Zidane és a triplázás

Benítez nem sokáig irányíthatta a csapatot, ugyanis 2016 januárjában menesztették őt, helyét a klub legendája, Zinédine Zidane vette át. Zidane aztán néhány hónappal később meg is szerezte első trófeáját a Real Madrid edzőjeként, miután Milánóban tizenegyesekkel legyőzték az Atlético Madridot. Így került a vitrinbe a Tizenegyedik.

Zidane második szezonja a klub kispadján újabb trófeákat hozott. A Real Madrid lett a történelem első csapata, mely meg tudta védeni címét a Bajnokok Ligájában. A blancók a 2016/17-es szezon fináléjában a Juventust győzték le 4-1-re, ezzel megszerezve a klub tizenkettedik BEK/BL-győzelmét. Emellett a csapat első helyen zárta a spanyol bajnokságot, megnyerte a klub harmadik UEFA-szuperkupáját, a második klubvilágbajnoki trófeáját és a tizedik Spanyol Szuperkupáját. 2017 decemberében érkezett az újabb klubvilágbajnoki arany, ami abban az évben már az ötödik trófea volt, ezzel pedig új klubrekordot állítottak be az egy évben megnyert kupák tekintetében.

2018-ban folytatódott a történelmi pillanatok sora: a Real Madrid sorozatban harmadszor lett Európa legjobb csapata, miután a kijevi döntőben 3-1-re múlta felül a Liverpoolt.

2020 januárjában, az Atlético Madridot legyőzve újabb Spanyol Szuperkupát nyert a Real Madrid, de az az év a koronavírus-járvány miatt mégis nagyon különös évként írta be magát a történelemkönyvekbe. Több sorozatot is felfüggesztettek, közöttük a spanyol bajnokságot és a BL-t is. Később újraindították a bajnoki versengést, melyből a Real Madrid jött ki győztesen, megszerezve ezzel a klub 34. bajnoki trófeáját.

2021 nyarán távozott a kispadról Zinédine Zidane, helyét pedig a La Décimát megnyerő, Carlo Ancelotti vette át. Az olasz mester 2022 januárjában megszerezte régi-új csapatával a szezon első trófeáját, a Spanyol Szuperkupát, majd május végén a Liverpool legyőzésével a 14. BL-trófea is a vitrinbe került.

A történet pedig folytatódik…