2018. május 21., hétfő
tól ig

2018-05-21 17:20 Míchel ezt üzente a spanyol vb-keretből kimaradó Moratának: „Én is azok közé tartozom, akik úgy gondolják, hogy nem szerencsés elhagyni a Real Madridot. Nem tudom, hogy miért távozott. Talán több játéklehetőségre vagy magasabb fizetésre vágyott, talán az angol ligában akart játszani. De abban biztos vagyok, hogy nem találta meg, amit keresett. Biztosan érzékenyen érintette őt Lopetegui döntése, de most már csak annyit tehet, hogy elfogadja azt.”

2017-12-07 15:27 Borja Mayoral átlagosan 109 percenként szerez gólt. Ezzel nemcsak Karim Benzemát (234 perc/gól), de Álvaro Moratát (Chelsea, 145 perc/gól) és Marianót (Lyon, 117 perc/gól) is megelőzi.

2017-11-12 11:08 Morata: „Isco kapott egy rúgást, de semmi komoly nem történt. Ő egy fenomén, minden dicséretet megérdemel, amit kap. Amikor ő boldog, mindenki más is boldog a csapatban.”

2017-11-09 09:41 Álvaro Morata: „Sosem mondtam olyat, hogy a Real Madrid úgy kezelt engem, mint egy gyermeket. Ez csak egy újságírói tévedés volt. Egyáltalán nem bántam meg, hogy visszatértem Madridba, hiszen nagyszerű barátokra találtam, és a válogatottba is ennek köszönhetően kerültem be. Biztosan nem fogok ünnepelni, ha ellenük találok be a jövőben. Cristiano rossz formája? Nem tartom fair dolognak, hogy folyamatosan mikroszkóppal figyelik a teljesítményét. Egy kívülálló talán máshogyan vélekedik ezekről a dolgokról, de egy csatár számára teljesen normális dolog, hogy idegesen megy haza, ha nem sikerült betalálnia. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb időszakai, de Cristiano a világ egyik legjobbja, egy igazi ragadozó.”

2017-11-08 20:09 Álvaro Morata: „A Real Madrid az a Real Madrid, minden játékos ott akar futballozni, de ez nem sokat ér, ha nem kapsz tényleges játéklehetőséget. Végül azért döntöttem a távozás mellett, mert a Real Madrid nem tudta megadni azt, ami számomra a legfontosabb: hogy minden vasárnap ott lehessek a pályán. Sokan azt mondják, hogy nem volt bátorságom maradni és megharcolni a helyemért. Tévednek. Egész életemben azért harcoltam, hogy a Madrid kezdőcsapatának tagja lehessek. Nem akartam távozni, de így alakult. Zidane? Hálás vagyok neki, mert bajnokságot és BL-t nyerhettem az irányítása alatt. Őszinte volt velem: azt mondta, hogy ha minden hétvégén játszani szeretnék, akkor az lenne a logikus lépés, ha távoznék.”

2017-11-07 01:24 Bernd Schuster: „Nagyon sajnálom Álvaro Morata távozását. Ez a transzfer érzékenyen érintette a Real Madridot, de Zidane-nak több lehetőség is a rendelkezésére áll, hogy megoldja a csatárgondokat.”

2017-10-30 12:14 Morata: „A Juventusnál volt a szerződésemben egy visszavásárlási opció, amit tiszteletben kellett tartani. A madridi visszatérésemet követően óriási csalódottságot éreztem - ugyanott találtam magam, ahol két évvel korábban voltam. Madridban úgy kezeltek, mint azt a srácot, aki a Juventushoz való távozásom előtt voltam. Olaszországba szinte gyerekként érkeztem, de futballistaként távoztam.”

  • Forrás: corrieredellosport.it
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2017-10-20 00:41 Paco Buyo, a Real Madrid egykori kapusa: „Mariano és Morata hiánya? Álvaro góljai talán valóban jól jönnének, de szerintem van elég jó a csapat kerete ahhoz, hogy pótolják a távozókat. Elvégre ők Európa bajnokai, és tulajdonképpen a világé is... az új érkezők hatalmas potenciált rejtenek magukban. Tavasszal van szükség a csúcsformára, nem most.”

2017-10-17 08:52 Fernando Llorente, a Tottenham támadója: „Morata anélkül szerzett rengeteg gólt a tavalyi szezonban, hogy a gálatizenegy tagja lett volna. A találataival hatalmas szerepet vállalt a trófeaszerzésben. Ha brazil lett volna, akkor máshogy vélekedtek volna róla az emberek. Madridban nagyon nehéz játéklehetőséghez jutni, csak a legjobbak számára van hely. Biztosan voltak még más fiatalok is, akik olyan tehetséggel voltak megáldva, mint Asensio, de egyszerűen nem kaptak esélyt a bizonyításra.”

2017-09-30 07:35 Gianfranco Zola: „Morata jelenleg még nincs azon a szinten, mint Diego Costa. Technikailag rendkívül képzett. Nyilvánvaló, hogy sok kiváló tulajdonsága van; jó a levegőben és jól kezeli a labdát. Játszott a Juventusban és a Real Madridban is. Nagy csapatok, de nem kapott állandó szerepet, én pedig tudni szeretném ennek az okát. Úgy gondolom, hogy ez ebben az idényben ki fog derülni.”

2017-09-16 10:56 Álvaro Morata: „Zidane azt akarta, hogy maradjak. Madrid az otthonom, boldog voltam ott, de nem akartam még egy szezonig csereember lenni. Vannak olyan helyzetek, amikor el kell hagynod a komfortzónádat a személyes fejlődésed érdekében.”

2017-09-07 00:08 Paco Buyo, a Real Madrid egykori hálóőre: „Morata egy rendkívül gólerős játékos, aki remek statisztikákkal rendelkezik. Vele a csapatban biztosan nem döntetlennel végződött volna a Valencia elleni összecsapás. Nem értem a klub döntését. Ha már elengedték őt, akkor igazolni kellett volna valakit a helyére.”

2017-08-20 16:07 Álvaro Morata: „Szeretnék áttörést elérni a Chelsea-ben. Jól játszottam a Real Madridban és a Juventusban, de úgy gondolom, hogy elmaradt az az áttörés, amit mindenki várt tőlem. A csapat fontos játékosává kell válnom, a spanyol válogatottban is. A legjobb korban vagyok, karrierem legszebb pillanatai még előttem vannak. Jó mérkőzéseket játszottam a BL-ben, de csak havonta egyszer. Minden héten játszanom kell, gólokat kell szereznem és a legmagasabb szinten kell játszanom. Ezért dolgozom.”

2017-08-19 15:18 Álvaro Morata: „Nehéz volt búcsút intenem a Real Madridnak, de nagy segítség volt a döntésben, hogy a Chelsea és Antonio Conte volt érdekelt a megszerzésemben. Szeretném tovább építeni a karrieremet, ehhez pedig nem is lehetnék ennél jobb helyen. Minél több trófeát szeretnék nyerni.”

2017-07-24 21:53 Álvaro Morata: „Nehéz elhagyni a Real Madridot, de sokkal könnyebbé teszi a döntést, ha egy olyan csapat is a kérőid között szerepel, mint a Chelsea.”

2017-07-19 18:54 Az Onda Cero is tényként közli, hogy Álvaro Morata a Chelsea játékosa lesz.

2017-07-19 18:13 Az AS és a MARCA is tényként közli, hogy Álvaro Morata a Chelsea játékosa lesz. A spanyol középcsatár néhány órán belül elhagyja a csapat amerikai edzőtáborát, hogy Londonba utazzon a szükséges orvosi vizsgálatok elvégzésének érdekében. Álvaro nagyjából 80 millió euróért fog csapatot váltani. Az üzlet nagyon biztosnak tűnik, a Chelsea csapata ugyanis jelenleg első számú középcsatár nélkül áll, az ügyletről pedig számos további olasz és angol forrás is beszámol.

2017-07-19 09:31 Az AS információi szerint Zidane Morata távozása esetén sem nézne új támadó után, mivel a francia úgy véli, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, valamint Borja Mayoral képesek lesznek megbirkózni a feladattal.

2017-07-18 10:48 A MARCA szerint amennyiben Danilo és Morata végül mégis eladásra kerülnek, összesen 100 millió euró bevétellel számolhat majd a klub. A brazil védő 30 millió euróért, a spanyol támadó pedig 70 millió euróért kelhet el.

2017-07-18 10:45 A MARCA szerint a Real Madrid nem szeretné eladni sem Danilót, sem Moratát. A vezetőség egyedül olyan játékosokat nem akar a keretben látni, aki távozni szeretne, ezért is engedték el James Rodríguezt.

2017-07-18 10:42 Az Evening Standard szerint a Manchester City kívánságlistáján ott van Álvaro Morata neve is. Az AS mindeközben arról számol be, hogy az AC Milan mellett már a Chelsea is fokozottan érdeklődik a támadó iránt, és az sem kizárt, hogy egyfajta licitháború alakul majd ki a két klub között.

  • Forrás: standard.co.uk; as.com
  • Szerző(k): K. Kristóf

2017-07-18 01:31 A COPE információi szerint az AC Milan komolyan gondolja Álvaro Morata leszerződtetését. A milánói klub 75 millió eurót, és további 10 milliónyi bónuszt hajlandó fizetni a spanyol középcsatárért.

2017-07-17 16:24 Massimiliano Mirabelli, az AC Milan sportigazgatója: „Már régóta figyeljük Moratát, mindig is a lehetséges érkezőink közé tartozott, de a helyzet bonyolulttá vált a Bajnokok Ligája döntője után, amikor más csapatok is elkezdtek érdeklődni. Emiatt megakadtak a tárgyalások. Nem zárjuk ki a lehetőséget, hogy ismét asztalhoz üljünk a megfelelő személyekkel, de ennek a mi feltételeink szerint kell történnie.”

2017-07-17 11:42 Juan Mata, a Manchester United labdarúgója: „Motiválóan hat ránk, hogy a Real Madrid ellen kell majd játszanunk. Jelenleg talán ők az erősebbek, hiszen bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyertek, de mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében. Az átigazolási pletykák? Eléggé valószínűtlennek tartom Morata érkezését. Ő egy nagyszerű játékos, de sok az akadályozó körülmény. A dolgok talán megváltoznak az utolsó néhány napban. A legjobbakat kívánom neki. Ami De Geát illeti, úgy vélem, hogy maradni fog.”

2017-07-17 01:53 A MARCA információi szerint Álvaro Morata továbbra is távozni szeretne. Miután a Manchester United leigazolta a belga Romelu Lukakut, az AC Milan maradt a legreálisabb opció a spanyol támadó számára, a milánói klub kínai vezetősége ugyanis hajlandó tárgyalásokba kezdeni a Real Madrid képviselőivel. Az AC Milan vezérigazgatója, Marco Fassone egyébként nyíltan kimondta egy vasárnapi interjúban, hogy Morata is a klub lehetséges célpontjai között szerepel. Mindeközben a La Gazzetta dello Sport arról számol be, hogy Morata hamarosan aláír az említett csapathoz...

2017-07-16 11:59 Ander Herrera, a Manchester United játékosa: „Már nagyon várom a Real Madrid elleni mérkőzést. Fontos megmérettetés lesz ez a csapat számára, de ha a Juventus lenne az ellenfél, akkor is ugyanilyen motivált lennék. Az átigazolási pletykák? Azt hittem, hogy Morata hozzánk fog szerződni. Nagy kár, hogy nem így történt, mert egy kiváló játékosról beszélünk. Ami De Geát illeti, én úgy látom, hogy jól érzi magát itt. Ő a világ legjobb kapusainak egyike, ezért mindent meg fogok tenni, hogy rábírjam a maradásra.”

2017-07-16 11:48 José Mourinho: „Különösen kedvelem Álvaro Morata stílusát. Élvezettel figyeltem a fejlődését a Real Madridban, majd a Juventusnál is. Fájó, de úgy gondolom, nem fogjuk tudni megszerezni. Florentino Pérezen és José Ángel Sánchezen múlik, hogy leigazoljuk-e. A Madrid szabja meg a játékosai árát, és ahogy már elmondtam, eddig nem sikerült megegyezésre jutnunk. Álvaro az én irányítom alatt debütált a Real Madridban...”

  • Forrás: mirror.co.uk
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2017-07-15 11:25 A torinói Tuttosport szerint a Milánóba szerződő Leonardo Bonucci tegnap este felhívta korábbi csapattársát, Álvaro Moratát, és arról próbálta őt meggyőzni, hogy ő is igazoljon az AC Milan együtteséhez.

2017-07-15 01:05 José Mourinho: „Valóban érdeklődtünk Morata iránt, de a két klubnak nem sikerült megállapodásra jutni az anyagi kérdésekben. Mindazonáltal a Real Madridnak jogában áll annyit kérnie a játékosaiért, amennyit csak akar. Erről nem a vásárló fél dönt. Nem kritizálok senkit, ez minden. Az UEFA-szuperkupa? Nem is lehetne jobb ellenfelünk. Itt két óriás fog találkozni.”

2017-07-14 11:12 A Cadena SER úgy tudja, a klub döntésének értelmében továbbra sem záródott be Álvaro Morata előtt a távozás ajtaja. Ha el akarja hagyni a csapatot, akkor megteheti, a Real Madrid ugyanakkor szeretné őt megtartani.

Tabella