Valverde nyithat utat Rodrygónak

Jelenleg három EU-n kívüli helyre öt játékos pályázik. A következő napokban azonban változhat a helyzet. Nézzük meg, hogy a különböző sorozatokra milyen szabályok vonatkoznak!

Öten három helyre

A Real Madrid egy adminisztratív rémálomban találta magát, hiszen jelenleg kettővel túllépik a LaLiga EU-n kívüli játékosokra vonatkozó szabályát. Militão, Valverde, Vinícius, Rodrygo és Kubo közül csak hárman lehetnek ott a nevezettek között. Mostanáig a klub úgy sakkozott, hogy ugyanazt a stratégiát követik, mint tavaly, amikor Vinícius Jr. a klubhoz érkezett. Akkor Casemiro és Fede Valverde szerepelt még az EU-n kívüliek listáján. Azóta Casemiro megkapta az állampolgárságot, és úgy tűnik, hogy Fede Valverde is napokon belül a kezébe veheti spanyol útlevelét. Rajtuk kívül Lunin és Jović is olyan ország papírjaival rendelkezik, melyek nem tagjai az Európai Uniónak. Az ukrán kapusra és a szerb támadóra azonban más szabályok vonatkoznak, mivel hazájuk Európa területén van, így ők is szabadon vállalhatnak munkát az unión belül.

Fede ValverdeIdén Vinícius és Rodrygo is Castilla-játékosként lesz nevezve, míg Kubo az U19-es csapatban. A klub azt szeretné, hogy a két fiatal brazil támadó az első csapathoz tartozzon, de a szabályok miatt jelenleg hármuk közül (beleértve Kubót is, aki minden bizonnyal a Castillában fog játszani) csak egyikükre számíthat Zidane a bajnokságban. A Spanyol Labdarúgó Szövetség általános szabályzatának 227-es bekezdése kimondja, hogy az a 23 éven aluli játékos, akit az utánpótlás-bajnokságba regisztráltak, akárhányszor pályára léphet az első csapatban. Ez egészen addig nem oldja meg a problémát, amíg Valverde meg nem kapja hivatalosan is a spanyol papírjait, ez azonban már csak napok kérdése, így megnyílik az út Rodrygo előtt.

Takefusa KuboKirály-kupa és Spanyol-szuperkupa

Az 1990. évi spanyol sporttörvény alapján Vinícius, Rodrygo és Kubo játszhatnak a Király-kupában és a Spanyol-szuperkupában is, mivel ezeket a sorozatokat hivatalosan nem a LaLiga szervezi. Egy 2007-es erőszak, rasszizmus, idegengyűlölet és intolerancia elleni törvény megtiltotta a nem hivatalos sorozatokban a külföldi játékosok számának korlátozását.

Külföldi játékosok a Bajnokok Ligájában

Az UEFA felé is el kell küldenie a Real Madridnak egy listát, rajta a Bajnokok Ligája idei szezonjába nevezett játékosok nevével. A nehézséget itt az okozza, hogy Vinícius, Rodrygo és Kubo sem szerepelhet a "B" listán, mert nem töltöttek még el két teljes évet a klubnál. Az "A" listára 25 játékos nevezhető, Zidane viszont még mindig 28 fős kerettel dolgozik az edzéseken – beleértve Lunint, Bale-t Jamest és Marianót. A 25-ös keretből legalább nyolc olyan játékosnak kell lennie, akik Spanyolországban, és további négynek, akik a klub utánpótlásában nevelkedtek. Az "A" listának a leadási határideje szeptember 2.
 

Forrás: AS, Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Vini Jr. és Bellingham
Tovább

A Bayern München elleni kezdőcsapat

Nincs nagy meglepetés, Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzésén. Kezdőcsapat 13. Lunin17.…