Mixed Zone: Sevilla – Real Madrid (2-6)

José Mourinho és játékosai is elégedett hangot ütöttek meg a Real Madrid utolsó 2011-es bajnokiját követõen. A boldogság nem alaptalan, hisz a fõvárosiak 6-2-re gyõztek a Sevilla otthonában, így listavezetõként várhatják az új évet.

José Mourinho:
„Reméltem, hogy nyerünk, és egyedüliként vesszük át a vezetést a tabellán, de nem hittem volna, hogy ilyen eredményt fogunk elérni. Másodszor nyertünk ellenük ilyen arányban, de ez nem normális. A Sevilla mindig kemény ellenfél…Az elmúlt 17 meccsünkbõl 16-ot megnyertünk: világos, hogy ismét gyõznünk kellett, ráadásul egy jó csapat ellen sikerült ezt elérnünk.”

„A Sevilla nem egy kis csapat, amelyiknek nincsenek ambíciói. Az elsõ félidõben Casillas két hihetetlen védést is bemutatott, de a csapat jó munkát végzett. A második játékrészben tíz emberrel is jó teljesítményt nyújtottunk. Albiolt pályára küldtem, és olyan nyugodtan játszott, ahogy elvártam tõle. Ramos nem volt teljesen egészséges, de tudta, hogy a csapatnak szüksége van rá, mert, ha nem játszott volna, Arbeloának kellett volna középhátvédként szerepelnie. A csapat nagy áldozatkészségrõl tett tanúbizonyságot, erre pedig Di María az egyik legjobb példa. A héten Argentínába utazott, aztán játékra kész állapotba hozta magát, most pedig visszatér a családjához. Nagyon jó mentális állapotban vagyunk. Ha a minap azt mondtam a szurkolóknak, hogy mi vagyunk az elsõk, most azt mondom, csakis mi vezetjük a bajnokságot.”

„A kapusunk két fontos pillanatban is hárítani tudott. Ez nem szerencse. A szerencse az, ha belerúgsz a labdába, az megpattan egy játékoson, aztán nekimegy a kapufának, és végül bemegy. Remek kapusteljesítményt láttunk, a támadójátékosok pedig minden gólhelyzetet értékesítettek. Azt hiszem, jobbak voltunk az ellenfelünknél, bár az eredmény nem tükrözi a valós különbséget a két csapat között. Az lett volna a normális, ha nyerünk, de nem ilyen arányban.”

„Sosem tudhatod, mi lesz. Talán amikor visszatérünk ide, 0-0-s döntetlent fogunk játszani. A mérkõzések változnak. A szünetben azt mondtam, hogy ugyan eggyel többen vannak, még több gólt tudunk szerezni. Amikor kiállították az egyik játékosukat, beküldték Kanoutét, mert nyilván próbálkozniuk kellett. Nekünk azonban sokkal több területünk volt az ellentámadásokra, és minden helyzetbõl gólt lõttünk. Ez nem mindennapi eredmény: legközelebb talán 0-0 lesz.”

„Normális, hogy Cristiano így játszott, hogy gólt lõtt, és, hogy segíteni akar a csapatnak, ahogy az is, hogy az ezt megelõzõ mérkõzésen viszont nem volt eredményes.”

Cristiano Ronaldo:
„Nem érdekel, miket mondanak rólam. Én teszem a dolgom és nagyon erõsen koncentrálok. A csapatunk remekül teljesített, és nagy kedvvel térünk vissza ismét a játékba. A célunkat elértük, és három pontos elõnnyel várjuk a karácsonyt. Jól szerepeltünk egy nehéz mérkõzésen, és elégedettek vagyunk.”

Di María.
„Elégedett vagyok a csapattal és azzal, hogy ismét kezdõ lehettem. Tudtam, hogy ma gólt szerezhetek, és így is lett. Folytattunk egy jó sorozatot, vezetünk, és ezen az úton kell tovább haladnunk. Nagyon fontos gyõzelmet értünk el, ráadásul emberhátrányban.”

„Most mi vagyunk az élen, és így kell folytatnunk. Csak magunkkal foglalkozunk. Most a kupára kell összpontosítanunk, aztán pedig szünetre megyünk, hogy karácsony után ugyanilyen állapotban térjünk vissza. „

„Cristiano Ronaldo egy nagy játékos. Jó formában van, és folytatta a mesterhármasok szerzését. Most befogta néhány ember száját.”

Pepe:
“Nagyon fontos gyõzelmet arattunk. Nehéz emberhátrányban játszani, de a lényeg, hogy megszereztük a három pontot. A legfontosabb a munka, amit a társaim elvégeztek ennek a csodás eredménynek az érdekében.”

Casillas:
„Pusztán annyit teszek, hogy elmozdulok egyik vagy másik irányba, hogy a labda ne kerüljön a hálóba. A mai védésem hasonló volt a két évvel ezelõttihez. Még messze a bajnokság vége, de ez a gyõzelem nagy lökést ad az önbizalmunknak.”

„Az a lényeg, hogy már elfelejtettük a múltheti vereséget, és fontos gyõzelmet értünk el egy kemény ellenféllel szemben. Jó sorozatban vagyunk, ami egy hete megszakadt, így nagyszerû érzés volt újból megtapasztalni a gyõzelem ízét. Most nyugodtabbak vagyunk.”

„Nyilvánvaló, hogy az emberek nagy elvárásokat támasztanak egy olyan nagy játékossal szemben, mint Cristiano Ronaldo, sõt, talán nagyobbakat is, mint kellene. Ismét bebizonyította, hogy kiváló futballista. Õ nagyon fontos a számunkra, és reméljük, további gólokat fog szerezni.”

„Nem volt könnyû nyerni, de most három ponttal vezetünk. Remélem, jövõre még több örömben lesz részünk, és mindenkinek jó egészséget kívánok az új évre.”

Callejón:
„Mindig a maximumot kell nyújtanunk, hogy a mester rendelkezésére állhassunk. Teljesítettünk a kitûzött célt, és most vezetünk.”

„Az edzõ a kezdõbe nevezett, ami a futball része, de a legfontosabb az, hogy gyõzni tudtunk. Sosem egyszerû itt játszani, és különösen nehéz begyûjteni a három pontot. Nyilvánvaló volt, hogy nyernünk kell ahhoz, hogy mi legyünk az élen karácsonykor. Fel kell készülnünk a Király-kupára, hogy továbbjussunk a következõ fordulóba.”

Forrás: www.realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Kroos
Tovább

Toni Kroos: Köszönöm!

A német játékos a Betis elleni mérkőzés lefújása után. Búcsú „Nem könnyű most megszólalni, csak annyit mondhatok, hogy…