Zizou és James viharos kapcsolatának fejezetei

Asensio sérülése miatt szárnyra kaptak a James maradásával kapcsolatos pletykák, ám köztudott, hogy a játékos nem kedveli a francia edzőt, ahogy Zizounak sem kedvence a kolumbiai középpályás. Ez a viharos viszony többször is reflektorfénybe került. Mutatjuk a szappanopera különböző fejezeteit, időrendi sorrendben.

Zidane 2016-os érkezése

Nem sokkal Zizou érkezése után, a Gijón elleni 5-1-es győzelem alkalmával James csak a cserejátékosok között kezdett. Edzője elküldte őt és Jesét is melegíteni a szünetben. A spanyol támadó a második játékrészben be is állt, James viszont visszaült a padra, saját döntésének következtében. Zidane meglehetősen rosszul viselte a döntést, hiszen úgy tudta, hogy játékosa melegít, így bármikor harcba küldhető. Így aztán, amikor észrevette, hogy James a padon ül, keményen leszidta játékosát.

A 2016-os Copa América

A Copa América csoportmeccseinek mindegyikén végig játszotta a 90 percet, gólokat is szerzett, majd a nyilvánosság előtt beszélt arról, hogy addig akar játszani a válogatottban, ameddig csak ereje engedi. A Real Madrid egyáltalán nem örült a kijelentésnek, mivel sérülés miatt ki kellett hagynia a BL-döntőt, ám nem sokkal később már teljes meccseket játszott hazája válogatottjában. Zidane szintén kifejezte nemtetszését.

2016-os klubvilágbajnokság

A döntőben nem léphetett pályára, elégedetlenségének pedig a mérkőzést követően hangot is adott a média képviselői előtt: „Nem ígérhetem meg, hogy maradni fogok. Vannak ajánlataim, valamint 7 napom a döntés meghozatalára. Játszani akarok.”

Az a bizonyos Leganés elleni meccs

2017. áprilisi 5-én a Leganés ellen már úgy lépett pályára, hogy tudta, egyik utolsó madridi meccsét játssza. Frusztráltságát nem is tudta leplezni. Pláne nem azt követően, hogy gólt szerzett: találata után őt hívta le a pályáról edzője, amit James meglehetősen idegesen fogadott. Attól a ponttól nem volt visszaút.

Zidane tagadó nyilatkozatai

Mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a játékos és edzője között megromlott a viszony, ám Zizou a médiában ennek folyamatosan az ellenkezőjét kommunikálta. Mindig elmondta, hogy nincs problémája Jamesszal, illetve hogy nagyszerű játékosnak tartja a kolumbiait.

Újabb BL-döntő, újabb kimaradás

A cardiffi döntő alkalmával James még a keretből is kimaradt. A győzelmet követően a lányával együtt ment fel a pályára ünnepelni, ám teljesen egyértelmű volt, hogy ezek az utolsó pillanatai.

Üdvözlet Bajorországból

Hat hónapja állt a Bayern alkalmazásában, élvezte a játékot és a szerepét, amikor egy mérkőzést követően megkérdezték Zidane-ról. A válasza nem  durva, de annál egyértelműbb volt: „minden edzőnek megvannak a saját preferenciái és elképzelései. Én nem szerepeltem az övében, pedig gólokat lőttem és gólpasszokat adtam, amikor játszottam.”

Az már más kérdés, hogy helyzete végül Münchenben is pont úgy kezdett hanyatlani, ahogy korábban a spanyol fővárosban, és kísértetiesen hasonló helyzetbe került Niko Kovač irányítása alatt. A bajor klub végül nem is élt opciós jogával, és nem vásárolta meg James játékjogát. Ez azért jelzésértékű.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK