2017. október 21., szombat
tól ig

2017-10-20 00:41 Paco Buyo, a Real Madrid egykori kapusa: „Mariano és Morata hiánya? Álvaro góljai talán valóban jól jönnének, de szerintem van elég jó a csapat kerete ahhoz, hogy pótolják a távozókat. Elvégre ők Európa bajnokai, és tulajdonképpen a világé is... az új érkezők hatalmas potenciált rejtenek magukban. Tavasszal van szükség a csúcsformára, nem most.”

2017-10-17 08:52 Fernando Llorente, a Tottenham támadója: „Morata anélkül szerzett rengeteg gólt a tavalyi szezonban, hogy a gálatizenegy tagja lett volna. A találataival hatalmas szerepet vállalt a trófeaszerzésben. Ha brazil lett volna, akkor máshogy vélekedtek volna róla az emberek. Madridban nagyon nehéz játéklehetőséghez jutni, csak a legjobbak számára van hely. Biztosan voltak még más fiatalok is, akik olyan tehetséggel voltak megáldva, mint Asensio, de egyszerűen nem kaptak esélyt a bizonyításra.”

2017-09-30 07:35 Gianfranco Zola: „Morata jelenleg még nincs azon a szinten, mint Diego Costa. Technikailag rendkívül képzett. Nyilvánvaló, hogy sok kiváló tulajdonsága van; jó a levegőben és jól kezeli a labdát. Játszott a Juventusban és a Real Madridban is. Nagy csapatok, de nem kapott állandó szerepet, én pedig tudni szeretném ennek az okát. Úgy gondolom, hogy ez ebben az idényben ki fog derülni.”

2017-09-16 10:56 Álvaro Morata: „Zidane azt akarta, hogy maradjak. Madrid az otthonom, boldog voltam ott, de nem akartam még egy szezonig csereember lenni. Vannak olyan helyzetek, amikor el kell hagynod a komfortzónádat a személyes fejlődésed érdekében.”

2017-09-07 00:08 Paco Buyo, a Real Madrid egykori hálóőre: „Morata egy rendkívül gólerős játékos, aki remek statisztikákkal rendelkezik. Vele a csapatban biztosan nem döntetlennel végződött volna a Valencia elleni összecsapás. Nem értem a klub döntését. Ha már elengedték őt, akkor igazolni kellett volna valakit a helyére.”

2017-08-20 16:07 Álvaro Morata: „Szeretnék áttörést elérni a Chelsea-ben. Jól játszottam a Real Madridban és a Juventusban, de úgy gondolom, hogy elmaradt az az áttörés, amit mindenki várt tőlem. A csapat fontos játékosává kell válnom, a spanyol válogatottban is. A legjobb korban vagyok, karrierem legszebb pillanatai még előttem vannak. Jó mérkőzéseket játszottam a BL-ben, de csak havonta egyszer. Minden héten játszanom kell, gólokat kell szereznem és a legmagasabb szinten kell játszanom. Ezért dolgozom.”

2017-08-19 15:18 Álvaro Morata: „Nehéz volt búcsút intenem a Real Madridnak, de nagy segítség volt a döntésben, hogy a Chelsea és Antonio Conte volt érdekelt a megszerzésemben. Szeretném tovább építeni a karrieremet, ehhez pedig nem is lehetnék ennél jobb helyen. Minél több trófeát szeretnék nyerni.”

2017-07-24 21:53 Álvaro Morata: „Nehéz elhagyni a Real Madridot, de sokkal könnyebbé teszi a döntést, ha egy olyan csapat is a kérőid között szerepel, mint a Chelsea.”

2017-07-19 18:54 Az Onda Cero is tényként közli, hogy Álvaro Morata a Chelsea játékosa lesz.

2017-07-19 18:13 Az AS és a MARCA is tényként közli, hogy Álvaro Morata a Chelsea játékosa lesz. A spanyol középcsatár néhány órán belül elhagyja a csapat amerikai edzőtáborát, hogy Londonba utazzon a szükséges orvosi vizsgálatok elvégzésének érdekében. Álvaro nagyjából 80 millió euróért fog csapatot váltani. Az üzlet nagyon biztosnak tűnik, a Chelsea csapata ugyanis jelenleg első számú középcsatár nélkül áll, az ügyletről pedig számos további olasz és angol forrás is beszámol.

2017-07-19 09:31 Az AS információi szerint Zidane Morata távozása esetén sem nézne új támadó után, mivel a francia úgy véli, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, valamint Borja Mayoral képesek lesznek megbirkózni a feladattal.

2017-07-18 10:48 A MARCA szerint amennyiben Danilo és Morata végül mégis eladásra kerülnek, összesen 100 millió euró bevétellel számolhat majd a klub. A brazil védő 30 millió euróért, a spanyol támadó pedig 70 millió euróért kelhet el.

2017-07-18 10:45 A MARCA szerint a Real Madrid nem szeretné eladni sem Danilót, sem Moratát. A vezetőség egyedül olyan játékosokat nem akar a keretben látni, aki távozni szeretne, ezért is engedték el James Rodríguezt.

2017-07-18 10:42 Az Evening Standard szerint a Manchester City kívánságlistáján ott van Álvaro Morata neve is. Az AS mindeközben arról számol be, hogy az AC Milan mellett már a Chelsea is fokozottan érdeklődik a támadó iránt, és az sem kizárt, hogy egyfajta licitháború alakul majd ki a két klub között.

  • Forrás: standard.co.uk; as.com
  • Szerző(k): K. Kristóf

2017-07-18 01:31 A COPE információi szerint az AC Milan komolyan gondolja Álvaro Morata leszerződtetését. A milánói klub 75 millió eurót, és további 10 milliónyi bónuszt hajlandó fizetni a spanyol középcsatárért.

2017-07-17 16:24 Massimiliano Mirabelli, az AC Milan sportigazgatója: „Már régóta figyeljük Moratát, mindig is a lehetséges érkezőink közé tartozott, de a helyzet bonyolulttá vált a Bajnokok Ligája döntője után, amikor más csapatok is elkezdtek érdeklődni. Emiatt megakadtak a tárgyalások. Nem zárjuk ki a lehetőséget, hogy ismét asztalhoz üljünk a megfelelő személyekkel, de ennek a mi feltételeink szerint kell történnie.”

2017-07-17 11:42 Juan Mata, a Manchester United labdarúgója: „Motiválóan hat ránk, hogy a Real Madrid ellen kell majd játszanunk. Jelenleg talán ők az erősebbek, hiszen bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyertek, de mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében. Az átigazolási pletykák? Eléggé valószínűtlennek tartom Morata érkezését. Ő egy nagyszerű játékos, de sok az akadályozó körülmény. A dolgok talán megváltoznak az utolsó néhány napban. A legjobbakat kívánom neki. Ami De Geát illeti, úgy vélem, hogy maradni fog.”

2017-07-17 01:53 A MARCA információi szerint Álvaro Morata továbbra is távozni szeretne. Miután a Manchester United leigazolta a belga Romelu Lukakut, az AC Milan maradt a legreálisabb opció a spanyol támadó számára, a milánói klub kínai vezetősége ugyanis hajlandó tárgyalásokba kezdeni a Real Madrid képviselőivel. Az AC Milan vezérigazgatója, Marco Fassone egyébként nyíltan kimondta egy vasárnapi interjúban, hogy Morata is a klub lehetséges célpontjai között szerepel. Mindeközben a La Gazzetta dello Sport arról számol be, hogy Morata hamarosan aláír az említett csapathoz...

2017-07-16 11:59 Ander Herrera, a Manchester United játékosa: „Már nagyon várom a Real Madrid elleni mérkőzést. Fontos megmérettetés lesz ez a csapat számára, de ha a Juventus lenne az ellenfél, akkor is ugyanilyen motivált lennék. Az átigazolási pletykák? Azt hittem, hogy Morata hozzánk fog szerződni. Nagy kár, hogy nem így történt, mert egy kiváló játékosról beszélünk. Ami De Geát illeti, én úgy látom, hogy jól érzi magát itt. Ő a világ legjobb kapusainak egyike, ezért mindent meg fogok tenni, hogy rábírjam a maradásra.”

2017-07-16 11:48 José Mourinho: „Különösen kedvelem Álvaro Morata stílusát. Élvezettel figyeltem a fejlődését a Real Madridban, majd a Juventusnál is. Fájó, de úgy gondolom, nem fogjuk tudni megszerezni. Florentino Pérezen és José Ángel Sánchezen múlik, hogy leigazoljuk-e. A Madrid szabja meg a játékosai árát, és ahogy már elmondtam, eddig nem sikerült megegyezésre jutnunk. Álvaro az én irányítom alatt debütált a Real Madridban...”

  • Forrás: mirror.co.uk
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2017-07-15 11:25 A torinói Tuttosport szerint a Milánóba szerződő Leonardo Bonucci tegnap este felhívta korábbi csapattársát, Álvaro Moratát, és arról próbálta őt meggyőzni, hogy ő is igazoljon az AC Milan együtteséhez.

2017-07-15 01:05 José Mourinho: „Valóban érdeklődtünk Morata iránt, de a két klubnak nem sikerült megállapodásra jutni az anyagi kérdésekben. Mindazonáltal a Real Madridnak jogában áll annyit kérnie a játékosaiért, amennyit csak akar. Erről nem a vásárló fél dönt. Nem kritizálok senkit, ez minden. Az UEFA-szuperkupa? Nem is lehetne jobb ellenfelünk. Itt két óriás fog találkozni.”

2017-07-14 11:12 A Cadena SER úgy tudja, a klub döntésének értelmében továbbra sem záródott be Álvaro Morata előtt a távozás ajtaja. Ha el akarja hagyni a csapatot, akkor megteheti, a Real Madrid ugyanakkor szeretné őt megtartani.

2017-07-13 22:51 A MARCA szerint a Real Madrid azért határozta meg 90 millió euróban Morata kivásárlási árát, mert Zinédine Zidane a játékos maradását preferálta a távozással szemben, így csak akkor váltak volna meg a támadótól, ha egy igazán jó, visszautasíthatatlan ajánlat érkezik érte. A maradásával viszont mindkét fél boldog és elégedett.

2017-07-13 09:47 David Alonso spanyol sportújságíró információi szerint Álvaro Morata évi 30 millió eurót kereshetne egy kínai csapatban, de a saját nevelésű támadónak esze ágában sincsen elhagyni Európát. Alonso, aki egyébként az Onda Cero munkatársa, arról is beszámol, hogy a Manchester United évi nettó 13 milliós fizetést ajánlott Moratának, de a Real Madrid az utolsó pillanatban elállt az üzlettől.

2017-07-12 10:34 Angol pletykák szerint nagyon könnyen meghiúsulhat a Chelsea–Morata házasság. A Chelsea vezetősége továbbra is sokkalja a spanyol támadóért kért vételárat, így a londoniak elkezdtek egy másik támadó, Pierre-Emerick Aubameyang iránt érdeklődni. A gaboni középcsatár akár már 65 millió fontért is megszerezhető.

2017-07-12 00:40 Hugo Sánchez: „A Real Madridnál minden mérkőzésen bizonyítanod kell, hogy a következőn is számíthat rád az edző. Többet és többet kell beleadnod, amihez nyilvánvalóan erős karakterre van szükség, és szerintem ez hiányzott Jamesből. Morata? Az ő eladása egy olyan luxus, melyről remélem, hogy nem szükséges. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy jobban szeret játszani, mint padot melegíteni. Ez a közelgő világbajnokság miatt még fontosabb számára, hiszen ő akar lenne a spanyol válogatott kezdőcsatára.”

2017-07-11 10:11 A MARCA információi szerint Álvaro Morata tegnap beszélt Zinédine Zidane-nal, és tájékoztatta edzőjét, hogy csak akkor fog távozni, ha a klub azt szeretné.

2017-07-10 11:02 A MARCA szerint nem kizárt, hogy a Chelsea élénk érdeklődése miatt Álvaro Morata nem utazik el a csapat amerikai túrájára.

2017-07-10 10:48 A Real Madrid vezetősége idén nyáron kísértetiesen hasonló átigazolási politikát folytat, mint 2013-ban, amikor szintén az akkori U21-es Eb sztárjait sikerült a klubhoz csábítani. A Castillából akkor került fel véglegesen Morata és Nacho, az igazolások között pedig olyan nevek szerepeltek, mint Carvajal vagy éppen Isco, akik mind nagy szerepet vállaltak a Tizedik megnyerésében.

Tabella