Beharangozó: Real Madrid – Valencia: Kezdődik az idei Spanyol Szuperkupa

A Real Madrid ma este 8 órától a Valenciával csap össze a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében.

A Real Madrid címvédőként érkezett a szaúd-arábiai Rijádba, ahol egy négyes döntő keretében dől majd el a 2023-as szuperkupa sorsa. Amennyiben Ancelotti csapata sikerrel veszi a mai mérkőzést, úgy a döntőben a Betis-Barcelona továbbjutójával mérkőzik majd meg. Az összes találkozót a King Fahd stadionban rendezik meg, ez az Al-Nassr otthona, ahova nem rég igazolt a madridi klublegenda, Cristiano Ronaldo.

A Real Madrid azért lehet ott a négyes döntőben, mert megnyerte tavaly a spanyol bajnokságot. A Valencia pedig azért lehet ott, mert tavaly Király-kupa-döntőt játszott.

“A Szuperkupa egy nagyon fontos trófea számunkra” – nyilatkozta Carlo Ancelotti a tegnapi sajtótájékoztatón. “Örülünk, hogy itt lehetünk, sok szurkolónk van Rijádban” – ezt már a csapat belga kapusa, Thibaut Courtois mondta. A blancók egyébként a 13. szuperkupa-sikerükre hajtanak, az olasz mester ennek a sikernek az elérésében 23 játékosára számíthat. A Valencia oldaláról Ancelotti régi ismerőse, Gennaro Gattuso mondta el a meccsel kapcsolatos meglátásait, valamint José Luis Gaya nyilatkozott.

Korábbi találkozók

Ez lesz a harmadik alkalom, hogy a két csapat összecsap egymással a Spanyol Szuperkupában. Először 2008-ban találkoztak, amikor az első meccset a Valencia nyerte, de a visszavágón fordított a Real Madrid és végül meg is nyerte a trófeát. A legutóbb találkozásuk pedig 2020-ban volt, az akkori elődöntőben 3-1-re nyertek a madridiak, talán mindenki emlékszik Kroos szögletből szerzett góljára vagy éppen Modric külsős találatára, mellettük még Isco talált a kapuba.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK