Jegyvásárlás

Minden Real Madrid szurkolónak eljön az a pont az életében, amikor élőben is meg szeretné nézni a csapatot és a Santiago Bernabéut. Ezzel kapcsolatban folyamatosan érkeznek hozzánk kérdések, kérések, ezért összegyűjtöttünk minden fontos információt, hogy minél egyszerűbben juthassatok meccsjegyekhez.

Sok különböző oldal, utazási iroda kínál meccsjegyeket, de mi azt javasoljuk, hogy a Real Madrid hivatalos honlapján intézzétek a jegyvásárlást. Az ok egyszerű: ez az egyetlen hivatalos jegyértékesítési csatorna a Real Madrid részéről.

Tippek, tapasztalatok szurkolótársaktól

Elakadtál? Kérdésed van? Mások tapasztalatára lennél kíváncsi? Vagy csak gondolkodsz jegyvásárláson, utazáson? Akkor első körben mindenképp nézz be a Magyar Madridisták Közössége nevű Facebook-csoportunkba, ahol kiemelt posztot találsz jegyvásárlás témában. A poszt leírásában és a kapcsolódó hozzászólásokban rengeteg értékes információt találsz, amelyek a legtöbb felmerülő kérdésedre választ adhatnak, de ha esetleg marad benned nyitott kérdés, akkor bátran felteheted, jó eséllyel tud majd segíteni egy meccsre utazásban tapasztaltabb szurkolótárs.

Jegyvásárlás a hivatalos oldalról

A Real Madrid hivatalos oldalán, a realmadrid.com-on is roppant egyszerű a jegyvásárlás, ráadásul a jegyeket már ki sem kell nyomtatni, hanem elég letölteni az okostelefonukra. De vegyük végig, hogyan is lehet jegyet venni a hivatalos oldalon keresztül.

Az online jegyértékesítés a realmadrid.com főoldalán, a Tickets menüponton belül zajlik: https://www.realmadrid.com/en/tickets

Miután beléptünk ebbe a menüpontba, választhatunk a Real Madrid soron következő meccsei közül. Mindig az épp aktuális mérkőzés található legfelül, a legelső helyen. Itt lényegében minden információt megtalálhat az érdeklődő például spanyol és angol nyelven. Érdemes ezt elolvasni, hiszen fontos információkhoz lehet hozzájutni. A listában egyébként a későbbi mérkőzések is megtalálhatók, azonban ezekre kizárólag VIP-jegyeket lehet vásárolni, tekintve hogy nincs még meghatározva a pontos időpont és a normál jegyek ára. Ez mindig a meccsek előtt nagyjából 3 héttel derül ki. Tehát ezért nem lehet hónapokkal előre meccsjegyeket venni.

A mérkőzés kiválasztása után egy úgynevezett értékesítési időpontokat jelző részleghez érkezünk, ahol a jegyárakat is láthatjuk. Itt lényegében arról kaphatunk információt, hogy kik és pontosan mikor tudnak jegyet vásárolni. Összesen négy kategória van ebből a szempontból.

Az elsőbe tartoznak a bérletes klubtagok (socios abonados / season ticket holder members). Ők azok a bérletesek, akiknek kizárólag a hazai bajnoki mérkőzésekre szól a bérlete, a Király-kupa és Bajnokok Ligája sorozatokra nem. A másodikba a bérlet nélküli klubtagok (socios no abonados / non season ticket holder members) tartoznak. Ez a két csoport az, akik a jegyek árából 20-30 százalék kedvezményt kapnak. A harmadik kategória a madridista kártyával rendelkezők csoportja (Carnet Madridista / Madridista Card), a negyedik pedig a többiek, vagyis a „Público”.

Tapasztalataink alapján a kisebb és közepes meccsekre általában maradnak elérhető árú szabad helyek a negyedik kategória számára is.

A nagyobb meccseken, mint például Valencia, Atlético Madrid vagy Juventus, Dortmund, Bayern, Milan viszont már csak a drágább jegyekre lehet pályázni. Az exkluzív meccseken, mint például az El Clásico, már a harmadik kategória előtt elfogynak a jegyek. Ilyenkor a weboldalon megjelenik a „minden jegy elkelt” felirat.

Persze ilyenkor sem kell elkeseredni, hiszen a különböző visszamondások miatt itt-ott szabadulhatnak fel jegyek, így aki türelmes és élelmes, lecsaphat egy-egy ilyen lehetőségre, és bejuthat az áhított mérkőzésre. Persze ilyenkor számolni kell azzal, hogy ha esetleg többen mentek, akkor a stadion két egymástól távoli pontján fogtok ülni.

Ha kiválasztottuk a meccset és a jegyvásárlás gombra kattintottunk (Comprar entradas / Buy tickets), akkor ki kell választanunk, hogy hány jegyet szeretnénk vásárolni. Fontos, hogy egy bankkártyával összesen 6 jegy vásárolható. Ezután a rendszer megjeleníti a stadion virtuális térképét, ami remekül mutatja, hogy melyik szektorokban hány szabad hely van, azok pontosan melyik székekhez tartoznak, illetve az azokra szóló jegyekhez mennyiért lehet hozzájutni.

Több jegy kiválasztása esetén a rendszer automatikusan a legjobb helyeket (egymás mellett, lehető legalacsonyabb sorokba) ajánlja fel a vásárlóknak, alul pedig összegzi, hogy mennyibe fognak kerülni a belépők. Fontos, hogy online vásárlás esetén a jegy árához hozzáadódik 2-3 euró kezelési költség.

Ha kiválasztottuk a helyeket, akkor a tovább gombra (continuar/continue) kell kattintani, aztán már csak fizetni kell. Ez lényegében úgy működik, mint bármely más online fizetős oldalon. Meg kell adni a vásárló adatait (keresztnév, vezetéknév). Plusz információ, hogy Spanyolországban a segundo/second jelöléssel ellátott név mező a második vezetéknév helye, mivel az anyai családnév használata is hagyomány. Ezt persze nem kötelező kitölteni.

Ezután meg kell adni az e-mail címet, amit meg is kell erősíteni. Fontos, hogy jó címet adjunk meg, hiszen ide érkezik a visszaigazolás, illetve a jegy. Az utolsó sorban a telefonszám megadása történik, de igazából ennek nagy jelentősége nincs, csak extrém esetben használják fel.

A személyes adatok után következnek a bankkártya adatok. Ezután el kell fogadnunk az általános szerződési feltételeket, majd a megerősítésre (confirmar compra/purchase order) kattintva véglegesíthetjük a vásárlást.

Ha a rendszer elfogadta a bankkártyánkat, akkor egy megerősítő felirat (compra confirmada/purchase confirmed) jelenik meg a képernyőn és tájékoztat minket, hogy a fent megadott e-mail címre elküldésre került a vásárlás visszaigazolása. Ezt az e-mailt megnyitva megtaláljuk a megerősítő kódot, illetve a jegy átvételének lehetőségeit.

  1. A belépők azonnali kinyomtatása. Ha ezt az opciót választjuk, akkor akár otthon, azonnal kinyomtathatjuk a jegyünket. A kinyomtatott jegyeket a beléptető kapuk érzékelői elé tartva be tudunk lépni a stadionba.
  2. A belépők letöltése okostelefonra. Ha erre alkalmas készülékkel rendelkezünk, akkor akár oda is letölthetjük a belépőket, így még nyomtatnunk sem kell. (Éljenek a fák! :)) Ilyenkor a készülék képernyőjén jelenik meg a belépéshez szükséges vonalkód/QR kód, amit a beléptető kapuk szintén le tudnak olvasni.
  3. A stadionban megtalálható Real Madrid bolt mellett erre a célra felállított automatákból kinyomtathatjuk a helyszínen a jegyeket.

Egy kicsit a bankkártyákról:
A rendszer elvileg minden nemzetközi dombornyomott bankkártyát elfogad. A következő típusokkal próbálkozhatunk: Visa, MasterCard, American Express, JCB.

Saját tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy egyre több kártya használható már az oldalon, azonban még mindig vannak olyan külföldi kártyák, amikkel a vásárlók problémákba ütközhetnek.

Ha ez az eset áll fenn, akkor javasolt felkeresni egy olyan ismerőst, aki rendelkezik spanyol, vagy más nagyobb országban igényelt (Anglia, USA, Németország, Franciaország…) bankkártyával, amivel végrehajtható a vásárlás.

A fent leírtakkal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a klub honlapján folyamatosan fejlesztések zajlanak, így a folyamatban eltéréseket tapasztalhatsz, de bízunk benne, hogy mankóként jól használhatóak ezek az információk.

Jegyvásárlás a PMH-n keresztül

Erre a jegyigénylési módszerre kizárólag egyesületi tagjaink jogosultak. Bár a tagfelvétel jelenleg szünetel, tagjaink természetesen élhetnek ezzel a lehetőséggel.

Persze az egyesületi tagság nem jelent 100%-os garanciát arra, hogy jegyet is kap az ember, hiszen ha a Real Madrid a nagy érdeklődésre való tekintettel korlátozza az igényelhető jegyek számát, esetleg másik kategóriába tud csak jeggyet adni, vagy egyáltalán nem biztosít jegyet, az előre nem kalkulálható. Ez egyébként az olyan meccsek esetében lehet érdekes, mint egy BL-döntő, nagyobb idegenbeli BL-meccs, esetleg komoly érdeklődést kiváltó bajnoki (Barcelona, Atlético Madrid, stb.).

Az egyesületen keresztüli jegyvásárlással, utazással kapcsolatban a pmh kukac penamadridista.hu e-mail címen várjuk a leveleket.

A fent leírtakkal és a kapcsolódó Facebook-csoportban megjelenő információkkal kapcsolatban felelősséget sem az egyesület, sem weboldalunk nem vállal, ezek kizárólag tájékoztató jellegű információk, amelyek azt szolgálják, hogy megkönnyítsék a jegyvásárlást azoknak, akik a csapat mérkőzésére szeretnének eljutni. Utazás előtt minél több helyről informálódj!