Mixed Zone: Valencia 2-3 Real Madrid

A Real Madrid egy harcos mérkõzést követõen megõrizte helyét a dobogó tetején a Primera División 13. fordulójában. A szinte már szokásosnak mondható Cristiano gól mellett Benzema és Ramos is betalált.

Sergio Ramos:

“Az igazság az, hogy az ilyen meccsek szolgálnak arra, hogy a csapat összeforrjon. A Valencia egy olyan ellenfél, aki mindig megnehezíti a dolgunkat. Ez egy nagyon fontos lépés számunkra és igen elégedettek is vagyunk.”

“Az elején nagy fölényünk volt, de késõbb közelebb jöttek és keményen harcoltak. Végül viszont megszereztük a három pontot és elégedettek vagyunk a gyõzelemmel.”

“A Mestallában nehéz játszani. Mindenesetre megszereztük a gyõzelmet, amit akartunk. Nagyon örülök, hogy sikerült betalálnom. Most egy olyan idõszakon megyek keresztül, ahol egyensúly van a magánéletemben és a karrieremben is, szeretném, ha ez sokáig tartana. Ez egy elég édes pillanata az életemnek, boldog vagyok.”

Casillas:

“Szenvedtünk egy kicsit. Meg is látszott, hogy a válogatottaktól tértünk vissza. Egy olyan Valenciával álltunk szemben, aki jól érzi magát a pályán és erõs az otthonában. A közönség õket támogatta és igen megnehezítették a dolgunkat. Ez egy gyönyörû gyõzelem volt, amiért meg kellett dolgoznunk.”

“A Valencia visszajött Soldado góljaival. Higuaín tisztázása a meccs végén szabályos volt. Láttam, ahogy a labda a mellkasához ért. Nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy gólt kapjak és nem is szeretem, de ezek azok a gyõzelmek, amire az egész szezon során emlékszel.”

Arbeloa:

“Ez egy nehéz idegenbeli meccs volt, mert mind fáradtak voltunk a válogatott meccseink miatt, de szembeszálltunk vele. Mourinho azt mondta, hogy nem a védekezés miatt játszatott három középsõ középpályást, hanem azért, hogy nyomást gyakoroljunk támadáskor és birtokoljuk a labdát.”

“Cserét kértem, mert rájöttem, hogy nem fogom bírni lejátszani a teljes meccset. Nagyon feszült mérkõzés volt, mert a Valencia mindent beleadott, mintha az életükért játszottak volna.”

Pepe:

“Nehéz meccs volt, de a csapat jól teljesített. Fáradtan jöttünk haza a nemzetközi meccsekrõl, a Valenciának meg több ideje volt a felkészülésre. Ennek ellenére nyugodtan játszottunk és három nagyon fontos pontot szereztünk.”

Higuaín:

“A labda csak a testemhez ért, éreztem, ahogy a mellkasomra pattan. Olyanok is mondták, hogy nem volt büntetõ, akik TV-n nézték a meccset. Ennek ellenére teljesen normális a tiltakozásuk, mi is ugyanezt tettük volna ilyen helyzetben.”

“Ez a gyõzelem azt bizonyítja, hogy egy remek együttes vagyunk. A csapat nem egy embertõl függ, hanem magától a csapattól. Az edzõ dönt arról, hogy ki kezd a meccsen.”

Karanka:

“Ez a gyõzelem megerõsíti a csapat egységét, megmutatva azt, hogy zseniális játékkal és szenvedve is nyerni tud. Bebizonyítottuk, hogy tudunk kontrázni, amikor egyik fél sem irányítja a meccset. A csapat megmutatta, hogy szenvedni is tud, ahogy azt Anoetában is tette és megharcolt a három pontért. Az egységünk jelentette az elõnyt egy olyan nehéz helyen, mint amilyen az Anoeta is volt és bebizonyítottuk, hogy keményen tudunk harcolni a gyõzelemért.”

“A meccs eldõltnek látszott, amikor belõttük a második gólunkat. Ezután hamar betaláltak, majd mi válaszoltunk a harmadik gólunkkal. A dolgok nehézzé váltak egy hibának köszönhetõen.”

“Ahogy tegnap is mondtam, a Mestallában nehéz játszani és mi tudjuk, hogy ez a három pont nagyon fontos a számunkra. A szezon még messze nem ért véget, folytatni fogjuk a munkát a további pontokért.”

“Intelligens döntés volt Lass, Khedira és Alonso együttes játszatása a középpályán, mert meg akartuk erõsíteni a középsõ tengelyünket tudva, hogy sokan fáradtak a válogatott kötelezettségek miatt. Nyomást akartunk helyezni a Valencia kreatívitására. Nem akartunk védekezni, hanem támadásnál minden helyet le akartunk fedni.”

“A játékvezetõt illetõen, több helyzetben is másképpen lehetett volna dönteni.”

“Emlékszem Mourinho tavaly is úgy ünnepelt egyszer Pedro Leónnal, mint ma este Callejónnal… Ez teljesen normális és szeretnénk is még ezt többször látni majd.” 

Forrás: www.realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Kroos
Tovább

Toni Kroos: Köszönöm!

A német játékos a Betis elleni mérkőzés lefújása után. Búcsú „Nem könnyű most megszólalni, csak annyit mondhatok, hogy…