Ancelotti: Hosszú az idény és az utolsó pillanatig küzdeni fogunk

A Real Madrid a Villarreal együttesével találkozik a Király-kupa nyolcaddöntőjében. A mérkőzés előtt Carlo Ancelotti beszélt a játékosokról, erőnléti állapotról és az esetleges pihentetésről is.

A mérkőzés

„Ez egy nagyszerű alkalom számunkra, hogy túllendüljünk egy nehéz időszakon. Láthatóan vannak ilyen periódusok az idény során. Kemény és trükkös mérkőzés lesz, de éhesek és motiváltak vagyunk arra, hogy kilépjünk ebből a gödörből. Nyugodtnak és magabiztosnak kell maradnunk. Hosszú az idény, mi pedig az utolsó pillanatig küzdünk minden sorozatban.”

„Nem számoltunk azzal, hogy ilyen sérülések hathatnak ránk negatívan, mint Tchouaméni, Alaba és Lucas Vázquez esetében. A január egy komplikált hónap, természetes, hogy nem most vagyunk a legerősebbek. Túl kell lendülnünk ezen a hónapon és ezeken a meccseken. Erős ellenfelekkel nézünk szembe, akik jó futballt játszanak, de sosem adjuk fel. Biztos vagyok benne, hogy változtatunk a helyzeten és optimista vagyok a holnapot illetően. Rövidesen fordítunk a dolgok menetén.”

Benzema és Courtois pihentetése

„Mindketten játszanak. Kroos remekül teljesít és jó formában van. Miután Modrić visszatért a világbajnokságról, az állapota nem volt ideális, de az idény végéig ő is kiveszi a részét a munkából.”

Nacho dicsérete

„Nagyon megbízható és a jelenlegi helyzetben pozitív dolgokat adhat a csapatnak. Védekezésben optimisták voltunk az elmúlt időszakban és hat gólt kaptunk. Ebből öt elkerülhető volt, egyedül Alaba büntetője jelenthet kivételt.”

Erőnléti állapot a világbajnokság után

„Várható volt, hogy a január nehéz lesz és nem most leszünk a legjobb erőnléti állapotban. Túl kell lendülnünk ezeken a meccseken. Holnap nehéz mérkőzés vár ránk és mindenki leírja most a Real Madridot, de változtatni akarunk ezen a helyzeten.”

Egy új éra kezdete

„Fiatal csapatunk van. Mindenki Modrić-ot, Kroost és Benzemát emlegeti… Azonban a fiatalokról is beszélnünk kell. Viníciusról, Camavingáról, Rodrygóról, Valverdéről, Militãóról, Tchouaméniről és azokról, akik a jövőben csatlakoznak hozzájuk. Úgy vélem, ez egy új éra kezdete. Azok, akik az előző korszak meghatározó játékosai voltak, lassan karrierjük végéhez érnek, de érkeznek mások. Ez az átalakulás időszaka, egy hihetetlen korszakot vált egy új. Amikor Karim, Toni és Luka abbahagyják, mások lépnek a helyükre. Ez nem a vég, ez egy új korszak kezdete.”

Kroos és Modrić

„Toni minden meccsen nagyon jól játszik, jó formában van. Kipihente magát, nem vett rész a világbajnokságon, keményen dolgozott és sokat adott a csapatnak. Luka más, ő ott volt Katarban és nincs csúcsformában, de ő is hozzáteszi a magáét az idény végéig.”

Camavinga

„A Valencia elleni cseréje technikai jellegű volt. Jól játszott, de lehoztam, nem kockáztattam meg, hogy esetleg 10 emberrel fejezzük be a meccset. A Barcelona ellen is jól játszott, de lecseréltem, mert több játékosra volt szükség elöl. Nagyon hiszek benne. Elismerem, néha lecseréltem a félidőben és nem voltam mindig fair vele szemben ebből a szempontból, de teljesen megbízom benne és holnap ugyanazt adja a csapatnak, amit eddig mindig.”

Összehasonlítás a korábbi évekkel

„Van összefüggés. Tavaly is volt egy hullámvölgyünk januárban, de túllendültünk rajta és ezt tesszük idén is.”

Tchouaméni pótlása

„Úgy gondoljuk, hogy bizonyos meccseken, amikor többet birtokoljuk a labdát, Kroos hasznosabb lehet mélyebb pozícióban, de más találkozókon pedig egy védekező középpályásra van szükségünk, mert az hasznosabb a csapat számára. Camavinga ebben az esetben jó opció lehet Tchouaméni kiesésével, mert ez hozzá áll közelebb.”

Akadémia

„A klub nagyon figyel az utánpótlásra. Vannak fiatalok, akik nagyon sokat fejlődnek és a jövőben fontosak lesznek a Real Madrid számára. Néha többen is érkeznek, néha kevesebben. A 2004-ben született játékosok remekül teljesítenek és rövidesen az első csapat számára is elérhetőek lesznek. Vinicius Tobías benne van a keretben és szerephez juthat Lucas és Carvajal hiányában.”

Az edző szerepe

„Nehéz időkben az edzőnek kell megfelelően felmérnie, hogy mi is történik. A lehető leginkább objektív szemléletet kell hoznia és le kell egyszerűsítenie mindent. A futballban a legegyszerűbb dolog a jó védekezés.”

A titok a győzelemhez való visszatéréshez

„A kulcs az, hogy ne veszítsük el az bizalmunk egy olyan csapat iránt, amely novemberig remekül teljesített. Nagy sorozatokban játszottunk, mint a LaLiga vagy a Bajnokok Ligája, 20 napon belül pedig a Klubvilágbajnokságon játszunk. Fantasztikus játékosaink vannak és továbbra is hinnünk kell bennük.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK