Peña focicsapat

Szurkolói közösségünkből sokan nemcsak szurkolni szeretünk, hanem játszani is ezt a csodás sportot. Szerencsére van és volt is miből meríteni, így az elmúlt években sok-sok szurkolói és jótékonysági focitornán vagy éppen a Luis Figo Vándorserlegért való küzdelemben képviseltük a Peña Madridista Húngarát.

A kezdetek

Egyesületünk focicsapata 2014 év végén alakult meg, azonban első hivatalos mérkőzésünkre a következő év márciusáig várnunk kellett. Akkor viszont stílusosan az ősi rivális, Barca-szurkolók gárdája ellen léphettünk pályára. Az ominózus összecsapásra a Sport TV kérte fel a két tábor legnagyobb magyarországi szurkolói csoportjait, a madridistákat pedig a Peña Madridista Húngara képviselte. Az eseményen nem más volt a kapusunk, mint Hajdu Attila, egykori válogatott labdarúgó.

2015 márciusa – Az első magyarországi El Clásico, a Sport TV szervezésében

Ez a gálameccs alapozta meg a csapat azóta is töretlen lelkesedését. 2015 tavaszától számtalan meghívásos és szurkolói tornára kaptunk felkérést, melyeknek örömmel tettünk eleget és képviseltük a madridizmust olyan neves szurkolói csoportosulásokkal szemben, mint például a ferencvárosi, a diósgyőri vagy éppen a vasas ultrák.

2015 október – Diósd
2016 január – szurkolói torna a Vasas csarnokában

Összeállt a csapat

Az igazi áttörést Zidane érkezése és a 2016-os év hozta meg csapatunknak. Elkezdtünk menetrendszerű szurkolói tornákon is részt venni, nem telt el olyan évszak, hogy ne képviseltettük volna egyesületünket a külföldi csapatok hazai szurkolói számára rendezett megmérettetéseken.

2016 májusa – szurkolói torna
2017 szeptembere – szurkolói torna (ezüstérem)
2020 júniusa – szurkolói torna (aranyérem)
2022 októbere – szurkolói torna

Emellett különböző meghívásos- és emléktornákon is szerepeltünk az utóbbi években. Mindig megtisztelve érezzük magunkat, ha pont a Peña Madridista Húngara focicsapatára esik a szervezők választása. Százhalombattán, Diósdon, Ercsiben és Veszprémben is örömmel tettünk eleget a meghívásnak.

2021 augusztusa – VII. Hortoványi Dávid emléktora, Veszprém (bronzérem)

Figo összeköt minket

Az évek során kialakult egy szoros kötelék a magyarországi Barcelona szimpatizánsokkal is (Penya Blaugrana Budapest, Eurobarca), így az egészséges rivalizálás jegyében velük sokkal többször mérkőzünk meg. Egy naptári évben legalább két El Clásicót rendeznek, ezen alkalmak előtt rendszerint mi is összemérjük erőnket, a győztes pedig a következő összecsapásig magánál tudhatja a Luis Figo Vándorserleget. Az utóbbi néhány alkalommal már a La Liga és a Spíler TV is kilátogatott az eseményünkre, ezzel is emelve a Vándorserleg presztízsét.

2019 decembere – El Clásico: az első Luis Figo Vándorserleg

Hala Madrid y Nada Más!