Ancelotti: Intenzitással, kreatívan kell játszanunk

A Real Madrid vasárnap este az Athletic Bilbao otthonában lép pályára a spanyol bajnokság 18. fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti beszélt a játékosokról, sérültekről és a Király-kupáról is.

A mérkőzés

„Figyelembe vettük, hogy legutóbb milyen hibákat követtünk el a Villarreal ellen. Nagyon jól reagáltunk. Az első félidőben voltak hibáink, de mindent kiértékeltünk. Pihennünk kell, elemeznünk és elkerülni a hibákat. A Bilbao elleni mérkőzés kemény lesz. Úgy kell játszanunk, ahogy a kupameccs második félidejében tettük – intenzitással, kreatívan, nem a tudásunk alatt teljesítve, mint a korábbi mérkőzéseken.”

„A keret érinthetetlen. Vannak, akik mindent beleadnak, mint Ceballos vagy Asensio. Kroos és Modrić pedig érinthetetlen. Ez nem azt jelenti, hogy minden meccsen játszaniuk kell. Azonban ezek a játékosok írják a történelmet és továbbra is ezt teszik a klub színeiben.”

Nacho, Ceballos és Asensio

„Megmutatták, hogy képesek meccseket eldönteni, az pedig az edző feladata, hogy a kezdőbe nevezi őket vagy csereként számít rájuk. Én is látom, mennyire motiváltak és ezt be is bizonyítják. Meglátjuk, mi történik. Vannak, akik szerződésük végéhez érnek nyáron, de ők is motiváltak. Ez nem befolyásol semmit.”

Camavinga

„Ugyanúgy érinthetetlen, mint Kroos és Modrić.”

Tchouaméni

„Nyilvánosan bocsánatot kért – a csapattársaitól és a szurkolóktól is. Fiatal srác, néha hibázhat ő is. Ez minden. Nemsokára ismét velünk lehet, akár már jövő héten is.”

A hibák kijavítása

„Helyezkedésbeli hibáink voltak, rosszul olvastuk a játékot, a vonalak nem mozogtak együtt, néha pedig nem gyakoroltunk nyomást az ellenfélre akkor, amikor kellett volna. Néha egyéni döntések vezetnek az ilyen befolyásoló tényezőkhöz, ezeket tudnunk kell kezelni. A mi térfelünk a barátunk, nem pedig az ellenfelünk. Ha a vonalaink mögé kerülnek, veszélyben vagyunk, kontrollálnunk kell a hátsó sort, mielőtt nyomást gyakorlunk az ellenfélre.”

Sérülések

„Alaba, Tchouaméni és Carvajal rövidesen visszatérhet. Hazard bokasérülést szenvedett. Mindannyian visszatérhetnek jövő héten. A csapat lassan felveszi a ritmust és fejlődik.”

A Király-kupa negyeddöntője

„A legjobb csapatokkal akarunk játszani. Így működnek a sorsolások. Tiszteljük az Atléticót. Nagyszerű mérkőzés lesz, hiszen egy derbiről beszélünk.”

Arribas

„Mindene megvan, amire csak szüksége lehet. Fejlődnie kell, ahogy a többi fiatalnak is. Az ifjúsági csapatokban vannak nagyszerű játékosok és mindegyikükre figyelünk.”

Ernesto Valverde

„Valverde jó barátom és jól kijövünk egymással. Egyértelmű identitással játszik a csapata.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…