A sérülések tizedelte csapat

Talán azért nem vált ez központi kérdéssé, mert a királyi gárdánál már megszokott dolog, hogy a sérültek listája hosszúra nyúlik, és ez a tendencia a jelek szerint tovább folytatódik.

Az Espanyol és a Betis ellen nyolc játékos hiányzott sérülés miatt, a számok pedig az azt megelőző nyolc találkozón sem voltak biztatóak. Az eddigi 10 találkozón a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában a csapat 6,2 sérültet „átlagol” mérkőzésenként. Ez igazán aggasztó és hatással van egy olyan együttesre, amely 7 mérkőzést játszott 22 nap leforgása alatt – tehát körülbelül háromnaponta léptek pályára a játékosok.

Nehéz hónapok

Ez a szituáció már hónapok óta fennáll, a koronavírus pedig tovább fokozta a problémákat, különösen az előző idény hajrájában jelentett gondot a járvány. Az elmúlt 35 mérkőzésen átlagosan 6 játékos hiányzott meccsenként, a legrosszabb mutatókat az Atalanta és a Valladolid ellen produkálta a királyi gárda 9 hiányzóval.

A sérülésekkel legtöbbet küzdő csapat

Mindössze másfél hónap leforgása alatt a Real Madrid az első helyen áll Spanyolországban a sérültek tekintetében. Az előző idényben is az élen végzett az együttes 60 sérüléssel, ez 22-vel több a Barcelona és 31-gyel az Atlético Madrid számainál. Idén 19 orvosi jelentés oszlik meg 14 játékos között, ezek alapján úgy tűnik, nem változott sok minden a csapat háza táján.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK