Mourinho: Engem nem zavar, ha Kaká itt marad

A Mourinhóval Los Angelesben készített interjú második része.

Az interjú elsõ része itt érhetõ el.

Mi tetszett a legjobban a csapat játékában?
Edzeni akartunk, ahogy a Galaxy is. Tegnap beszéltem Bruce-szal, aki elmondta, hogy két összeállításban fog játszani, ahogy én is. Õk játszanak a bajnokságban, míg mi négy napja kezdtük el a munkát. Nagyon jó felkészülési meccs volt, a játékosok pedig 45 percet kaptak. Akik az Európa-bajnokságról jöttek, frissebbnek tûntek, azok számára pedig, akik már többet dolgoztak, nehezebb volt felvenni a ritmust, de ez normális. Tetszett a csapat hozzáállása. A játékosok örömmel játszottak, nyerni akartak és jó képet akartak festeni magukról a közönség, illetve az edzõ elõtt. Régóta visszajárok ide, és régóta ilyen barátságos meccseken veszünk részt. Hálás vagyok, amiért nem számít nekik, hogy 4-1-re vagy 5-1-re kapnak ki.

Meg fog térülni a Kaká-féle milliós beruházás?
Ez bonyolult kérdés, és nehéz rá választ adni. Õ egy nagy játékos. Ha velünk marad, a legjobbat próbáljuk majd kihozni belõle, ahogy a tavalyi szezonban is, ami bár nem volt briliáns, de sokat segített nekünk. Az elmúlt év csodálatos volt, és õ is kivette a részét a bajnoki címbõl. Augusztus 31-ig az a véleményünk, hogy maradjon. Kaká egy komoly srác, aki csapatjátékos. Bizonyos meccseken sokat segít nekünk, de nem mondom, hogy mindegyiken.

Megkapta az üzenetet, amit Kaká üzent a játékával?
Nincs szükség üzenetekre. Jól dolgozunk. Sok mindenen mentünk keresztül. Az elsõ szezonja azzal telt, hogy az azelõtti években összeszedett sérülésekbõl lábadozott. A második évben õ is kivette a részét a munkából. Ismerem õt, és tudom, mi van a fejében. Nem kell üzengetnem neki a sajtón keresztül. A lényeg, hogy jól döntsön a saját boldogulása szempontjából. Ha folytatni akarja, az nagyszerû. Ha úgy dönt, hogy a saját boldogsága miatt inkább elmegy, az is. Nekem nem baj, ha itt marad.

Hogy látta a csapat védekezését?
A korábbi meccseken azokkal az emberekkel játszottunk, akik éppen rendelkezésre álltak. A futballistáink négy napja érkeztek meg, akkor kezdtek el edzeni. Ez volt az elsõ meccsünk. Ez olyan idõszak, amikor a csapatok nem tökéletesek, és nincsenek a csúcson. Még szükségünk van néhány kilométerre a lábakban, ezért akarjuk teljesíteni a hátralévõ három amerikai mérkõzésünket. Egy mexikói, egy olasz és egy brit együttessel fogunk játszani. Lépésrõl lépésre fogunk javulni. Az igazság órája a bajnokság kezdetekor jön majd el, akkor kell majd választ adnunk. Készen fogunk állni.

Mit gondol az elsõ Los Angeles-i napok után?
Most az a legfontosabb, hogy az edzéseken elvégzett munkát a pályán kamatoztassuk. Vannak, akik próbálnak leskelõdni, vagy fotókat csinálni a zárt kapus tréningeken. Keményen akarunk dolgozni, az elsõ meccs pedig nagyszerû volt. Ez a legfontosabb. Az emberek éhesek, az elõszezon pedig nagyon rövid. Fantasztikus csapatom van, amely szintén éhes a sikerre. Megvan a lehetõségünk, hogy egy újabb jó szezonunk legyen, és ismételni akarunk.

Milyennek látta Beckhamet?
Beckham egy nagy játékos, és sajnálom, hogy sosem dolgozhattam vele. Van, amit nem értek, és nem tudom, miért nincs ott az Olimpián. Sportolói és emberi kvalitásaival tökéletesen képviselheti a Játékok szellemiségét.

Sahin folytatni fogja?
A Real Madrid egy bonyolult dolog. Nem könnyû klub. Most békés helyzetben vagyunk, mert õ minden meccsen játszani akar, de ez komplikált. Ha marad, az fenomenális. Itt van Xabi, Lass, Granero, Khedira, Özil…Ha itt lesz, boldog leszek, és lelkesíteni fogom. Ha úgy dönt, hogy elmegy, akkor is örülni fogok.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK

Úgy látjuk, hogy reklámblokkolót használsz.

Az oldalunk hosszú távú fennmaradása és Bellingham boldogsága érdekében kérjük, hogy kapcsold ki a
penamadridista.hu böngészése közben a reklámblokkolódat, vagy tegyél minket a kivételek közé.

Köszönjük! Hala Madrid!