Beharangozó: Barcelona – Real Madrid: Elérkezett a szezon első Clásicója

A Real Madrid nagyjából egy év után lép pályára ismét az ősi rivális otthonában.

A spanyol bajnokság 10. fordulójában a Real Madrid a Barcelonához látogat. Egy év telt el azóta, hogy a csapat utoljára a Camp Nouban szerepelt, akkor 3-1-es madridi siker született. Vasárnap délután 16:15-kor ismét összecsap a két együttes, a vendégek célja pedig nem lehet más, mint a győzelem.

A klasszikust megelőzően a királyi gárda a Sahtar vendégeként szerepelt a Bajnokok Ligájában. Ragyogó teljesítményének köszönhetően Benzema lett a mérkőzés legjobbja, Vini Jr. duplája pedig ugyancsak jó előjelnek vehető egy ilyen összecsapás előtt. A három pont megszerzése esetén a Real Madrid továbbra is az élmezőnyben maradna, miközben növelhetné a különbséget közvetlen riválisaival szemben.

Vini Jr. and Karim Benzema

„Ez egy különleges mérkőzés számunkra, a Barcelona és a spanyol futball számára is”nyilatkozta Ancelotti a találkozó előtt. Fede Valverde a klub hivatalos csatornájának adott interjút: „Tudjuk, milyen felelősség jár az ilyen mérkőzéseken azzal, hogy magunkra húzzuk ezt a mezt.” Az uruguayi játékos természetesen tagja az olasz szakember keretének.

Közvetlen riválisok

„A hétvégi forduló előtt a Barcelona a 7. helyet foglalta el a tabellán 15 ponttal. Koeman csapata hétközben a Dinamo Kijivet győzte le a BL-ben, a bajnokságban pedig két igen nehéz meccsen vannak túl a gránátvörös-kékek: 3-1-re legyőzték a Valenciát és 2-0-s vereséget szenvedtek idegenben az Atlético ellen. Pillanatnyilag Memphis Depay a legjobb formában lévő játékosuk a maga 4 góljával és 2 gólpasszával.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK