2018. július 22., vasárnap
tól ig

2018-07-22 16:17 Neymar: „Biztos, hogy a PSG játékosa maradok. Vinícius és Rodrygo? Mindkettejükkel beszéltem, mielőtt aláírtak a Real Madridhoz. Sok szerencsét és rengeteg trófeát kívánok nekik.”

2018-07-21 12:18 Az AS is megerősíti, hogy a Real Madrid nem fogja kölcsönadni Viníciust.

2018-07-21 11:00 Ronaldo Nazário: „Vinícius egy nagyon tehetséges játékos, Brazília legnagyobb reménysége, aki most a legnagyobb színpadon, a leglátványosabb házban bizonyíthat. Ami engem illet, futballistaként itt voltam a legboldogabb, itt értem el pályafutásom legfontosabb dolgait. Ez a lehető legjobb hely egy labdarúgó számára.”

2018-07-20 17:57 A Mundo Deportivo értesülései szerint a klub egyik magas rangú vezetőségi tagja az alábbi kijelentést tette a mai ceremónián: „Ha az emberek meglátják Vinícius játékát, azonnal elfelejtik Mbappét”.

2018-07-20 13:36 Florentino Pérez beszéde: „Ahhoz, hogy a jövőben is valóra válthassuk a látszólag lehetetlent, bizalmat kell szavaznunk a fiataloknak. A Real Madridnál azt tűztük ki célul, hogy megkeressük a legtehetségesebb labdarúgókat, akik a jövőben meghatározó alakjaivá válhatnak ennek a sportágnak. Néhány nappal ezelőtt azt mondtam, hogy fantasztikus játékosokkal fogjuk megerősíteni a keretet, s pontosan ez az, amit most teszünk. Vinícius nemrég ünnepelte a 18. születésnapját, de már úgy tartják őt számon mint a brazil futball egyik legnagyobb csillaga. Hosszú ideje várunk erre a pillanatra. Vinícius, már 16 évesen is azt mondtad, hogy a Real Madrid mezében akarsz sikeres lenni, elutasítottad Európa legnagyobb klubjait, most pedig eljött az ideje, hogy tegyél is ezért az álomért. Nagyon keményen kell majd dolgoznod. Ami minket illet, biztosak vagyunk abban, hogy a jövő egyik legnagyobbja leszel.”

2018-07-19 11:34 Az Okdiario szerint a szakmai stáb arra a konklúzióra jutott az első edzések alapján, hogy Viníciús Júnior még nem áll készen a Real Madrid szintjére. Ennek megfelelően kölcsönben töltheti a következő idényt, de mindenképpen egy földrajzilag közeli klubnál (Getafe, Leganés, Rayo Vallecano), hogy ne szigetelődjön el ebben a számára még teljesen ismeretlen országban.

2018-07-18 13:38 Julen Lopetegui nem tétlenkedik. A spanyol mester mától kezdődően napi két edzést (egy délelőtti és egy esti) tart az irányítása alatt dolgozó 20 játékosnak, név szerint: Bale, Benzema, Vallejo, Llorente, Ceballos, Theo, Mayoral, Casilla, Vinícius, Lunin, Fede Valverde, Ødegaard, Raúl de Tomás, Óscar, Reguilón, Quezada, Sergio López, Javi Sánchez, León és Álex.

2018-07-16 11:43 Vinícius Junior jelenleg Valdebebasban, az edzőközpontban lakik, azonban a következő napokban igyekszik majd megtalálni új otthonát. A klub ebben és a spanyolországi élet minden más területén támogatni fogja az ifjú támadót. Mindezek alapján kétféle forgatókönyv valószínűsíthető: tagja lesz az első keretnek, vagy egy másik spanyol csapathoz megy kölcsönbe. A döntés az előszezonja alapján születik meg.

2018-07-14 21:00 Vinícius a madridi érkezését követően hétfőn csatlakozik az első csapat keretéhez, és Julen Lopetegui vezetésével megkezdi az első előszezonját a klubnál. A hivatalos bemutatására a hírek szerint csütörtökön kerül sor, ám csak az előszezont követően dönt majd az edzői stáb arról, hogy a bajnoki idényt is a Real Madriddal kezdi-e meg.

2018-07-12 15:28 Amennyiben bemutatkozik a Real Madrid felnőtt csapatában, Vinícius Jr. lehet az első olyan játékos a spanyol klub történelmében, aki a 2000-es években született.

2018-07-12 10:03 A Real Madrid három új igazolását, Viníciust, Odriozolát és Lunint is a jövő hét folyamán mutatják be a Santiago Barnabéu Stadionban.

2018-07-11 11:13 „Kicsit ideges vagyok. Izgatottan várom az életem új szakaszát. Ez a legnagyobb álmom, egy valódi kihívás, és remélem, Isten megáld, valamint a családom és a barátaim is segítenek majd” - nyilatkozta Vinícius Jr. A játékos pénteken érkezik Madridba, majd hétfőn csatlakozik az előszezonra készülő kerethez.

2018-07-06 21:41 A francia Sportune információi szerint Vinícius 7,5 millió eurót fog keresni a Real Madridnál. Érdekesség, hogy az első keret tagjai közül Asensio, Casemiro és Carvajal sem keres ennyit jelenleg. A Barcelona egyébként 9 millió eurót ajánlott a fiatal brazilnak.

2018-06-28 10:56 Clarence Seedorf: „A Real Madridnál hihetlenül magasak az elvárások. Rodrygo és Vinícius nem fog tudni beilleszkedni, egyszerűen nem állnak még készen. Az előző szezonban az irányításom alatt dolgozó Federico Valverdéről ugyanezt tudom elmondani. Ha szerencséjük van ezeknek a srácok, akkor kölcsönbe küldik őket egy olyan csapathoz, ahol bizonyíthatnak, mint például a Porto. Ha ott nem hozzák az elvárt szintet, akkor leírják őket, és jön a következő fiatal tehetség, aki talán jobb lesz náluk. Emlékezzünk csak vissza Zé Roberto vagy Eto’o esetére.”

2018-06-27 13:34 Keylor Navas és Achraf számára véget ért a világbajnokság. Ők ketten július 27-én, a Mexikóba való utazás napján fognak csatlakozni a társakhoz, másnap pedig minden bizonnyal pályára lépnek majd a Puebla elleni barátságos mérkőzésen. A világbajnokságon nem részt vevő játékosok (Casilla, Luca Zidane, Vallejo, Theo, Ceballos, Marcos Llorente, Bale, Benzema, Mayoral, Vinícius Júnior, Lunin és De Tomás) július 17-én kezdik meg a munkát Lopeteguivel, de persze addig még lehetnek változások a keretben. Fede Valverde, Coentrão és Ødegaard sorsa jelenleg még ismeretlen.

2018-06-25 15:20 Az AS szerint Vinícius Júnior hamarosan végleg elköszön jelenlegi csapatától, a Flamengótól egy hivatalos sajtótájékoztató formájában. Lopeteguivel júliusban találkozik majd először, további sorsa pedig az előszezon során nyújtott teljesítményétől függ.

2018-06-10 20:09 A brazil Globo Esporte szerint Vinícius Júnior jelenleg is házat keres Madridban.

2018-06-06 10:53 Az AS szerint a Real Madrid első nyári "igazolása" Vinícius Jr. lesz. A fiatal brazil július 17-én csatlakozik a klubhoz Madridban, jövőjével kapcsolatban pedig az új edző mondja ki a végső szót. A lap szerint vagy csatlakozik a felnőtt kerethez a szezonra, vagy pedig még egy évre kölcsönbe megy. A Flamengo állítólag szeretné megtartani őt legalább 2019 nyaráig.

2018-06-01 22:05 Vinícius Júnior: „Nagyon szerettem volna Zidane-nal dolgozni, de ez már sajnos nem lehetséges. Remélem, hogy azért valamikor leülhetek vele beszélgetni, és kapok tőle néhány jó tippet a fejlődésemhez.”

2018-05-29 09:46 A MARCA szerint Vinícius júliusban, a 18. születésnapját követően csatlakozik majd a Real Madrid keretéhez. A brazil játékos az első csapattal telejsíti az előszezont, a jövőjéről csak azt követően döntenek.

2018-05-13 17:04 Dejan Petković, a Flamengo korábbi labdarúgója: „Vinícius rendkívül önző. Értelmetlen, de látványos passzokat ad, és sokat trükközik öncélúan, emiatt pedig gyakran el is veszíti a labdát. Remek futballista, de gyenge csapatjátékos.”

2018-04-27 22:50 Vinícius Júnior: „Tudom, hogy most még egy senki vagyok a futball nagyjaihoz képest, de komoly céljaim vannak: a világ egyik legjobb játékosává akarok válni, és vb-t szeretnék nyerni a brazil válogatottal, hogy büszkévé tegyem a családomat. Minden nap hálát adok Istennek, hogy a szenvedélyem egyben a munkám is. Nagyon keveseknek adatik ez meg, nekem pedig eszem ágában sincs elpazarolni ezt az ajándékot. Az elmúlt időszakban sok minden megváltozott körülöttem. Egyre inkább érzem a rám nehezedő nyomást és az elvárásokat, s bizony nem volt könnyű megtanulni, hogyan kezeljem a kritikát. A példaképem? Ha egyetlen játékost kellene választanom, akkor Cristiano Ronaldót mondanám. Példaértékű, amit az elmúlt 10 évben csinált. Remélem, hogy ezt egyszer személyesen is elmondhatom neki. Neymar? Ha Isten is úgy akarja, akkor csapattársak leszünk a Real Madridban. Ezzel egy álmom válna valóra. A Seleção? Még nagyon fiatal vagyok, de elmondhatatlanul boldoggá tenne, ha bekerülnék a világbajnokságra utazó keretbe. Készen állok, ha Titének új emberekre van szüksége.”

2018-04-11 08:52 Vinícius Júnior: „A legjobb brazil csapatot fogom elhagyni, hogy csatlakozhassak a világ legnagyobb klubjához. Még nem tudom, hogy ez pontosan mikor fog megtörténni. Cristiano ollózós gólja? Miközben néztem a meccset, arra gondoltam, ha minden jól megy, hamarosan a történelem egyik legnagyobb labdarúgójának leszek a csapattársa. Már elképzeltem, ahogy együtt ünnepeljük a gólokat. Miután elnyertem a bizalmát, talán a tánctudásomat is bemutatom majd neki.”

2018-03-27 19:53 Vinícius Júnior: „Nem érdekel, hogy kivel állítanak párhuzamba az emberek. Én nem a következő Neymar szeretnék lenni, habár az igaz, hogy gyakran figyelem a játékát. A saját utamat akarom járni, hogy boldoggá tehessem az embereket.”

2018-03-15 11:42 Vinícius Jr. az Emelec elleni találkozó után: „Az emberek sokat kritizálnak, sok negatív dolgot mondanak velem kapcsolatban, de én mindig keményen dolgozom. A társaim segítségével képes voltam eldönteni a mai meccset.”

2018-02-26 10:32 A MARCA szerint Vinícius Jr. a nyári felkészülést a Real Madrid első keretével fogja teljesíteni. A klub és az edzői stáb azt követően dönt majd arról, hogy a brazil a keret tagja marad-e a 2018/19-es idényre, vagy kölcsönbe távozik valamely európai csapathoz, hogy tapasztalatot szerezzen.

2018-02-23 17:43 Pozitív előjel lehet Vinícius Júnior madridi karrierjével kapcsolatban, hogy több góllal rendelkezik a brazil első osztályban, mint Neymar, Coutinho vagy Gabriel Jesús az ő korában, ráadásul ezt kevesebb játékperc alatt sikerült elérnie, mint az említett labdarúgóknak.

2018-02-21 15:50 Vinícius Júnior: „Nem tudom, hogy meddig leszek a Flamengo labdarúgója, de amíg itt vagyok, a lehető legtöbbet szeretnék segíteni a csapatomnak. Madrid? A klub folyamatosan figyel, de ritkán lépnek kapcsolatba velem. Az ottani srácok közül Marcelo és Casemiro az, aki rendszeresen üzen nekem. Remélem, hogy sikerül kiharcolniuk a továbbjutást a PSG ellen.”

2018-01-24 07:18 Vinicius Júnior: „Nem tudom, hogy végül milyen döntés fog születni az ügyben, de ami engem illet, szeretném a teljes 2018-as évet a Flamengo együttesénél tölteni, hogy egy jobb és érettebb játékosként érkezzek meg Madridba.”

2017-12-29 11:29 Roberto Carlos: „Vinícius azért érkezik Európába, hogy tanuljon és felgyorsítsa a fejlődését. Játékosként és férfiként is érnie kell még. Jól tudja, hogy nem lesz egyszerű a Real Madridban játszani, hiszen a Bernabéu óriási, a szurkolók pedig rengeteget követelnek. Büszkének és motiváltnak kell lennie. Nem fogom azt mondani, hogy készen áll, hiszen még nagyon fiatal. A Real Madrid a jövőre gondolt, amikor leigazolta őt, az üzlet pedig a Flamengo számára is tökéletes.”

Tabella