Karanka: Senki sem kételkedik Mourinhóban

Nincs aggodalom és nyugtalanság a csapat körül, állítja Aitor Karanka, a Real Madrid másodedzõje, aki sorozatban harmadszor nyilatkozott José Mourinho helyett. A városi derbire készülõ Blancók holnap játszanak az Atlético ellen, és ha nem nyernek, úgy valóban veszélybe kerülhet a bajnoki trófea.

Két év alatt 43. alkalommal küldte maga helyett Aitor Karankát a sajtóterembe José Mourinho, így ma is a spanyol másodedzõ válaszolt az újságírók kérdéseire. A nyilatkozat apropóját a holnapi, Atlético Madrid elleni bajnoki mérkõzés adta, és bár a fõvárosiak nem hangoltak jól az összecsapásra, Karanka szerint a madridisták között jelenleg „semmiféle kétség nem fûzõdik Mourinhóhoz, a stábhoz, vagy a játékosokhoz.”

Karanka igyekezett nyugalmat és önbizalmat közvetíteni a média és a szurkolók felé: „Nem tudom, hol van itt nyugtalanság. Tíz hónapja mondjuk a játékosainknak, hogy mit kell tenniük, a számok magukért beszélnek, és nem kételkedünk az embereinkben” – ismételte. „Én ugyanezt gondolom másfél éve, és sem én, sem más, aki itt van velünk, nem fogja megváltoztatni a gondolkodásmódját. Elégedettek vagyunk azzal, ahogy a csapat játszik” – tette hozzá.

„Látva, miként dolgozik ez a csapat, nincs semmiféle nyugtalanság vagy aggodalom, és ez így is marad a végéig. Nyugodtak vagyunk” – folytatta Karanka, majd a csapat fáradságáról szóló híreket is cáfolta: „Nem tudom, hogy a pamplonai 5-1-es gyõzelem, vagy a BL-ben aratott 3-1-es siker jelenti-e a frissesség elmúlását. Ráadásul ezeken a meccseken a második félidõ rendre jobb volt, mint az elsõ” – mondta. Karanka elismeréssel szólt a szurkolótábor hétvégi teljesítményérõl is: „A közönség segítsége mindig alapvetõ szerepet játszott a Real Madrid sikereiben, és az, ahogy a szurkolók legutóbb biztatták a csapatot, bebizonyította, hogy a csapat mellett állnak, ami nagyon fontos lesz a szezon végén.  Ez mindig nagy pluszt ad,  és Így történt a hétvégén is, amikor a meccs végén búcsúztak tõlünk.”

Ezt követõen természetesen szóba került az Atlético Madrid is. Karanka szerint a csapat „jól teljesített az utóbbi idõben a Vicente Calderónban”, de Simeone munkáját is méltatta: „Átadta a saját szellemiségét ennek a csapatnak. Talán az egységük és a karakterük változott a legtöbbet, mióta utoljára találkoztunk.”

„Egy olyan klubnak, mint az Atléticó, nyernie kell, hogy kijusson az európai porondra. Nehéz ellenfél lesz a játékosai miatt, és azért, mert szüksége van a pontokra” – mondta Karanka, de amikor Guardiola azon kijelentésérõl kérdezték, mely szerint a bajnoki cím már biztosan a Real Madridé, inkább semmit sem reagált.

Forrás: Marca, AS, www.realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…