Zidane: Tiszteletlenségnek tartom, ha valaki kételkedik Ramosban

A királyiak vezetőedzője, Zinédine Zidane az Espanyol elleni bajnoki előtt tartotta meg szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés: „Nem érdekel, hogy az Espanyol hanyadik helyet foglalja el a tabellán. Ez egy kiváló együttes, amely bármelyik ellenfelének képes problémákat okozni. A célunk természetesen most is az, hogy egy jó mérkőzést játsszunk, és folytassuk a remek sorozatunkat. Ehhez azt kell tennünk, mint bármelyik másik meccsen: küzdeni, hatékonyan futballozni, gólokat szerezni és védekezni, ha épp nincs nálunk a játékszer.”

Sergio Ramos és a fegyelmezetlenség: „El sem tudnék képzelni nála jobb kapitányt a Real Madrid élére. Mindenki elmondhatja a véleményét, de tiszteletlenségnek tartom, ha valaki kételkedik Ramosban. Mindannyian jól tudjuk, hogy miféle játékos ő. Egy született vezér, akit minden csapattársa és kollégája szeret, nem beszélve a szurkolókról. Teljesen felesleges ilyen kérdéseket feltenniük nekem.”

Bale: „Napról napra jobb formának örvend, aminek én nagyon örülök. Remek teljesítményt nyújtott az Alavés ellen.”

Keylor Navas jövője: „Megérdemli, hogy a Real Madrid játékosa legyen. Mindenki szereti őt az odaadása, a profizmusa és az elkötelezettsége miatt. Megértem, hogy a pletykák hozzátartoznak a futball világához, de én egyik játékosom jövőjét sem fogom kielemezni. Elégedett vagyok a rendelkezésemre álló kerettel, és jelenleg csak a holnapi meccs érdekel.”

Carvajal eltiltásveszélyben: „Sosem kérek olyat a beoszottjaimtól, hogy szándékosan gyűjtsenek be egy sárga lapot, amely eltiltást jelent számukra. Azt szeretném, ha négy sárga kártyája maradna a szezon végéig. Az sem probléma, ha ez nem sikerül, hiszen több játékosom is képes jobbhátvédként futballozni.”

Cristiano Ronaldo: „Tisztában van a saját korlátaival. Kulcsfontosságú, hogy a szezon hátralévő részében egy csúcsformában lévő Cristiano álljon a rendelkezésemre. Nincs vitánk abból, ha néha kihagy egy-egy meccset. A klubszezonok nagyon hosszúak és megterheőek, most ráadásul a nyári világbajnokságon is jelenése lesz. Ez a futballvilág legrangosabb eseménye, senki sem szeretne lemaradni róla.”

A sérültek: „Mindannyian keményen dolgoznak a mihamarabbi visszatérés érdekében. Még nem tudok konkrétumokkal szolgálni Kroos, Luka vagy Marcelo felépülésével kapcsolatban. Ami Vallejót illeti, ő a rehabilitáció utolsó szakaszában jár. Én sosem szoktam nyomást helyezni a játékosaimra, hogy erőltessék a visszatérést. Ha felépülnek, az nagyszerű hír, de ha nem, akkor sem esek pánikba. Sokkal fontosabb, hogy ne tegyük kockára az egészségüket.”

Neymar: „Egyetlen labdarúgó sérülésének sem tudok örülni, még akkor sem, ha ezzel esetleg meggyengüle az egyik riválisunk. Remélem, hogy miharabb felépül, és ott lehet ellenünk a pályán. Biztos vagyok benne, hogy nagyon motivált lesz.”

A perememberek élete: „Az én filozófiám szerint minden találkozó egyformán fontos. Vannak helyzetek, amikor úgy látod jónak, hogy »A« játékosnak adsz lehetőséget, más helyzetekben viszont inkább »B«-t fogod a pályára küldeni. Ez főként az ellenfelen múlik. Jól tudom, hogy mindenki szívesebben játszana a PSG ellen, mint egy kiesőjelölt otthonában, de én nem foglalkozom ilyesmivel. Csupán azt szeretném, hogy minden egyes játékosom fontosnak érezze magát, és találja meg az örömöt a napi munkában. Ott volt például Morata, aki kevesebb lehetőséget kapott, mint mások, de nagyban hozzájárult a bajnoki cím megszerzéséhez.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…