2018. augusztus 20., hétfő
tól ig

2018-08-15 13:00 A L'Équipe szerint könnyen elképzelhető, hogy Zidane a Manchester United vezetőedzője lesz a 2019/20-as szezonban.

2018-08-09 10:42 Enzo Zidane: „A Real Madrid a világ legjobb csapata, éppen ezért rendkívül nehéz kiharcolni egy helyet az első keretben. Ugyanakkor ilyen a futballisták élete. 22 évesen távoztam, de szinte az egész életemet a klub akadémiáján töltöttem. Mindig nagy volt a nyomás rajtam a nevem miatt, és ez a jövőben is így lesz. Arra próbálok törekedni, hogy a legjobb Enzo legyek, de az emberek folyamatosan az édesapámhoz hasonlítanak, kritizálnak, többet várnak tőlem. Azt is rendszeresen hallottam, hogy csak azért lehetek Madridban, mert Zinédine Zidane fia vagyok.”

2018-07-23 22:06 A MARCA szerint két lényeges különbséget lehet észrevenni Zidane és Lopetegui módszerei között: a Real Madrid újdonsült edzője sokkal többet kommunikál a játékosokkal, mint elődje, valamint sokkal nagyobb a hangsúly a labdás gyakorlatokon, mint az erőnléti feladatokon. Habár Pintus az edzői stáb tagja maradt, a módszerei közel sem tűnnek annyira radikálisnak a spanyol tréner mellett, mint korábban, Zidane irányítása alatt.

2018-07-17 17:39 Több forrás, köztük az AS is arról számol be, hogy a Juventus szemet vetett Zinédine Zidane-ra. A torinói klub azt szeretné, ha a Real Madrid korábbi edzője tanácsadóként állna náluk munkába októbertől, az esélyeik növelése érdekében pedig akár még a fiát, Lucát is hajlandóak lennének szerződtetni.

2018-07-13 11:03 Zinédine Zidane a lemondásával 24 millió eurót hagyott a klub kasszájában. A Real Madrid a szerződése alapján ennyit kellett volna hogy fizessen neki, de a francia edző - csakúgy, mint egykor játékosként az akkor esedékes 6 millió euróról - lemondott a pénzösszegről.

2018-07-10 09:06 Eden Hazard: „Való igaz, hogy Zidane egy nagyon különleges ember, de a Real Madrid meze nélküle is csábító, bármelyik játékosnak a világon. Ugyanakkor a Chelsea-nél is jól érzem magamat, szóval azt sem bánom, ha maradni fogok.”

2018-06-22 14:49 A MARCA szerint könnyen elképzelhető, hogy Lopetegui érkezése több játékidőben fog manifesztálódni Marcos Llorente és Ceballos számára. Zidane maradásával mindkét középpályás kölcsönbe távozott volna, de most „tiszta lappal” indulva próbálhatják meggyőzni az új trénert.

2018-06-19 08:10 Lucas Vázquez: „Sosem fordult meg a fejemben, hogy elhagyom a Real Madridot. Zidane szerencsére bízott bennem, így a klub oldaláról sem merült fel a távozásom. Lopetegui? Kiváló szakember, szerintem jól döntött a vezetőség.”

2018-06-13 21:01 Fernando Hierro: „A kinevezésem mint szövetségi kapitány egy komoly feladat, de örömmel és bátran bólintottam rá az ajánlatra. A hátralévő idő nagyon kevés. Most az a legfontosabb, hogy a körülményekhez igazodva mérlegeljük a lehetőségeinket, és csak a szükséges legkisebb változtatásokat eszközöljük. Hogy szeretnék-e hasonló utat bejárni a válogatott élén, mint Zidane a Madridnál? Igen, az nagyon jó lenne.”

2018-06-11 22:36 Zinédine Zidane: „Nem tudom még, hogy mit fogok csinálni a jövőben. Számomra a két héttel ezelőtt meghozott döntésem a legfontosabb, így a mostani időszak kizárólag a pihenésről szól. Mbappé? Elképesztő játékos a korához képest.”

2018-06-11 22:34 Francia hírek szerint André Villas-Boas neve is felmerült mint Zidane lehetséges utódja.

2018-06-11 12:55 Messi: „Zidane távozása nagyon meglepett. Nem számítottam rá, ahogy szerintem senki más. Megvolt rá az oka. Nemes dolog felismerni, hogy mikor kell távoznod. Senki sem hibáztathatja őt semmiért.”

  • Forrás: express.co.uk
  • Szerző(k): Zs. Csaba

2018-06-11 12:48 Ivan Rakitić: „Az első pillanatban meglepett Zidane távozása, de ő döntött így, nekem pedig csak egy dolgom van: meg kell emelnem a kalapom előtte, hiszen lenyűgöző dolgokat vitt véghez, ilyesmire csak nagyon kevesen képesek. Történelmet írt a Real Madriddal, gratulálnunk kell neki.”

2018-06-09 15:25 Roberto Carlos: „Úgy gondolom, Zizou számára eljött a pihenés ideje. Köszenetet kell mondanunk neki mindazért, amit a klubért, a játékosokért és a szurkolókért tett. Egyszer visszatér majd, és akkor újra ugyanezt a Zidane-t láthatjuk.”

2018-06-09 14:04 Míchel Salgado: „Mindenkit meglepett Zidane lemondása. Jól ismerem őt, hiszen hosszú éveken keresztül voltam a csapattársa. Amikor visszavonult 2006-ban, akkor is hasonló volt a forgatókönyv: megpróbáltuk meggyőzni a maradásról, de hajthatatlan volt. Guti? Az emberek akkor is ugyanerről a tapasztalatlanságról beszéltek, amikor Zidane lett a vezetőedző. Szerintem Guti is remekül teljesítene a Real Madrid élén.”

2018-06-08 22:58 A MARCA munkatársai összehasonlították a Real Madrid történetének legsikeresebb edzőit (Miguel Muñoz, Zinédine Zidane, Vicente del Bosque, Luis Molowny), s konklúzióként a következőket vonták le: mindannyian jelentős játékosai voltak a klubnak, kinevezésük előtt nem rendelkeztek komoly edzői tapasztalattal, múltjukból kifolyólag pedig kontroll alatt tudták tartani az öltözőt. Ha Florentino Pérez most is ezt a modellt kívánja követni, akkor Guti lesz a királyiak következő vezetőedzője.

2018-06-08 22:48 Robert Pirès: „Szerintem jó hír, hogy Zidane elhagyta a Real Madridot, hiszen így új kihívásokkal kerülhet szembe a közeljövőben. Zizou imádja a versengést. Szívesen látnám őt a Premier League-ben, biztosan könnyen találna magának csapatot.”

2018-06-08 22:46 Brazil források (O Globo, Rádio Sagres) szerint a Real Madrid Titét, a brazil nemzeti csapat szövetségi kapitányát is figyeli mint Zidane lehetséges utódja.

2018-06-08 00:14 Mauricio Pochettino: „A Real Madrid a világ egyik legpatinánsabb klubja. Megtisztelő, hogy az én nevem is felmerül mint Zidane utódja. Boldog vagyok a jelenlegi csapatomnál, de azt vallom, hogy készen kell állnom a sors bármelyik lehetséges forgatókönyvére.”

2018-06-08 00:11 A francia L'Équipe újságírója, Damien Degore szerint Zidane egyik legfőbb célpontja Thomas Lemar volt. A Real Madrid korábbi vezetőedzője már meggyőzte a középpályást a váltásról, de a lemondás mindent megváltoztatott.

2018-06-06 22:40 Predrag Mijatović: „Rengeteg név felmerült mint a következő vezetőedző, de a legjobb az lenne, ha le tudnánk klónozni Zidane-t. A távozása komoly veszteség a Real Madrid számára. Nem lesz egyszerű találni még egy olyan szakembert, aki a szakmai felkészültsége mellett képes jó kapcsolatot fenntartani a játékosokkal, a sajtóval és a szurkolókkal is.”

2018-06-05 22:57 Raúl de Tomás: „Hogy megérné-e visszamennem a Real Madridhoz? Nem tudom. Nekem talán több játéklehetőség jutna, mint Borja Mayoralnak, de az is lehet, hogy nem. Zidane? Mikor a Castilla vezetőedzője volt egyszer behívott az irodájába. Az ablakán keresztül kimutatott egy pályára, ahol a felnőtt csapat szokott edzeni, és azt mondta, hogy »Raúl, egy napon ott akarlak látni téged«. Ezt követően elhatároztam magam: olyan jól fogok teljesíteni, hogy meglepem őt, s önmagamat is. A játék végül sajnos nem ment túl jól abban a szezonban. Amikor 2015 nyarán kölcsönbe távoztam, azt mondta nekem, hogy nagyszerű labdarúgó vagyok. Ez sokat jelentett. A látványos fejlődésem? A megfelelő edzésterv és étrend miatt úgy szedtem magamra izomtömeget, hogy közben nem veszítettem a sebességemből, emellett pedig megtanultam figyelmen kívül hagyni a nézőtéri bekiabálásokat, inzultálásokat. Benzema? Nem szerez sok gólt, de attól még kulcsjátékos. A tizenhatoson belül és kívül is megállja a helyét. Ez nagy szó, mert a középpályások többsége például nem képes erre.”

2018-06-05 22:52 Isco: „Meglepett Zidane lemondása. Olyan volt, mint derült égből a villámcsapás. De már nincs mit tenni, meghozta a döntését. Most a klubon a sor, hogy eldöntse, ki lesz a következő vezetőedző. Cristiano? Remélem, hogy velünk marad.”

2018-06-05 22:40 A The Sun pletykája szerint Zidane a Florentino Pérezzel való nézetkülönbségek miatt döntött a lemondás mellett.

2018-06-05 15:41 A mai napon egy olyan pletyka kezdte el felütni a fejét, miszerint Casilla az utolsó bajnoki előtt majdnem megütötte Zidane-t, amiért nem ő kezdett a kapuban, hanem a francia mester fia, Luca. A MARCA azonban nemrég a játékos környezetéből származó információk alapján közölte: szó sem volt semmiféle vitáról játékos és edző között, Casilla már a meccs előtt napokkal megtudta, hogy nem ő fog kezdeni, és teljes mértékben elfogadta Zidane döntését, mivel ő is tisztában volt azzal, hogy Luca nem játszott még a szezonban.

2018-06-03 23:50 Francisco Pavón: „A Bajnokok Ligája megnyerése után senki sem számított Zidane távozására, de nyilvánvalóan megvoltak az okai a döntésének. A legjobbakat kívánom neki, igazán intelligens és szerény ember. Az utódja? Bárki is érkezik, könnyű dolga lesz, mert a Real Madrid labdarúgói számos játékrendszerben és formációban képesek futballozni. Persze ettől függetlenül a vezetőségnek még jól kell megválasztania a következő edzőt.”

2018-06-03 18:59 Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó-szövetség elnöke: „Zidane? Semmit sem tudok a jövőjéről. Meglepett a lemondása, de nem áll szándékomban összehasonlítani őt a jelenlegi szövetségi kapitányukkal. Deschamps szerződése 2020-ig szól, addig biztosan ő marad a nemzeti csapat élén, de akár még tovább is. Így tehát azt mondhatom, hogy biztosan nem fogok a közeljövőben tárgyalni Zizouval.”

2018-06-03 18:51 Thomas Gravesen 12 év után először nyilatkozott a sajtónak: „Nagyon élveztem a galaktikusokkal eltöltött madridi időszakot. Egytől egyig nagyszerű játékos voltak, egyben pedig tiszteletreméltó emberek is. Sosem sajnálták az időt, hogy kiosszanak pár autogramot, vagy hogy csevegjenek néhány mondatot a rajongókkal. Zidane, Beckham, Roberto Carlos, Cristiano Ronaldo… mindannyian megbecsülik a szurkolókat.”

2018-06-03 14:17 A COPE úgy tudja, a Real Madrid vezetősége lehúzta Pochettino nevét a lehetséges Zidane-utódok listájáról.

2018-06-02 17:47 James Rodríguez: „Zidane közel három évet töltött a cspatnál, és gyakorlatilag mindent megnyert. Éppen ezért egy kicsit furcsa a döntése, nem? Ugyanakkor ő döntött így, és úgy gondolom, nagy dolgokat vitt véghez Madridban.”

Tabella