Rólunk mondták

Ebben a menüpontban összegyűjtjük azokat a cikkeket, videókat amelyek az Egyesülettel kapcsolatban jelentek meg a sajtóban.

A Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület a Real Madrid hivatalos honlapján

Egyesületünk aloldala a klub hivatalos weboldalán.

A Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület által szervezett meccsnézés a Vasárnapi Hírekben
„A héten kilenc hónapon belül kilencedjére is megmérkőzött egymással a jelenkor két futballgigásza, a Barcelona és a Real Madrid. Az El Clásicók sorát a mezei futballszurkolók lassan unni kezdik, nem úgy a két csapat idehaza is hatalmas szurkolótábora. Megnéztük, hogyan drukkolnak törzshelyeiken a két csapat hívei. Két – egyenként talán elfogult – tudósítás az elmúlt évek legjobb rangadójáról.”

Tisztelet Bözsi néninek (PFLA.hu)
A Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület (Peña Madridista Húngara) vezetői voltak a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia vendégei. A háromtagú különítmény a program első felében egy Puskás Akadémia-körút keretében meglátogatta a Pancho Arénát, ezt követően pedig Budapesten emlékplakettet adományozott Puskás Ferenc özvegyének, Erzsébet asszonynak, aki ezennel az egyesület tiszteletbeli tagja lett.

Szöllősi György elismerése (blikk.hu)
Gyarapodott a Real Madrid Magyar Szurkolói Klub, a Pena Madridista Húngara: a Bajnokok Ligája-címvédő futballklub hazai rajongói éppen a spanyol fővárosban vettek fel új tagokat.

„A madridizmus örök” − Real Madrid-peña interjú
„Nem kell az Ibériai-félszigetig utaznunk ahhoz, hogy megtaláljuk a spanyol futball legnagyobb fanatikusait. A KultúrTapas magazin új sorozatában felkeressük a spanyol klubok hazai szurkolóit, elsőként a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesületet. Gyertyánági Andrással, az egyesület alelnökével a Padrón Tapas Bárban beszélgettünk.”

Mi folyik a Real Madridnál?
„Ronaldo kibukott Özil távozásától, Casillas klublegendaként, a legszebb kapuskorban ragadt a kispadra, Bale jobb marketingeszköz, mint amilyen focista, Ancelotti pedig látványosan feszült. Sok szurkolónak nem tetszik, ami a Realnál történik, Pérez elnök megítélése vitatott, Neymar viszont senkinek sem hiányzik.”

Ezt várják a magyar szurkolók az El Clásico-tól
„Mindenki megszólalt már a mérkőzés kapcsán, kivéve a szurkolókat, így a KultúrTapas magazinban ezúttal a valódi szakértőket kérdeztük meg, akik talán a legjobban várják a ma esti futballünnepet.”

Az ország legnagyobb meccsnézését szervezik a Real-szurkolók
A magyar Real Madrid-szurkolók már nagyon készülnek a szombati napra, amikor reményeik szerint a Fehér Balett tizenegyedszer is megnyeri a legrangosabb európai kupasorozatot. Persze ehhez a riválisnak is lesz majd egy-két szava…

2026 magyar madridista ünnepelte a Tizenkettediket (AS)
Madrid és Spanyolország második legnagyobb sportújsága külön cikket közölt az egyesületünk által szervezett BL-döntős meccsnézésről, melynek a budapesti Tüskecsarnok adott otthont. (A cikk tartalma itt magyarul is elolvasható!)

Madridista Magyarország! Ünneplés a Tizenkettedikkel
A Bernabéu Digital névre hallgató madridista hírportál rövid írásban foglalkozott a cardiffi fináléra szervezetett meccsnézésünkkel.

El Clásico: Ronaldo vagy Messi ünnepelhet ma? (BorsOnline)
„Tíz éve a helyi egyetemen ösztöndíjat nyert akkori barátnője után költözött ki Madridba Dévai Márk, aki a Santiago Bernabéu stadion mellett talált munkát. A pénzügyi elemzőként dolgozó magyar férfi egyik nap bekopogtatott a Real szurkolói osztályának ajtaján, hogy szeretné megalapítani a klub első hivatalos magyar szurkolói egyesületét. Megkeresését örömmel fogadták, különösen, hogy a klub legendájának, Puskás Ferencnek a szülőhazájából érkezett. Az­óta Márk a kapocs a Real és a Peña Madridista Húngara között, amely az elmúlt időszakban hazánk legnagyobb madridista közösségévé nőtte ki magát.”

Nem hiszi el, mi volt az év posztja a 10 millió VIP Facebook-országában (Index)
Egyesületünk közösségimédia-platformja is bekerült az Index.hu évértékelő írásába mint a 2017-es esztendő huszadik legnépszerűbb magyar nyelvű Facebook-oldala (interakciók száma szerint).

„Las Peñas de LaLiga se juntan en Budapest”
A LaLiga hivatalos, spanyol nyelvű honlapja külön cikkben foglalkozott a budapesti Cervantes Intézetben rendezett szurkolóiegyesület-találkozóval, ahol természetesen a Peña Madridista Húngara is képviseltette magát.

A magyar szurkolók is összecsaptak az El Clásico előtt
Barcelonai siker az I. Peña El Clásicón.

Esélylatolgatás a 2022-es Spanyol Szuperkupa-döntő előtt (Digi Sport)
“Számomra csalódás lenne, ha nem a Real nyerné meg a kupát” – Gyertyánági András, a penamadridista.hu szerkesztője és a PMH alelnöke a Digi Sport stúdiójában vendégeskedett.

Megkérdezték, mit gondolunk Kylian Mbappé döntéséről (Digi Sport)
A 2022-es BL-döntő előtti hét legfontosabb témája volt Mbappé, aki nemet mondott a Real Madridnak és hosszabbított a PSG-vel. Erről beszélgetett a Digi Sport munkatársával szerkesztőségünk egyik tagja.

Szurkolói szemmel a 2022-es Bajnokok Ligája döntője előtt (Digi Sport)
A Liverpool elleni döntőt megelőzően a Digi Sport kamerái előtt latolgatta az esélyeket szerkesztőségi tagunk, Doman Gergő.

A Digi Sport stúdiójában értékeltük a 2022-es BL-döntőt
A 14. BEK/BL-trófea megnyerése után két nappal, szerkesztőségünk tagja, Pánczél Jázon a Reggeli Start vendége volt.