Az egyesület

A Peña Madridista Húngara, vagyis a Real Madrid Magyar Szurkolói egyesület Magyarország első és legnagyobb madridista egyesülete, amely néhány magyar szurkoló kezdeményezéséből elindulva 2009 óta létezik. A Real Madrid Club de Fútbol 2009. december 15-én hivatalosan is bejegyezte a Peña Madridista Húngara nevű szurkolói csoportot, 2010 januárjában pedig már a magyar bíróság is elismerte létünket Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesületként. Így indultunk tehát.

Hogy mi is történt eddig? A sok-sok közös meccsnézés mellett (melyek közül a legnagyobb létszámú több mint 5000 fősre sikeredett [Budapest Park, 2018, BL-döntő]) többször tartottunk taggyűléseket (legtöbbször Budapesten, 1 alkalommal Egerben), ahová az ország minden tájáról érkeztek a klubtagok (pl.: Budapest, Eger, Békéscsaba, Győr). Tagjaink rendszeresen képviseltetik magukat a Real Madrid mérkőzésein Madridban, illetve lehetőség szerint követik a csapatot az idegenbeli mérkőzésekre is. Készíttettünk zászlót, óriás molinót, amelyek a Real Madrid összes hazai mérkőzésén kifeszítésre kerültek a Bernabéu Stadionban, amíg erre lehetőség volt. Jótékonysági céllal szerveztünk már eseményeket, gyűjtést, vagy épp a Real Madrid segítségét kértük. Egyesületi focicsapatunk a magyarországi szurkolói tornák állandó résztvevője. A magyar sportsajtóban és a különböző médiumokban számtalan esetben képviselhettük a magyar madridistákat.

2011. december 3-án indult el az egyesületünk által támogatott és az elmúlt években már többször megújult www.penamadridista.hu, ahol minden magyar Real Madrid szurkoló igényes formában kap tájékoztatást kedvenc csapatáról most már több mint tíz esztendeje.

Az egyesülettel kapcsolatos kérdés esetén bátran keress meg minket a pmh kukac penamadridista.hu e-mail címen.

A Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület elnöksége