igazán bátor játékosok ismérve. Luka olyan passzokat ad, amelyek későbbi lehetőséget teremtenek. Úgy lát és gondolkodik a pályán, ráadásul olyan technikai képeségekkel rendelkezik, ami lehetőséget ad a társaknak a helyzetek kialakítására. Képes középen és 10-esként is játszani, nem véletlen, hogy a Liverpool, valamint Argentína ellen is ő lopta el a showt. Mindig is frusztrált, hogy ennyire alulértékelik, pedig évek óta a csúcson van. Nem kétséges, hogy ő a világ legjobb középpályása.”

  • Forrás: express.co.uk
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-06-21 11:45 Angol pletykák szerint Nabil Fekir lehet Lopetegui első igazolása, de ennek elsősorban akkor van realitása, ha a Kroos–Kovačić–Modrić trióból távozik valaki.

2018-06-20 08:32 Ryan Giggs: „Annak idején azt hittük, hogy Pogba az a középpályás, akire szükségünk van. Azonban sajnos nem terem minden fán olyan játékos, mint Modrić vagy Kroos, akik képesek bármeddig tartani a labdát.”

2018-06-04 13:04 A tegnapi Horvátország-Brazília mérkőzésen Luka Modrić és Neymar mezcseréje közben a horvát középpályás azt mondta a brazil támadónak, hogy a Real Madridnál várják őt. Luka ezzel Sergio Ramos, Carvajal, Marcelo, Casemiro, Achraf és Varane társaságához csatlakozott, akik korábban már mind nyíltan kifejezték, hogy örömmel fogadnák a PSG támadójának lehetséges érkezését.

2018-05-29 19:17 Modrić: „Szeretném, ha egy-egy passz alkalmával annyira nyugodt és higgadt lennék, mint Toni. Egyszerűen hihetetlen, hogy sosem megy fel a pulzusa. Én is nyugodt személyiség vagyok, de közel sem annyira, mint ő. Kroos a világ egyik legjobb középpályása, és bár különböző a személyiségünk, élvezem, hogy mellette játszhatok.”

2018-05-29 09:40 Luka Modrić minden egyes szerelési kísérlete sikeres volt a Liverpool elleni döntőben. Az angol Daily Mail viszont megemlíti, hogy ezzel a statisztikával nem lehet leírni, hogy mennyire tehetséges játékosról van szó. Ahhoz, hogy észrevegyük, mennyire fontos eleme a Real Madridnak, csak az ő játékára kell koncentrálnunk. A lap megemlíti továbbá, hogy egy igazi profiról van szó, aki az erőt és a technikai tudást egyedülálló módon ötvözi a pályán.

  • Forrás: dailymail.co.uk
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-05-28 13:05 Nyolc Real Madrid-játékos került be az UEFA 2017/18-as, 18 fős BL-álomkeretébe: Navas, Ramos, Varane, Marcelo, Kroos, Modrić, Casemiro és Cristiano Ronaldo. A többiek: Alisson, Džeko, Kimmich, James Rodríguez, Messi, De Bruyne, Chiellini, Van Dijk, Firmino és Salah. A képzeletbeli csapat vezetőedzői posztját Zidane kapta meg.

2018-05-23 00:01 Tegnap este volt a Keylor Navas életútját feldolgozó film madridi bemutatója. A Hombre de fe („A hit embere”) címet viselő alkotás hatalmas sikert aratott Costa Ricában, és hamarosan Argentínában, Chilében és Mexikóban is vetíteni fogják. A premierre egyébként nemcsak Navas, hanem Ramos, Lucas, Marcelo, Modrić, Kovačić, Achraf és Vallejo is ellátogatott.

2018-05-17 02:08 Modrić idénybeli hetedik gólpasszát, míg Kroos idénybeli ötödik gólját szerezte a Celta Vigo elleni mérkőzésen. Ez mindkettejük számára egyéni rekord.

2018-05-15 16:47 Megérkezett a németek és a horvátok vb-kerete is, egyelőre még szűkítés előtt. Nem meglepő módon Toni Kroos, Luka Modrić és Mateo Kovačić is ott van a beválogatott játékosok között.

Tabella