Butragueño: Nem tűntek túl boldognak, amiért épp a regnáló bajnok ellen kell kivívniuk a továbbjutást

Emilio Butragueño, a Real Madrid intézményi kapcsolatokért felelős igazgatója a Realmadrid TV-nek adott interjút az UEFA-Bajnokok Ligája délben lezajlott sorsolását követően.

„A PSG egy nagyszerű csapat, s hozzánk hasonlóan a végső győzelemre esélyesek közé tartoznak. A futball szempontjából ez a párharc a legjobb tizenhat között idejekorán érkezett. Egy izgalmas összecsapásra számítunk, ahol a továbbjutás érdekében a legjobb formánkat kell nyújtanunk.”

„A PSG vezetőségi tagjai mellett ültem a sorsolás ideje alatt, és meg kell mondanom, nem tűntek túl boldognak, amiért épp a regnáló bajnok ellen kell kivívniuk a továbbjutást, olyan játékosokkal szemben, akik rengeteg tapasztalattal rendelkeznek az ilyen típusú mérkőzéseken, s akik számtalanszor bizonyították, hogy nehéz ellenfelekkel szemben, nagy nyomás alatt a képességeik legjavát nyújtják.”

Veszélyes ellenfél

„A nyári igazolásaikat tekintve és támadásban mindenképpen veszélyesek. A tavalyi esztendőben is rendelkeztek a megfelelő alapokkal, a végső győzelemre is esélyesek voltak, azonban idén óriási tehetséggel megáldott labdarúgókat szerződtetek, s most olyan csapattal rendelkeznek, amely képes arra, hogy minden címet elhódítson. Akárcsak mi. Mindenki el akarta kerülni a velünk való találkozást. Ez teljesen természetes, hiszen tudják, hogy az európai kupaporondon, két mérkőzésen roppant nehéz legyőzni a Real Madridot. A legfontosabb, hogy jól játsszunk és minden játékosunk bevethető legyen. Ebben az esetben bármely csapattal felvehetjük a versenyt. Voltak olyan lehetséges ellenfelek, akik elméletben nem tűntek volna komoly kihívásnak, ugyanakkor a futballban néha pont az esélytelenebb csapat tudja igazán megnehezíteni az esélyesebbnek vélt klub dolgát. A lehető legjobban fogunk felkészülni, minden apró részlet fontos lehet. A Bajnokok Ligájáról s a Real Madridról beszélünk. A Bajnokok Ligája egy olyan sorozat, ami részleteken múlhat, mi azonban tisztában vagyunk azzal, hogy mire képesek a játékosaink.”

PSG

„A tény, hogy velünk kell szembenézniük és az, hogy mi vagyunk a címvédők, csak jobban motiválja őket. A Bajnokok Ligája-győztes ellen meccselni remek lehetőség annak bizonyítására, hogy a csapat magas szintet képvisel, rendelkezik a megfelelő képességű és tehetséggel megáldott játékosokkal. Szomorú, hogy két ilyen klub valamelyike már a legjobb tizenhat között kénytelen búcsúzni. Bár két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, remélhetőleg ott leszünk a negyeddöntőben.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK