2018. február 23., péntek
tól ig

2018-02-23 08:43 Guti: „A BBC többé már nem érinthetetlen. Az egyetlen, akinek nem lehet megkérdőjelezni a helyét, az Cristiano, ez pedig a saját érdeme. A Real Madrid kerete egészen kivételes, így aki játszani szeretne, annak nagyon keményen kell dolgoznia. Zidane jövője? Nagyon jól végzi a dolgát, igazán büszkék vagyunk rá. Ami engem illet, készen állnék arra, hogy átvegyem az első csapat irányítását, de a legnagyobb tisztelettel mondhatom, hogy Zizou az, aki dönt majd a saját jövőjéről.”

2018-02-18 12:05 A MARCA információ szerint Mateo Kovačić helyettesítheti Kroost a PSG elleni visszavágón, amennyiben a német középpályás nem épül fel sérüléséből. Zinédine Zidane Kroos és Modrić első számú alternatívájaként számít a fiatal horvátra, aki a felkészülés érdekében a kezdőcsapat tagja lehet a ma esti mérkőzésen.

2018-02-18 11:49 Az AS értesülései szerint Zinédine Zidane már közölte közeli hozzátartozóival, hogy talán akkor is fontolóra veszi a távozást, ha végül jól végződik a Real Madrid jelenlegi idénye. A francia a rá nehezedő óriási nyomás miatt gondolkodik a jövőjén, és ha végül a távozás mellett dönt, akkor egy nap a francia válogatott szövetségi kapitányi posztját pályázná meg.

2018-02-13 11:11 A Real Madrid - PSG mérkőzésen az a két edző csaphat össze, akik 2016 januárja óta a legtöbb trófeát szerezték. Zinédine Zidane eddig összesen egy alkalommal mérközhetett meg Unai Emeryvel, aki akkor még a Sevilla trénere volt. A Real Madrid 4-0 arányban nyerte a találkozót.

2018-02-13 11:01 Guti: „A PSG elleni mérkőzés a Real Madrid utolsó esélye a jelenlegi idényben. Bármi is lesz az eredmény, remélem, hogy a józanész dönt és nem az lesz Zizou utolsó meccse. Zidane-nak folytatnia kell, de ha Florentino felajánlaná nekem egy nap az állását, mégis hogyan utasíthatnám el?! Igent mondanék, készen állok.”

  • Forrás: El Chiringuito
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-02-12 11:21 Zidane: "Én döntöttem úgy, hogy elvállalom a csapat irányítását. Mit kellene csinálnom, amikor rosszul alakulnak a dolgok? Hibáztassam a játékosaimat? Nem, én vagyok a felelős a jelenlegi helyzetért. A jelenlegi forma elfogadhatatlan a Real Madridnál. Csak úgy hozhatjuk helyre a hibákat, ha mérkőzéseket nyerünk, ennek nincs más módja. Csinálhatunk szép dolgokat a pályán, de a legfontosabb úgyis az eredmény. Vagy győzöl, vagy kritizálni fognak. Jól érzem magam Madridban és mindent meg fogok tenni azért, hogy itt maradhassak, de fel kell ismernünk, hogy nem tölthetem itt az egész hátralévő életemet. Amikor eljön az idő, tovább kell állni, ez is része a munkánknak."

2018-02-08 18:05 A francia Le10Sport beszámolója szerint a PSG meg fog próbálkozni Zinédine Zidane megszerzésével a 2018/19-es idényre, amennyiben Unai Emery nem jut be az idei BL-döntőbe.

2018-02-07 18:06 Josep Pedrerol, az El Chiringuito házigazdája arról számolt be a mai nap folyamán, hogy Zidane egyáltalán nem elégedett Isco teljesítményével, és ha ő marad a Real Madrid vezetőedzője, akkor kérvényezni fogja a spanyol középpályás eladását.

2018-02-06 09:12 Jorge Valdano: „Nem hinném, hogy Zidane tapasztalatlansága áll a gyenge eredmények háttérben. Az emberek sokkal több jelentőséget tulajdonítanak a szakmai tapasztalatnak, mint kellene. A csapat egyszerűen nem képes megtalálni az állandóságot. Zidane-nak egyértelmű elképzelései vannak a folytatásról, ez mindenképpen pozitív, de meggondolatlanul cselekedett, amikor egyszerre küldte pályára az összes fiatalt.”

2018-02-03 23:38 Roberto Gómez, az Onda Cero újságírója: „A Real Madrid problémája nem más, mint Zidane. Butaság lenne nem elismerni a munkáját ennyi trófea után, de a csapat nem tud kimászni a görödből, amíg ő ül a kispadon. Benítezt ennél sokkal kevesebbért rúgták ki.”

2018-02-02 08:36 Xavi: „Természetesen elismerem Zidane munkásságát. Ő egy rendkívüli labdarúgó volt, lenyűgöző volt nézni a játékát. Mindenki csodálja a munkásságát, és ez a jövőben sem fog változni. Nemcsak játékosként volt egyedülálló, hiszen az egész futballvilág igazi úriemberként, egy érzékeny, nagylelkű személyiségként ismerte meg.”

2018-02-01 14:20 Josep Pedrerol, Spanyolország egyik meghatározó újságíró-műsorvezetője szerint a klub azért nem igazolt senkit a téli transzferidőszakban, mert Zidane véleménye szerint nem a játékosai képességével van a baj, hanem a motiváltságukkal. Más szóval, a francia mester rá szeretné kényszeríteni a keret összes tagját, hogy foggal-körömmel küzdjenek az újabb BL-győzelemért – ahelyett, hogy egy új játékostól várják a megoldást.

2018-01-31 10:19 Manuel Pellegrini: „Zidane most egy nehezebb időszakon megy keresztül, de az általa elhódított trófeák azt bizonyítják, hogy ő egy nagyszerű edző, aki folyamatosan fejlődik. Nem ítélhetjük őt meg csupán annak alapján, hogy a Leganés kiütötte a Real Madridot a kupából. Én továbbra is azt szeretném, ha ő maradna a madridi kispadon. Cristiano? A klubnak annyit kellene adnia neki, amennyit Messi is keres. Egy hozzá hasonló játékos, aki minden évben a világ legjobbjainak egyike volt az elmúlt évtizedben, megérdemli a magasabb fizetést.”

2018-01-30 13:54 Raphaël Varane még mindig nem heverte ki a Valencia ellen kapott térdrúgást. A francia hátvéd sem tegnap, sem ma nem dolgozott a társakkal, és a várakozások szerint leghamarabb a PSG elleni elleni BL-mérkőzésen tud pályára lépni, ugyanakkor Zidane semmilyen kockázatot nem fog vállalni a visszatérésével kapcsolatban.

2018-01-30 06:19 Tegnap került megrendezésre a Madridi Sportújságíró Szövetség éves díjkiosztó gálaestje. A 2017-es esztendő legjobb labdarúgó-edzőjének járó elismerést Zidane zsebelte be, a legjobb klubcsapatnak pedig a Real Madridot választották. A díjakat Emilio Butragueño intézményi kapcsolatfelelős vette át.

2018-01-30 06:07 A hírek szerint Zidane egy újabb „mini előszezont” fog levezényelni a jövő héten, kihasználva, hogy a Real Madridnak most nincsenek hétközi mérkőzései. A meghosszabbított és megemelt intenzitású edzéseknek egyetlen célja van: megfelelően felkészülni a PSG elleni párharcra.

2018-01-29 18:29 Mariano: „Közösen hoztuk meg a döntést a távozásommal kapcsolatban: én, az edző és a klub. Ez volt számomra a legjobb, hiszen sokkal több játékidőre volt szükségem, amit Madridban nem kaphattam volna meg, de ez nem jelenti azt, hogy elzárkózom a visszatérésem lehetőségétől.”

2018-01-29 09:02 Jorge Valdano: „Zidane ismét hadrendbe akarja állítani a BBC-t, ennek pedig Isco fogja a kárát látni. A spanyol válogatott alapembereként ő már hatalmas nemzetközi presztízzsel rendelkezik. Nem tudom, hogy jó ötlet-e mellőzni őt.”

2018-01-28 12:10 Edu Pidal spanyol újságíró szerint Mauricio Pochettino a vezetőség első számú jelöltje arra az esetre, ha Zidane valamilyen okból kifolyólag távozik a szezon végén. A váltás az argentin mesternek sem lenne ellenére.

2018-01-27 07:23 A sevillai székhelyű Estadio Deportivo szerint a kevés játéklehetőséghez jutó Marcos Llorente szolgálataira számos csapat igényt tartana. Lorenzo Serra Ferrer, a Real Betis sportigazgatója már fel is vette a kapcsolatot a blancók képviselőivel, de Zidane álláspontja egyértelmű: egyetlen játékosát sem enged távozni a téli transzferidőszakban.

2018-01-27 04:17 Edu Pidal, az Onda Cero újságírója: „Zidane nem kapaszkodik foggal-körömmel a pozíciójába. Ha úgy érzi, hogy eljött a búcsú ideje, akkor minden további nélkül távozni fog, ahogy játékosként is.”

2018-01-24 16:07 Éric Abidal: „Zidane helyzete rendkívül nehéz. Már az első évében címeket nyert, a futball világában pedig, ha a szurkolók hozzászoktak a trófeákhoz, akkor nem hibázhatsz. Ami Benzemát illeti, az emberek tiszteletlenek vele szemben. Mindig keményen dolgozik, így nagyon meglepő, hogy nem kap meghívót a válogatottba. Ő Franciaország egyik legjobb támadója, és megérdemli, hogy válogatott legyen.”

2018-01-20 18:54 Cristóbal Parralo, a Deportivo de La Coruña trénere: „Nem bízom a Real Madrid rossz formájában. Egy hozzájuk hasonló csapat ilyenkor, sérülten csak még veszélyesebb, akár a ragadozó fenevadak. Arra számítok, hogy nagyon motiváltan lépnek majd pályára. A BBC? Nagyon magas szintet képviselő labdarúgókról beszélünk, de ez a lehetséges jelenlétük nincs hatással a mi terveinkre. Zidane és a kritikák? Ilyen az edzők élete. Ha jönnek az eredmények, akkor istenítenek, ellenkező esetben viszont kígyót-békát kiáltanak rád.”

2018-01-18 19:20 Az AS egyik újságírója szerint a mai kupamérkőzés egy remek lehetőség a mostanában gyakran mellőzött Asensio számára, hogy visszanyerje Zidane bizalmát.

2018-01-17 18:08 James Rodríguez: „Minden edzőnek megvannak a saját döntései. Nem tudom, hogy Zidane igazságtalan volt-e velem, de már nincs értelme ezen gondolkozni. Gyerekkoromban ő volt a példaképem. Szomorú nap volt, amikor elhagytam Madridot, de a futballban sosem tudhatod, hogy mit hoz a holnap. Sok valótlanságot olvastam a távozásommal kapcsolatban. Azt például nem tudom elfogadni, hogy egyes újságírók szerint gond volt az edzésmunkámmal. Kétszer olyan keményen dolgoztam, mint a többiek. A Real Madrid? Jelenleg nincsenek túl jó formában, de a szezon még hosszú. Remek lenne, ha találkoznánk a BL-döntőben.”

2018-01-15 11:20 Michael Owen: „Egy részem sosem akart távozni Liverpoolból, de végül úgy éreztem, hogy ezt a döntést meg kell hoznom. Vegyes érzelmekkel fogadtam a hírt, hogy a Real Madrid bejelentkezett értem. Örültem a lehetőségnek, de furcsa volt belegondolni, hogy olyan labdarúgókkal játszok majd egy csapatban, mint Zidane, Ronaldo, Roberto Carlos, Figo, Beckham vagy Raúl. Végigsírtam a repülőtérig vezető utat. A spanyol fővárosban töltött évem alatt sokszor eljátszottam a gondolattal, hogy Liverpoolban kellett volna maradnom, hogy egy olyan karriert fussak be, mint Gerrard és Carragher, de azt hiszem, akkor minden egyes nap ott motoszkált volna bennem a kérdés, hogy mi lett volna ha...”

2018-01-15 11:18 Olasz hírek szerint Joachim Löw mellett már a Napoli trénere, Maurizio Sarri is szerepel a listán mint Zidane lehetséges utódja.

2018-01-12 17:33 Az olasz Corriere della Sera szerint Andrea Agnelli, a Juventus elnöke mindenképpen azt szeretné, ha Zinédine Zidane a torinói klub következő vezetőedzője Allegri távozását követően.

2018-01-11 19:22 Fernando Hierro: „A Real Madrid keretét most is ugyanazok a játékosok alkotják, akik trófeákat nyertek a közelmúltban. Az edző és a filozófia sem változott meg. Természetes dolog, hogy a szurkolók elvárják a sikereket, de még csak január közepén járunk.”

2018-01-10 10:26 Manolo Lama spanyol szakkommentátor tegnap este az El Partidazo de COPE c. műsorban összegezte a Real Madrid játékosai és Zinedine Zidane találkozójának részleteit, mely szerint a játékosok támogatásukról biztosították a francia edzőt, nem szeretnék, ha Kepát a januári transzfer időszakban leigazolná a klub, illetőleg az egész szezont ezzel a kerettel kívánják végigcsinálni.

Tabella