Felhasználási feltételek

Tájékoztatunk minden kedves látogatót, hogy az alábbiakban összefoglaljuk a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület (továbbiakban: Egyesület) hivatalos honlapjára, azaz a www.penamadridista.hu weboldalra (továbbiakban: Weboldal), annak fórumára (továbbiakban: Fórum), blogjára (továbbiakban: Blog), chat felületére (továbbiakban: Chat) vonatkozó felhasználási feltételeket, moderálási alapelveket és adatvédelemmel kapcsolatos tudnivalókat. Nyomatékosan kérünk mindenkit a leírtak áttanulmányozására és tudomásul vételére.

Azzal, hogy valaki a Weboldal felhasználója lesz, elfogadja a lent leírtakat, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója a Weboldalnak.

Felhasználási feltételek

Minden Felhasználó a saját felhasználónevéhez kapcsolható bármilyen aktivitásért önmaga felel. A bejelentkezéshez tartozó információk átruházása szigorúan tilos. 

A Weboldalon, Fórumon, Blogon és Chaten közzétett hozzászólásokért, adatokért, képekért, szövegekért, vagy bármilyen más információhordozóért az ahhoz kapcsolható Felhasználó felel.

Tilos olyan információk közzététele a Weboldalon, ami sérti a Magyarországon hatályos törvényeket, vagy akár ráutalóan is bárkit azok megsértésére buzdít.

Tilos megsérteni a többi felhasználó, vagy más emberek személyiségi jogait.

A Weboldal bármely felületén szigorúan tilos bárminemű politizálás.

Tilos a Weboldalon, Fórumban, Chaten bármilyen vállalkozás, termék, szolgáltatás reklámozása.

A Weboldalon, Fórumon, Blogon, Chaten közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban semmilyen ellenőrzést nem folytatunk, így az Egyesület vagy a Weboldal semmilyen értelemben nem vonható felelősségre a Weboldalon, Fórumon, Blogon, Chaten elhelyezett információkért, vagy az azokból következő esetleges káresemények miatt.

A felhasználó hozzászólása elküldésével lemond minden, szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogáról. A Weboldalon, Fórumban, Blogon, Chaten közzétett szövegek, képek, videók és információk nyilvánossághoz közvetítési jogai a hozzászólás elküldése után az Egyesület tulajdonába kerülnek. E helyeken közzétett bármilyen szöveges, képi vagy egyéb információhordozókra az értesítés nélküli újraközlés jogát fenntartjuk. Újraközlésük bármilyen nyomtatott vagy elektronikus formában csak az Egyesület engedélyével lehetséges. A Felhasználó saját kommentjét továbbra is szabadon használhatja.

Szigorúan tilos a Fórum felhasználóinak személyes adatait technikai vagy egyéb módszerekkel illegálisan gyűjteni és tárolni, valamint az Egyesület által működtetett Weboldalt lekérő számítógépek IP-címeit begyűjteni.

A Weboldal tartalmainak használatát csak közvetlen felhasználó-szerver kapcsolattal lehet igénybe venni, abba a felhasználó más számítógépet nem iktathat (leszámítva a saját ISP gépeit);

A Weboldal tartalma regisztráció nélkül olvasható/nézhető, de azokhoz a hozzászólni azonban csak regisztrált felhasználóknak van módjuk. A regisztráció feltétele a regisztrációs oldal kötelező adatainak megadása.

Jelszó, biztonság

Minden Felhasználó a saját felhasználónevéhez kapcsolható bármilyen aktivitásért önmaga felel. Fontos, hogy a jelszavát minden Felhasználó titokban tartsa, azt másnak ne adja át. Tanácsos olyan jelszót választani, amit nem könnyű kitalálni

Moderálás

A Weboldal alapelve szerint minden vélemény és hozzászólás megjelenhet, de a Weboldalt, Fórumot, Blogot, Chatet és az ott megjelenő tartalmat morális, ízlésbeli és technikai korlátok közé szorítjuk.

Az Egyesület a Weboldal moderátoraira ruházza a jogot, hogy eltávolítsák azokat a hozzászólásokat, melyek sértik az itt olvasható szabályokat, megszegik a moderálási alapelveket, vagy törvénybe ütköznek. A moderátorok a szabályok súlyos vagy többszöri megszegése miatt a felhasználó regisztrációját megszüntethetik.

A moderátorok moderálási jogokkal és felelősséggel felruházott felhasználók. Csak nekik van joguk törölni hozzászólásokat és korlátozni, kitiltani felhasználókat úgy, hogy tevékenységüket a moderálási alapelvek alapján, annak szabály- és szokásrendszerét betartva végzik. Döntéseiket indokolhatják (azonban erre nem kötelezhetők), és csupán oly mértékben avatkozhatnak bele a hozzászólás rendszerébe, hogy a kulturált kommunikációt segítsék.

A moderátorok előre lefektetett alapelvek alapján véleményezik és kezelik a felhasználók által felvitt tartalmakat. A moderátor dönti el, hogy mely tartalom, illetve annak mely részei szegik meg az alapelveket. A moderálásnak nem célja az éles viták megakadályozása, azok befolyásolása. A moderátor feladata, hogy a vita helyét ne vegye át az öncélú trágár szitkozódás, egymás vagy közéleti és közszereplők rágalmazása.

Weboldal, Fórum, Blog, Chat Szabályok

Tilos olyan információk közzététele, ami sérti a Magyarországon hatályos törvényeket, vagy akár ráutalóan is bárkit azok megsértésére buzdít.

Tilos más ember, más felhasználó személyiségi jogainak megsértése.

Tilos más felhasználó, vagy közéleti szereplő nevével egyező, illetve azzal könnyen összetéveszthető,, vagy másokat megbotránkoztató felhasználónévvel regisztrálni. Az ilyen nevek figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek. Mindenkinek lehetősége van a saját polgári nevén való regisztrálásra még akkor is, ha ezzel könnyen összetéveszthető valamely közszereplővel. Ezt a felhasználónevet mindaddig használhatja, amíg nem adja ki magát annak a közszereplőnek.

Tilos a többszörös regisztráció. A Weboldalon egy embernek egy felhasználóneve lehet. A klón-felhasználók előzetes jelzés nélkül törlésre kerülnek.

Felhívjuk minden Felhasználó figyelmét, hogy a fenti felületeken való aktív részvétel olyan, mint egy nagyobb társasági beszélgetésben való részvétel. Aki ezt a társasági beszélgetést megzavarja a szabályok megsértésével, szankciókra számíthat. A moderátorok különösen az alábbi esetekben lépnek fel:
– NAGYBETŰS ÍRÁSMÓD;
– Egymás után ugyanannak az üzenetnek a beírása, más néven floodolás;
– Chat jellegű hozzászólások a Fórumban;
– Egyértelmű hozzászólásnövelés;
– Bármilyen tartalom (de különösen FTP szerver, erotikus témájú oldal, konkurens site) hirdetése. Telefonszám, IP cím, e-mail cím, illegális FTP szerver, konkurens fórum szolgáltatás címe, valamint webcím, sem névben, sem hozzászólásban nem lehet.
– Más portálok híreinek megjelenítése. (Ilyen esetben kizárólag a linkelés engedélyezett, illetve maximum egy rövid leírás az adott hír kapcsán.)
– Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása;
– Más személyek, csoportok megalázása;
– Politizálás;
– Másról valótlant állítás közzététele, rágalmazás, a becsület, jó hírnév rontása;
– Minden egyéb olyan szöveg beírása tiltott, ami jogszabályt sért, vagy arra utal, illetve a hozzászólók többségének ízlését durván sérti.
Ezen szabályok megsértése a felhasználó kitiltását vonja maga után!

Felhívjuk minden Felhasználó figyelmét, hogy egyik legfontosabb alapelvünk a vélemények különbözőségének tiszteletben tartása. A konfliktusmentes felhasználás érdekében az alábbi pontokban felsoroltakra moderátoraink különösen figyelnek, azokat szankcionálják:
– Személyeskedés, mások minősítése.
– Politizálás.
– Dupla regisztráció.
– Hozzászólások sorozatos elküldése (flood).
– Folyamatos nagybetűs írás. (Kiabálás látszatát kelti.)

Amennyiben egy Felhasználó moderálással kapcsolatos észrevételt tenne, azt az info @ penamadridista.hu e-mail címen – a személyeskedésre vonatkozó alapelvek betartása mellett – a moderátoroknak küldött üzenetében megteheti.