5 hiba, ami a szerdai döntetlenhez vezetett

Bár Zinedine Zidane azt mondta meccs utáni sajtótájékoztatóján, hogy nem bánja, amiért nem sikerült megdönteni a győzelmi rekordot, valószínűleg ő is bosszús a döntetlen miatt – akárcsak minden Real-drukker. Az AS ennek kapcsán összegyűjtötte azt az 5 tényt, avagy hibát, ami miatt nem sikerült győzni szerda este.

1. Gyengécske első félidő

A Real Madridnál már megszokott dolog a gyengébb kezdés, majd a „nagy visszatérés” a második játékrészben. Ez a tendencia azonban egy idő után aggodalomra adhat okot. Ez történt a Celta és a Sporting ellen is, s most, a Villarreal ellenében is ennek lehettünk szemtanúi. A csapat még csak el sem találta a kaput az első félidőben. Zidane ezeket a hibákat általában második félidei cserékkel küszöböli ki, de azt mindannyian tudjuk, hogy ez sem működhet mindig. „Nem lehet, hogy mindig az utolsó percekben szerezzük meg a három pontot” – mondta a lefújás után a francia. – „Az első játékrészben nem voltunk jók, ezen javítanunk kell.”

2. Hanyagság Marcelo kiesése után

Eleve Carvajalnak három percet vett igénybe, hogy készen legyen a beállásra. Emellett az is hibaként róható fel, hogy egyik Real-játékosnak sem jutott eszébe kirúgni a labdát, és ezzel időhöz juttatva Carvajalt. A Villarreal pedig ebben a három percben szerezte a gólját. A Madrid tíz emberrel játszott, amikor a bíró befújta a büntetőt, s csak akkor tudott kiegészülni, mikor már 1-0 volt az ellenfél javára. Ez egyértelmű hanyagság és hiba volt.

3. Varane és Ramos nagy hibái

SergioRamos újra bemutatta kézilabdatudását – csakúgy mint múlt vasárnap az Espanyol ellen -, csakhogy ezúttal nem volt olyan szerencséje, hogy az eset elkerülje a játékvezető figyelmét. De a nagy esélyt Varane adta meg a Villarrealnak, aki ahelyett, hogy egyből kirúgta volna az elé kerülő labdát, megpróbálkozott egy átlépős csellel. Így teremtődött lövőhelyzet, ami a már említett módon ért véget Ramos mutatványának köszönhetően.

4. Benzema és Cristiano Ronaldo nem teljesen fittek, Morata és Lucas mégis a kispadon ülnek

A BBC két tagja egyértelműen nincs még 100%-os állapotban, mégis kihagyhatatlannak tűnnek a kezdőből. A támadótrióból egyedül Bale teljesített jól, s a végén az ő helyére állt be Lucas Vázquez. Emellett Morata is csak az utolsó tizenöt percre szállt be, annak ellenére, hogy kiváló formát mutatott az utóbbi időben. Lucas és Morata beállásával pedig nem először láthatjuk, hogy a csapat dinamikusabb lesz, mégsem kapnak több időt.

5. Modric kihagyása a csapatból

Zidane a meccs előtt hozott egy döntést: kihagyja Modricot a kezdőből, hogy pihenőt adjon neki. Annak ellenére, hogy számtalanszor láttuk, mit okoz a Realnál, ha a horvát nincs a pályán. A kreativitást, amit ő nyújt a középpályán, senki nem tudja helyettesíteni. Kovacic talán megközelíti, de ő sem tudja teljesen pótolni honfitársát. Amikor Luka nincs ott a csapatban, a Madrid képtelen azokat a területeket bejátszani, amelyeket csak Modric tud megnyitni számukra.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK