Mourinho csak a Mallorcára figyel

A Mallorca góljait figyelte José Mourinho, miközben játékosai a Málaga elleni meccsre készültek. A portugál számára csak a bajnokság számít egyelõre, és nem hajlandó a Barcelona elleni lehetséges mérkõzésrõl beszélni, amirõl játékosait is tájékoztatta.

José Mourinho eddig sem titkolta, hogy számára a spanyol bajnokág megnyerése a legfõbb cél a 2011-2012-es szezonban, amit az is bizonyít, hogy a hétközi, sorsdöntõ kupamérkõzés elõtt is a következõ bajnoki ellenfelet figyelte. Miközben csapata bemelegítõ gyakorlatokat végzett a La Rosaleda gyepén, a portugál mester az öltözõben, televízión keresztül figyelte a Mallorca gáláját a Real Sociedad ellen. A Real Madrid hétvégi ellenfele, a Mallorca 6-1-re gyõzte le ellenfelét, ami óvatosságra intheti a fõvárosiakat.

Mourinho csapata most szombaton elsõ alkalommal lép pályára úgy, hogy ötpontos elõnnyel rendelkezik a Barcelonával szemben, de úgy tûnik, a Mallorca komoly erõpróba elé állíthatja Ronaldóékat. A múlthéten ugyan sikerült növelni a különbséget a katalánokhoz képest, Mourinhónak most mindenképp el kell döntenie, melyik sorozatban küldi pályára a legjobb csapatát, és melyikben hajlandó a cseréknek is lehetõséget adni.

Az edzõ számára a bajnokság élvezi a prioritást, bár a kupát sem szeretné elhanyagolni. A Mallorca nagy arányú gyõzelmét látva Mourinho világos üzenetet küldött csapatának Iker Casillason keresztül: „A Mallorca jobban érdekel, mint a Barcelona. Ezt mondd meg a többieknek.” Noha a Barcelona hivatalosan még nem jutott be a spanyol kupa negyeddöntõjébe, a papírforma alapján ma õk is kvalifikálják magukat a következõ fordulóba, ami azt jelenti, hogy januárban újabb két El Clásicóra kerülhet sor. Úgy tûnik, Mourinhót ez egyelõre nem foglalkoztatja.

„Csak a Mallorcával kell foglalkozni, senki mással” – vélte az edzõ és a kapitány is. Mourinho végig figyelemmel kísérte a Mallorca keddi mérkõzését, és kénytelen volt megállapítani, hogy Caparrós hihetetlen mértékben képes motiválni játékosait. A Mallorca hat perc alatt négy gólt szerzett, ráadásul mindet különbözõ módon (fejjel, szabálytalanság után, távoli lövésbõl, Castro egyéni akciójából).

Miután csapata legyõzte a Málagát, Mourinho újabb célt tûzött ki játékosai elé: most csak a bajnokság számít. Ahogy feljebb olvasható volt, ebben Iker Casillas is segítségére volt, hisz a kapitány rögtön tájékoztatta társait a Mallorca remek teljesítményérõl és a lehetséges nehézségekrõl.

A Barcelona tehát egyelõre egyáltalán nem számít a csapat számára: egyrészt azért, mert hátra van még a Mallorca elleni meccs, másrészt pedig azért, mert a katalánok akár ki is eshetnek ma este. Egy biztos: Mourinhónak jól fel kell készítenie csapatát, hogy senkit se érjen meglepetés, amikor Mallorca szigetére utazik.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…